Sunt programe detaliate, pe obiective şi grupuri-ţintă, cu etape, cu bilanţuri, cu rapoarte, cu recalibrări şi ajustări după "răspuns". Nu zic că ei ar fi invincibili, dar în mod sigur nu trebuie subestimaţi. Şi câte cozi de topor, unii nici nu se mai ascund (da' şi câţi reuşesc să-i vază?!).
2. Slăbirea continuă a calității actului de învățământ: alocarea sub nivelul de 6% din PIB prevăzut prin lege, salarii mici pentru profesori în scopul de a îndepărta oamenii valoroși din învățământ, încurajarea dezordinii din școli și instigarea la abolirea respectului față de corpul profesoral.
3. Promovarea agresivă a non-valorilor (”Las Fierbinți”, vedete de mahala tabloidă, invitați agramați în emisiunile TV), a traiului ”pe picior mare” fără muncă, ridiculizarea continuă a celor care se chinuie să învețe ceva, orice, care știu să facă ceva foarte bine, orice.
4. Demonizarea religiei și a valorilor identitare românești, înlocuirea obiceiurilor și sărbătorilor neaoșe cu unele de import, ”cool”.
6. Depopularea României prin încurajarea masivă a emigrației, batjocorirea continuă a celor rămași în țară, inocularea unui sentiment de superioritate a diasporei.
7. Epurarea corpului magistraților și a întregii poliții prin pensionarea la vârste derizorii a cadrelor cu experiență, singurele capabile de a instrui tinerii intrați în sistem.
8. Transformarea INM dintr-un institut de perfecționat magistrați într-unul de spălare a creierelor viitorilor magistrați. Fenomenul ”magistraștag” al tinerilor procurori protestând pe treptele Curții de Apel este o consecință directă.
9. Transformarea DNA dintr-o instituție de combatere a corupției într-una de epurare a opozanților sistemului, populată cu cadre incompetente, recrutate fără concurs.
10. Supradimensionarea serviciilor secrete pentru a stăpâni orice încercare de opoziție și pentru a avea fonduri uriașe pentru propagandă (sumedenie de agenți acoperiți în presă sau doar cu ticăloșie sponsorizată) și pentru infiltrarea instituțiilor statului, de la cele judiciare, până la cele culturale și mediul de afaceri.
11. Desființarea poliției rurale și a sectoriștilor, ineficientizarea poliției prin centralizare.
12. Transformarea continuă a întregii media în instrument de promovare numai a știrilor negative (pe motiv că ele ”fac rating”, așa cere populația), amplificarea până la exasperare a modului românesc de a face mișto din orice, aruncarea cu fecale în orice este pozitiv, transformarea a tot ce este românesc sau patriotic în țintă de scuipat sau de bășcălie.
13. Înstrăinarea completă a resurselor naturale și a terenurilor agricole.
14. Dispariția bruscă a unor întregi ramuri industriale.
15. Împiedicarea cu orice preț a oricărui guvern de a investi în infrastructura critică: autostrăzi (în special cele transcarpatice care să lege provinciile istorice între ele), căi ferate obișnuite și de mare viteză.
16. Aruncarea în pușcărie sau lichidarea oricărei persoane care s-a opus eficient îndeplinirii oricăruia dintre punctele enumerate.
6 comentarii :
N-am uitat precedenta simpatie a autorului postării, pentru USL. Nu vreau să insinuez neapărat "ceva", dar eu m-aş duce cu "pragul" mai dinainte de 2004, cel puţin din toamna 2003, când s-a fraudat (spre a fi "validat"!) referendumul care a mijlocit introducerea în Constituţie a multor porcării UE-globaliste. Referendum falsificat de PSD, cu acoperirea "opoziţiei de dreapta".
http://taranulamar.blogspot.ro/2012/12/referendumul-constitutiei-europene-din.html
Zice autorul despre "transformarea DNA". Pâi A(nus) Năstase a creat PNA, precursorul DNA. Să nu-ndrăznească (A.N.) să zică_că n-a fost la comandă externă!
Cum am mai spus (aici- http://riddickro.blogspot.com/2019/07/my-angry-rants-16.html):
The elephant in the room. Însăşi existenţa unor entităţi precum DIICOT şi DNA trebuie să fie un semnal de alarmă. Din momentul în care "spargi" Parchetul în miniparchete "specializate", rezultă:
- o imagine indusă de "inutilitate", "învechire", a însăşi Parchetului "mare" (mai greu controlabil, acolo mişunând mai mulţi "scheleţi")
- medii controlate în care comenzile externe şi/sau contrare interesului legii pot fi date, şi mai ales urmate în maximă discreţie
- o falsă impresie indusă publicului, că statul lucrează "cu sculele adecvate tipului de reparaţie"
Aia cu subfinantarea educației și sănătății m-am făcut să rad. E scris acum 10 ani? Pai în sănătate și educatie, mai ales la munca depusa (18 ore predare/sapt, 60 și ceva de zile CO oficial) veniturile au ajuns invidiate și de corporatisti. Sănătatea ca salarizare e deja în Italia, ca performanța e in Somalia aproape, economia care susține e unde e. Șpaga a rămas la loc de cinste. O învățătoare căutata din București isi ia mașină la fiecare serie nouă de copii. Șpaga era 300 de euro de copil încă de acum multi ani, probabil s-a indexat și asta cu salariile. Nu știu cine e Constantinescu asta, dar mănâncă rahat cu lingura.
E medic. Probabil se referă la investiţii în sănătate, şi la standarde (dotări, aparatură, materiale, hrană, ambulanţe corespunzătoare, starea cladirilor, etc.). Desigur, cu salarizarea s-a cam rezolvat.
Păi dacă li s-a rezolvat salarizarea, poate se apucă și ei de treabă și ne rezolvă problemele de sănătate. Fără șpagă. Sau și cu șpagă, dar măcar să le rezolve. Ooops! Asta ar insemnna să știe meserie. Adică să-și merite banii. Să știe și să poată măcar ce poate și știe doctorul italian, dacă e plătit ca el, măcar că economia e sub cea a Italiei cu mult. Nu este cazul.
E cam ca cu TVA-ul. A scăzut, dar preţul... a rămas aşa. Ăia au recalculat, să iasă pe plus. Ce "mâna nevăzută', "vinzi mai mult dar mai ieftin şi tot te scoţi" şi alte clişee de manual - se scot oricum fiindcă e nevoie de produs/e.
Trimiteți un comentariu