01 octombrie 2020

"Restabilirea parteneriatului strategic la toate nivelurile" = "Vom riposta decisiv împotriva oricui ne va sta în cale. Ca să fie clar."


"Comunicăm permanent cu malul stâng [al Nistrului / "Transnistria"] şi împreună cu toţicu prietenii, vom face faţă acestei situaţii." (= acţionăm coordonat şi tot coordonat vom riposta, toţi)

3 comentarii :

Gabriel spunea...

Poate ne-ar prinde bine o astfel de ripostă în adâncime, ar scutura lucrurile și pe partea asta a Prutului, dar nu cred că e mai mult decât ceva campanie pentru Dodon. Nu mă impresionează schimbul de replici iar Moldova e cauză pierdută pentru ruși, afară de cazul în care chiar vor să meargă la război. Nu mai au graniță directă, țara n-are ieșire la mare, pot eventual utiliza Transnistria dacă vor să declanșeze o conflagrație cu Ucraina. De România nu mai vorbim, aici e bocancul licuriciului peste tot, poate mai puțin Ținutul Secuiesc ...

Anonim spunea...

Tin minte foarte bine ca, in primii sai ani la Kremlin, Putin a constatat cu vizibila seninatate si chiar indiferenta, la un moment dat, intr-un interviu, ca Basarabia e parte a Romaniei si e normala si de asteptat reunificarea. Politrucimea din Romania nu a percutat (oferta a fost ignorata). Ba, mai mult, bine sfatuita de aliatul strategic, a inceput sa scuipe si sa injure inspre Kremlin, Basexu fiind cel mai viteaz dintre tontii din Bukale, il ameninta pe Putin de cite ori golea (inca) o sticla de whiskey "sa nu indrazneasca vreo aventura in Republica Moldova" (astea sint cuvintele lui, nu pot sa le uit). Sigur, curajul lui nu venea doar din fundul sticlei cu zeama de plosnite, ci, mai ales, din fundul imputit al Victoriei Nuland, pe care psihopatul Basescu il lingea ca un sclav de cite ori venea nebuna in control in Romania.

Nu stiu ca Putin sa fi dat atentie scalimbaielilor de la Bukale. Cred ca i-a lasat in boii lor. Cit timp inca NATO era departe de Rusia, Basarabia era prea mica si insignifianta ca sa il intereseze cu cine "voteaza".

Dar, dupa ce a vazut ca NATO si americanii, in ciuda promisiunilor facute lui Gorbaciov si lui personal, se apropiau tot mai mult si tot mai amenintator de frontierele imensei Rusii, a renuntat la romantisme si a trecut la fapte. Crimea, interventia din Siria, zadarnicirea loviturii de stat organizate de CIA in Turcia impotriva lui Erdogan - au fost doar citeva din ripostele foarte consistente ale lui Putin la adresa celor care credeau ca pot sa-l calce pe coada fara riscuri.

Pe mine m-a impresionat maiestria sahistica a lui Putin, citeva sacrificii de pioni (avion SU-25 doborit de turci etc.) permitindu-i sa-si instaleze la baza militara din Siria exact ce-i lipsea acolo: cel mai bun sistem de aparare antiaeriana care exista pe planeta: S-400. Iti dai seama cum ar fi sarit in sus israelienii, turcii si americanii daca miscarea asta se facea fara nici un motiv?

Una dintre consecinte a fost ca "minunatele" F-35 israeliene au devenit dintr-o data extrem de politicoase cu spatiul aerian sirian, tragindu-si bashinile inspre Siria doar de deasupra bietului Liban.

Putin e teribil de inteligent si, de cele mai multe ori, loviturile pe care s-ar parea ca le incaseaza nu sint altceva decit sacrificii deliberate de pioni pentru a-si putea pozitiona piesele grele in asteptarea rafuielii finale.

"Oferta" veche de vreo 15-20 de ani a lui Putin privind revenirea Basarabiei la Romania nu mai e de actualitate. Dimpotriva, asa cum se vede CLAR si din inregistrarea video din articol, Basarabia ar mai putea reveni la Romania doar peste cadavrul Rusiei.

Multe felicitari barbatilor de STAT din Bukale. Au infrint si in afacerea asta.

Da' lasa, ca intoarcem armele cind o veni momentul, ca la asta nu ne intrece nimeni...

Riddick spunea...

Am găsit mai târziu comentariile (n-au intrat şi pe e-mailul asociat blogului, le-am scos de la "moderare"), platforma Blogger a început să facă figuri.

Gabriel:

Mă întreb dacă Ucraina ar ataca un pod aerian Crimeea-Transnistria/Moldova, puternic escortat, şi chiar neanunţat sau neautorizat. "Depinde de circumstanţe", aş zice. Nu cred că MD este o cauză pierdută, sunt sigur că ruşii au deja "conserve" gata de activare şi în număr mare, după păţania cu EuroMaidanul. Nu-i vorbă, au şi "ăilalţi". Moldova are o fâşie de câteva sute de metri de port fluvial la Dunăre, la Giurgiuleşti. Cu ieşire pe braţul Chilia, care are statut de apă internaţională, cel puţin pentru riverani. Vase cu pavilion MD pot intra şi ieşi, iar pavilionul poate fi pus pe oricare.

Anonim:

Repmoldova a devenit TERITORIU LIBER ROMÂNESC. Liber de globalism. Sper să rămână aşa, şi să se unească - dacă ar fi posibil - cu "restul" IN FORMA ASTA (liber). Sau "restul" să imite reţeta asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: