01 noiembrie 2019

"Noi nu mai avem politică nici internă nici externă, totul e un haos"



"Imaginea terifiantă pe care noi o lansăm de câteva săptămâni este că pe fondul unei crize politice,  s-ar putea să auzim explozii undeva în centrul ţării, prin martie-aprilie-mai. Şi nu va interveni nimeni pentru noi."

"Codul Administrativ deschide porţile larg dezmembrării României."

"România este stat ocupat de 30 de ani, incapabil să se apere, cu armata distrusă, cu industria de apărare distrusă."

14 comentarii :

Vlad Tepes spunea...

Asa, si ???
Poate ca e mai bine sa revenim la configuratia(aproximativa) din data de 30 noiembrie 1918.
Si asa ardelenii traiesc intr-o permanenta ura fata de cei de dincoace de munti, pe motiv ca sint ei sint tinuti ostateci si nu se pot alinia la civilizatia occidentala, desi CELE MAI MARI INVESTITII, CEL PUTIN IN INFRASCTRUCTURA, ACOLO LE FAC BUCURESTII, CA POATE MAI SE ESTOMPEAZA CURENTUL SEPARATIST.Adica se da MITA !
Astfel poate facem o sosea ca lumea pina la Iasi sau pina la Orsova.
Fiindaca, s-ar putea ca, intr-o buna zi, moldovenii si oltenii sa doreasca a-si lua si ei soarta in miini, fiindca legatura cu Bucurestii le aduce numai stagnare si umilinta !
Pe nesimtite a venit vremea bilantului, a concluziilor si a planului de masuri pentru viitor .
Daca Romania este un stat artificial, mai artificial decit Ucraina, e de dorit sa trecm instant la normalitate.
Sa vedem daca Dogaru are dreptate !

Vlad Tepes spunea...

Cum ar putea oltenii sau moldovenii sa-l accepte pe acest dement impus de nazistul care troneaza fraudulos la Cotroceni si care ne arunca zilnic flegme in orbitele ochilor, de la inaltimea infatuarii lui de teuton ardelenesc ?
https://inpolitics.ro/orban-in-faza-de-delir-putem-cistiga-alegerile-din-primul-tur_18444027.html

Anonim spunea...

Sti cei rau in ceea ce spune ? FAPTUL CA ... ARE DREPTATE ! Un singur amendament asi avea aici : chiar daca aveam armata avuta pana ... mai nu stiu cand , mare lucru nu faceam cu ea caci azi suntem totusi in plin secol XXI si-n anul de gratie 2019 si nu in... 1914 sau 1939 . Ucraina n-a avut ostire si... a supt-o cand au venit hoardele lui Putin Vladimir Vladimirovici peste ei ?! Noi , din punct d e vedere militar , al inzestrarii si pregatirii armatei , n-am fost niciodata nici macat pe sfert cat au fost dintotdeauna ucrainieni , asa incat , multi spera ori in " bunul simtz " al fostei " tari vecine si pretene " , ori in sprijnul si ajutorul neprecupetit al alora din OTAN eventual al alora din U.E. . Pana ne da OTAN ajutor ... mare minune de-o mai ramane piatra pe piatra in locul unde-a fost Romania !!!

Riddick spunea...

@Vlad Ţepeş:

Adică ar fi bine "pentru noi", dar şi pentru celelalte state desprinse din Imperiul Austro-Ungar (sau care au "primit" teritorii din el)? Nu văd logica, nici "binele". Cine-i ţine ostatici? Ce "aliniere"? N-am auzit transilvăneni "de rând" cerând aşa ceva. La cine se referă pluralul ("să trecem") de la trecerea la normalitate?

@Anonim:

Dogaru a mai strecurat nişte şopârle, regretă că UE "n-a evoluat la forma iniţial preconizată", "părintii fondatori Schuman şi Jean Monnet", blabla.

Dacă "vine ceva" nimeni nu va mişca un deget (cei de aici) spre a apăra oligarhia care a ocupat ea deja România. Dacă printre ăia de sus mai sunt unii cu doaga-ntreagă, încă mai e timp de reformulări şi schimbări de direcţie. Altfel...

Vlad Tepes spunea...

@ Riddick
Tu nu ai auzit, dar eu am auzit si chiar m-am confruntat nemijlocit cu astfel de persoane, DIN CELE MAI DIFERITE MEDII SOCIO-PROFESIONALE !!!
Ei cred ca numai o separare(de mitici, de puturosi, de hoti, de levantini etc), eventual PASNICA, ar raspunde aspiratiilor de emancipare si reluare a traseului occidental al regiunii, traseu intrerupt de ''mitici'' de multe ori in istorie, unul dintre aceste momente fiind COTROPIREA ARDEALULUI DE CATRE MIHAI VITEAZUL(IAR NU UNIREA PROVINCIEI CU CELELALTE DOUA; COTROPIRE).
Poate de aia dementul ala de primar de la Oradea a dat jos statuia voievodului din centrul orasului(statuie platita de militarii garnizoanei, nu de primarie, care era neingrijita, cu inscriptia deteriorata, murdara etc. intocmai ca si cea de la Cluj), dupa care a plimbat-o ritualic pe un trailer pina la locul unde este acum; gurile rele spun ca ar fi intr-un cimitir unguresc, dar eu nu am date exacte in acest sens.
Nu-mi face placere sa mai continui, dar realitatea asa este, cele de mai sus si multe altele le comit ROMANII, iar NU UNGURII, asa ca, poate, in primavara anului viitor se vor separa apele.
Prea multi prosti din Regat au murit pentru eliberarea ''fratilor'' , frati care acum isi trateaza eliberatorii ca pe niste fiinte inferioare, demne de dispret !
Se pare ca pe astia i-am trecut strada fara ca ei sa vrea.
Asadar ''sa trecem'' TOTI la normalitate; si ei si noi !!!
Orice negari ale celor de mai sus, eventuale jigniri sau atacuri, palesc deindata ce vei merge pe o strada dintr-un oras, de orice dimensiune din Transilvania si vei interactiona cu ROMANII.
Cind eram student o unguroaica de la o farmacie din Cluj a refuzat sa-mi dea o pasta de dinti, spunind ca nu stie ce-i cer,
In zilele noastre, o vinzatoare dintr-un magazin de articole sportive din alt oras al judetului in care a fost asasinat Mihai Viteazul, Cluj adica, auzindu-mi ''accentul'' m-a fixat intrebindu-ma de unde sint. I-am spus ca prostul, asa ca MUIEREA nu m-a mai bagat in seama , asa ca am plecat fara a intelege cu ce i-am gresit !!!
Ma gindesc ce ar fi daca cei cu accent de ''civilizat'' ar pati la fel in Regat ?!
Asadar, sa vina primavara !!!


Riddick spunea...

Mai bine schimbă-ţi nick-ul, gen Emil Aluaş sau Sabin Gherman sau Viorel Roman. D-ăştia, "modernizatori de sus în jos". Chiar nu merge Ţepeş, asociat cu "ideile" expuse. Sau... poate Vlad "Ţeapă".

Vlad Tepes spunea...

@ Riddick
Astia cu care ma asemeni, sint ardeleni sau regateni ?
Eu cred ca nici strutul nu poate sta la infinit cu capul in nisip !

Riddick spunea...

Primii doi, da. Al treilea nu ştiu, dar cred că şi el.

Anonim spunea...

Vezi omule , asta si astia in genul lui " Tepes " , asta si astia , induc in mintea si sufletul acestui popor , acea nenorocire iesita din cutia Pandorei : artta de-a inpleti minciuna cu franturi de adevar astfel incat s a rezulte...un adevar neintzeles de nimeni .Nici o miscare de dreapta autentica sau un natzionalist autentic n-ar pune nici o clipa la indoiala valorile , traditiile , istoria poporului din care face parte . Spunea " Tepes " ceva despre comportamantul unei comerciante vis a vis d e persoana domniei sale . Chiar nu-ti pare ciudat faptul ca TOTUL in TOATE aceste istorisiri , se rezuma la... comercianti ? " CELE MAI MARI INVESTITII, CEL PUTIN IN INFRASCTRUCTURA, ACOLO LE FAC BUCURESTII, CA POATE MAI SE ESTOMPEAZA CURENTUL SEPARATIST." Este foarte adevarat ceea ce spune insa , scapa din vedere minciuna din inpletitura . Daca Capitala era nu la Bucuresti ci la Cluj sau Brasov sau...Timisoara ori Iasi si aia ar fi procedat la fel... peste tot in lume nu doar in Romania se procedeaza cam la fel ! " Ei cred ca numai o separare(de mitici, de puturosi, de hoti, de levantini etc), eventual PASNICA, ar raspunde aspiratiilor de emancipare si reluare a traseului occidental al regiunii, traseu intrerupt de ''mitici'' de multe ori in istorie, unul dintre aceste momente fiind COTROPIREA ARDEALULUI DE CATRE MIHAI VITEAZUL(IAR NU UNIREA PROVINCIEI CU CELELALTE DOUA; COTROPIRE). " Nimic mai fals insa , aici se vede si cultura lui Tepes , care altceva poate ca nu dar... macar atata lucru ar cam trebui sa cunoasca in calitatea-i de Domn al Tarii Romanesti ;-) : " mitica " , a fost denumirea glumeatza data bucurestenilor de catre un mare SCRIITOR ROMAN care si-a bazat acel nume glumetz , nu pe altceva ci , pe numele PATRONULUI SPIRITUAL A BUCURESTIULUI !!! Iar ardelenii , chiar n-au nimic cu ragatzenii , maghiarii , ungurii si ... nici macar ei ci , sefii lor directi , astia-s raul absolut .Ai fost atent la " finetzea " comentariului ? " Separarea ...eventual pasnica " de "mitici , de puturosi si levantini " ? CHIAR ASA GANDESC ARDELENII ??? DOAMNE FERESTE !!!!!

Riddick spunea...

Li se sugerează să gândească aşa, prin propagandişti din rândurile lor (cei trei citaţi mai sua), pentru "credibilitate".

Anonim spunea...

Riddick , ce sa spun ? Dl. Dogaru are o placere deosebita sa se-mbete { si sa-nbete si pe altii } cu vorbele , iar in timpul acestei betzii , este si normal sa mai scape boii pe aratura , sa mai arunce cate-o shoparla sau aiureala . Ce , matale nu ti s-antamplat ca , la betie sa te lauzi cu " presedintele nostru " spunand ca-i cel mai destept , cel mai frumos dintre ... presedinti ? Lasa-l asa ca ... tot e bine . L-ai vazut pe Chelaru ? Decat ca ala... mai bine ca asta desii , parca Gen. Chelaru al acuza mai nu stiu cand pe Col. Dogaru ca-i COLONEL , fara s a fi facut nici macar o zi de Scoala Militara totul , datorandu-se influentei GRADELOR socrului acestuia !

Anonim spunea...

Ai dreptate iar oamenii , oamenii simpli dar in special aia ce au cultura pana la genunchiul broastei { dar ...au " facultati " } aia iau ca atare spusele alora identificandu-le spusele... de parca ar fi gandurile lor proprii . Halal de-asa cultura... BRAVOS NATIUNE !

Riddick spunea...

Chelaru este mason (nimic secret, şi-i confirmat!), ceea ce "încheie discuţia" în ce-l priveşte. Dogaru le zice bine, dar încă mai face compromisuri.

Anonim spunea...

Pentru marea majoritate al celor de genul acestui " Tepes " : SA TRAIASCA COANA WIKI... PEDIA !!!!!!!!!!!!!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: