23 august 2019

PSD se contorsionează în agonie ca un limax pe care ai pus sare

O coaliţie doar aparent invizibilă se va înjgheba ca să îl susţină pe kraut. De la PMP, candidat... Theodor Paleologu. Cu faţa aia de maimuţă, seamănă şi mai evident cu unul fugit de la circ. "Nu mă vota - ce nu pricepi?! (sunt pus la hoha...) - bagă vot la Iohannis!" De la PSD, DUEncilă, care neapărat trebuie împinsă în turul doi, să mimeze contracandidatura la kraut. De-aia mimează şi PMP (ăăă... Partidul Băsesc) că ar avea propriul candidat. Să vedem cum joacă UDMR, mă aştept tot în linia instrucţiunilor PPE, care joacă pe faţă cu krautul.

Nasol este că nu ştii sigur dacă Pleşoianu prinde turul doi... până nu se încheie turul întâi - "n-ai decât un foc".


Liviu Pleşoianu

Dăncilă#2 își pune pentru o vreme masca "Dăncilă#1". O scurtă analiză pentru cine nu e complet naiv...

Dana Gârbovan la Justiție și Iulian Iancu vicepremier pe teme economice... două vești foarte bune! Birchall trimisă parțial la plimbare - o veste parțial bună. Nu sunt însă deloc sigur că Iohannis va accepta propunerile. Și cred că și cei care au gândit propunerile știu asta foarte bine, mai ales că doamna Gârbovan tocmai a făcut zob în analiza sa marele pact pe Justiție propus de Werner, iar Iulian Iancu s-a bătut până a făcut infarct ca România să nu dea gratis gazele de la Marea Neagră...
Având în vedere că #Werner e în campanie dură cu și mai radicalul #Barna, e ușor de anticipat că nu va risca să piardă din votanții săi față de care s-a poziționat ca marele blond în geacă roșie care vorbește despre elefanții din ședința de guvern și care luptă cu cerbicie împotriva "distrugerii justiției și a statului de drept". Doamna Gârbovan a avut poziții ferme, absolut corecte, dar diametral opuse. Tocmai de aceea, crede cineva, la modul serios, că Werner va accepta propunerea câtă vreme acest lucru ar însemna un semn de slăbiciune sau chiar o "complicitate" în ochii electoratului pentru care se bate cu Barna!? 
În ce-l privește pe domnul Iulian Iancu, un coleg parlamentar pentru care am un deosebit respect, cred de asemenea că probabilitatea mare este ca Werner să nu-l accepte. Werner tocmai a promis niște gaze în schimbul unei șepcuțe... Iar Iancu tocmai pentru resursele de la Marea Neagră s-a bătut de când este în politică... Deci...!?
Doamna Dăncilă are nevoie de o gură de oxigen într-o perioadă în care tot teritoriul PSD o boicotează tocmai pentru că, în varianta sa #2, de când ne-a anunțat că "s-a redescoperit", spune lucruri și ia decizii care fac zob acea speranță de "dreptate până la capăt". Cu atât mai mult cu cât mâine e congres și cu atât mai mult cu cât are disperată nevoie să deblocheze teritoriul pentru a fi susținută la prezidențiale, doamna Dăncilă#2 își pune pentru o vreme masca "Dăncilă#1". E simplu de înțeles pentru orice cetățean care nu e chiar complet naiv. Pentru cine a uitat, vorbim despre o persoană care, chiar în ziua când Dragnea era vârât la închisoare ca miză electorală și trofeu electoral, spunea că "nu comentează deciziile justiției" și că nu știe nimic despre statul paralel pentru că "a fost plecată nouă ani din țară" (asta după ce strigase la microfon, cu un an în urmă, la marele miting împotriva... statului paralel).
Fie să nu fim chiar atât de naivi... 

6 comentarii :

Riddick spunea...

"dacă ştii ce zic"

http://mentalfloss.com/article/80997/why-does-salt-kill-slugs

Riddick spunea...

S-a prins şi Cristoiu:

[...] Ion Cristoiu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu o va desemna pe Dana Gîrbovan la portofoliul Justiției.

“Acum toți așteaptă să vadă dacă o va desemna, evident că nu o va desemna. Klaus Iohannis, grație sprijinului dat de Viorica Dăncilă, se va putea prezenta în confruntarea cu Barna din primul tur “Iată eu nu am făcut nicio concesie PSD”. Suspectez că este o manevră electorală și pentru că mie mi se pare dubioasă afacerea cu OUG. OUG propusă de Birchall e din start moartă deoarece este referendumul care interzice OUG pe legile justiției. Spre surprinderea tuturor, și a mea, Klaus Iohannis, deși OUG a fost anunțată ieri, nu a ieșit și nu a comentat nimic, asta înseamnă că și aici este un teatru pe care îl joacă Dăncilă cu Iohannis. Prin această OUG, s-a arătat într-un fel baronilor locali mâța, iată ce se poate întâmpla, în felul acesta oricum OUG nu avea cum să fie dată deoarece contrazicea flagrant rezultatele referendumului. Dăncilă a câștigat astfel capital politic în raport cu baronii locali, cu primarii și chiar cu o parte a electoratului PSD. În concluzie, avem de-a face cu un moment electoral, un moment pus sub semnul blatului dintre cei doi candidați, un moment din care câștigă Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis și pierde Dan Barna”, a conchis Cristoiu.

Jurnalistul a mai subliniat că această manevră îl ajută pe președintele Klaus Iohannis pentru că acesta va putea exclude ulterior chiar teza blatului cu Palatul Victoria, câștigând astfel capital politic.

https://www.cristoiublog.ro/numirea-lui-girbovan-o-manevra-electorala-sub-semnul-blatului-dintre-dancila-si-iohannis/

Anonim spunea...

Theodor ... Paleologu este membru PMP ? Asta-i o stire cum ar spune Ion Cristoiu . Tat-su , Paleologu al batran care era un diplomat desavarsit si liberal de marca , liberal adevarat nu ca Ludovic Orban sau KWJ , cred ca poate fi folosit pe post de ventilator de cate ori s-a rasucit in groapa ! Liviu Plesoianu , ce sa zic , daca n-ar fi fost unul dintre membrii PSD care au votat la doua maini cam oricare dintre masurile luate de catre PSD , d e catre guvernele PSD de-alungul anilor , masuri ce-au starnit indignarea opiniei publice romanesti si nu numai , Liviu Plesoianu poate ca ar putea fi creditat cu oarece incredere insa... daca nu poolimea { aia are alta " agenda " , aia-i mai interesata de ce vor pune copiilor pe masa } atunci macar el cand se priveste in oglinda , nu-i vine sa-si traga macar doua palme !? Parerea mea este ca Barna - asa radical cum se prezinta el in public - n-are mari sanse deoarece aia tineri , aia care-au achiesat la ceea ce s -a numit initial USB si ulterior USR , nu vor uita prea usor cum acesta , i-a tras " presul " de sub picioare lui Nicusor Dan lasandu-l pagubas de partidul pe care acesta l-a infiintzat si ca atare de o functie binemeritata , macar ca Primar General daca nu si de ...alta mai babana . mai frate , eu inteleg ca un politician adevarat trebuie s a fie porc , maimutza ai tigru uneori insa , vad cu stupoare ca politicienii romani nu-s decat porci si de cele mai multe ori maimutze . Mai nou in urma discutiilor de zilele trecute din PSD , vad ca acestia ai dau girul total lui Viorica dancila pentru candidatura la PRESEDENTIA ROMANIEI . Nu reusesc sa ma prin de un lucru { un lucru atat de simplu incat poate ca aceasta-i cauza ce-mi scapa din vedere } : astia fie vor sa faca blat cu KWJ stiid ca acesta , oricat de bolovan ar fi , o poate infunda pe tuta doar daca o intreaba care-i capitala ... Madagascarului , scapand in acest mod "elegant " de propria lor mizerie fie , o fi posibil ca tuta... sa nu fie chiar atat d e tuta cum se prezinta de fapt iar aia ce-i stau in spate sa fi hotarat deja ca asta va fi... viitorul luminos al Romaniei . Omule , iti doresc sa ai parte d e-o duminica cat mai placuta cu putintza : la Bucuresti arde deja pamantul !

Riddick spunea...

Nu-i important dacă e membru PMP (nu ştiu, dar cred că da), sigur este că-i acum candidat. Nici Mihail Neamţu nu era (va trece la ei de la PnL), dar "era-n cărţi" şi el, să candideze pentru PMP la prezidenţiale. Taică-su' nu era vreun mare geniu, un grecotei căruia i s-a cam dat multă importanţă.

Nu sunt de acord cu regretul după Nicuşor Dan, din ce văd pe net useriştii îl consideră un molâu, şi un "conservator rezidual" (ba chiar "mascat"). Fiindcă nu-i de acord cu gheii. Da'-ncolo, "punctajul Soros" la milimetru.

La PSD e descurajare mare, ăia bravează sau ne cred idioţi, c-am crede că sunt încrezători în "şanse". S-a dus Cristoiu la congres şi-a văzut că-i "priveghi" în sală, nici ei nu se credeau pe ei ce spuneau.

Iese Tuta prezident doar cu trucaj grosier, vizibil de pe Lună. Eu cred că Iohannis e omul... ălora.

Anonim spunea...

M-ai inteles gresit : n-am nici un fel de regret pentru Nicusor Dan . M-am referit STRICT la modul in care i-a fost suflat partidul de sub nas . Este a nu stiu cata oara cand citind postarea dumitale incep sa ma-ntreb daca nu cumva ai drepatate mai mult decat acel 101% cu care te creditam mai zilele trecute . Respect omule !

Riddick spunea...

M-ai înţeles, de asemenea, greşit. Mă refeream la clişeul care se induce, "bietul Nicuşor Dan". Este doar ceva mai puţin periculos decât restul de la USR-PLUS, însă... doar atât.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: