04 august 2019

Bitchall a făcut cam exact ce este acuzat şi Vâlcov c-ar fi făcut, numai că ăla făcea publice ilegalităţi

De altfel, încadrarea este aceeaşi. Bine, absurdă la Vâlcov şi improbabilă spre imposibilă la Bitchall. Oare de ce tace Vâlcov, şi "i-a dispărut" (zero! alea 2-3 sunt fake-uri) şi contul Facebook? Unu' de la Naţional zicea recent că Vâlcov ar fi depus mărturie la DNA - consistent - contra lui Dragnea. Dar cum gazeta respectivă a întors deja armele contra "vechii linii PSD" şi joacă cu DUEncilă-Iohannis, relatarea este îndoielnică. Dacă însă se confirmă că Dragnea n-a fost decât un simulant şi un Gică-Contra care doar a mimat şi a pus tălpi, şi are blat cu Sistemul să iasă în circa un an şi ne-ntrebat despre avere, ştiţi ceva? Ce "a făcut Vâlcov acolo" nici nu-i rău. Nici nu-i rău.

Na, că aproape că uitai de Severin. Adică, de ăla care a vorbit un sfert de ceas în tetatet (pe hol) cu Timmermans la ceremonia de la Ateneu (ianuarie 2019), cu preluarea de către RSS RomEUnia a Preşedinţiei UE. Cu greu s-au despărţit, vorbeau tare de la câţiva metri şi gesticulau ca doi vechi amici ce sunt. Cred că-şi muşcă mâinile tartorii organizatori, văzând că au lăsat TVR să dea în direct filmări "din culise" - asta dar şi altele -, nu cred că vor mai face greşeala. Aşa că... primiţi mesajele, dar nu şi infiltratorii.
 
 
Adrian Severin

Cu Birchall la testul ADN 

Dl Alexandru Cumpănașu a oferit știrea, nedezmințită de Ministerul Justiției, potrivit căreia Ana Birchall i-a furnizat rezultatul testului ADN făcut în cazul de la Caracal.

Asta înseamnă două lucruri: 

1. Că Birchall a intervenit în ancheta penală (care este nepublică) obținând astfel informații la care potrivit legii nu avea acces. 

2. Că Birchall a furnizat acele informații unor persoane private (tatălui victimei sau unchiului acesteia) care cu atât mai puțin aveau dreptul să le primească, evident pentru a obține avantaje de imagine personală. 

Furnizarea de informații secrete unor persoane neautorizate să le dețină sau pe canale neautorizate, dăunează anchetei. Potrivit legii 78/2000 aceasta poate fi și o infracțiune. Numai procurorii DIICOT aveau acces la rezultatele analizei efectuate de IML și puteau aprecia care informații și în ce moment pot fi făcute publice.

Reintrarea forțată în scenă a primadonei de la Ministerul Justiției, tentată, probabil, să ia fața DIICOT, are loc după ce, deși procurorii acționează sub autoritatea sa, nu a inițiat nici o acțiune împotriva celor care prin incompetență sau rea credință au zădărnicit salvarea Alexandrei Măceșanu. Evident, aceștia trebuiau spălați de vină, în timp ce cazul trebuia închis printr-o confirmare “științifică” a versiunii presupusului unic autor al presupusei crime.

Cu certitudine toți factorii (i)responsabili - politici, judiciari, tehnici și ... diplomatici - se puseseră de acord asupra scenariului. Rămăsese doar să treacă timpul standard pentru obținerea rezultatului la testul ADN de la IML. Cu fantezia-i debordantă, tânără și neliniștită, Ana Birchall a “divulgat” rezultatul analizei înainte ca analiza să se poată încheia, decredibilizându-l total și făcând astfel, teoretic, saltul de la ADN la DNA. Spun teoretic deoarece sunt slabe posibilități ca magistrații #rezist să o dea pierzaniei tocmai pe cea considerată a fi “ministrul lor”.

Ambasadorul Hans Klemm are acum toate motivele să reflecteze la cugetarea potrivit căreia decât să fii asociat cu un prost la câștig, mai bine să fii cu un deștept la pagubă.

Iar românii au toată îndreptățirea să ceară și să aștepte, cel puțin, demiterea ministrului justiției.

PS - Printr-un comunicat oficial, DIICOT lasă să se înțeleagă că testul ADN nu s-a încheiat încă. Aceasta dovedește că Ana Birchall a divulgat “rezultatul convenit” (sic!) iar nu rezultatul obținut.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: