24 noiembrie 2019

Iohannis, reînscăunat inclusiv pe regie PSD


Ştiam imaginea asta mai demult, dar mi-am amintit că mai apare acolo încă o coincidenţă: culorile albastru şi galben ale PnL.


Poster de propagandă american din 1942. Pentru un mai mare impact (nu cred că-i greşeală de desen) este reprodusă casca germană (stahlhelm) model mai vechi, din primul război mondial, cu cele două nituri de fixare mai proeminente. Ca să corespundă imaginii kraut-ului, "dăltuită" în memoria numeroşilor combatanţi din WW1, şi a publicului acum matur care apucase primul război (subliminal, să sugereze şi "diavolul cu coarne"?). Astfel, imaginea pericolului se transmite mai natural.

Cealaltă mască, era la fel de respingătoare. N-aţi pierdut nimic, fiindcă nimic era de ales.

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Coarnele", la modelul 1916/1917, mai serveau şi ca găuri de ventilare, şi ca puncte de fixare a "blindajului suplimentar", pentru sniperii din poziţiile avansate sau pentru "curăţitorii de tranşee". Erau mai expuşi tirului, fiind mai aproape de poziţiile de tragere inamice iar energia (viteza) glonţului mai mare, putând penetra casca "simplă".

https://en.wikipedia.org/wiki/Stahlhelm#M1916_and_M1917

http://www.warrelics.eu/forum/steel-helmets/stirnpanzer-real-693249/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: