23 august 2019

"The Barna conundrum"

Alegerile care vin presupun şi răspunsul la întrebarea "mai merită krautul încă un mandat?" Ba aş zice că asta ar fi chiar prima întrebare la care trebuie fiecare să îşi dea un răspuns, abia după care să treacă la pasul următor (cum să fac "să nu" / "să da"). "Algoritm logic", cum ar veni.

Realist vorbind, suntem în cofă şi de data asta, între trei false "alternative" (Barna "Omul din Lună", DUEncilă, Kraut Ioh-anus), încât turul doi se joacă - ca de obicei - în Sistem. Doar în 2000 la turul doi a fost o finală "deschisă" (CVT vs Ilici). În rest... Raţiu şi Câmpeanu erau deja antamaţi (ante '90); Ţapu' a deschis Balconul Golaniei într-un psyop care a consacrat falsa opoziţie şi a consolidat Frontul Globalist în ochii bizonului care credea că votează cu "comuniştii lui"; EuroBăse s-a dedublat magistral, "de Oscar" (unii nici acum nu s-au prins, cum nici cu Ilici...); la soclul krautului s-a lucrat intens cel puţin din 1999-2000 (în emisiunea duminicală cu Mândruţă -  cam prin 2000 - Brucan a proorocit că noul primar de Sibiu "ar putea ajunge cândva preşedinte").

Aş vrea să câştige acum Pleşoianu, dar s-a lansat mult prea târziu, şi... fără un partid. Şi cum am mai spus ("Cu Tuta-n turu' doi, Plăvanu' ia mandat второй"), există blatul PSD - Ioh-anus, planificându-i-se un "iepure" pentru turul doi: DUEncilă (hai... doar nu credeţi că ar putea câştiga Tuta finala?!).

Aşa că dacă în finala din 2000 am votat cu Vadim (contrar pre-haştagilor care urlau "salvaţi democraţia, votaţi cu Ilici!"), dacă în 2004 şi 2009 am votat cu EuroBăse (prima dată cu oarecari dubii, a doua oară bine îndoit), dacă în 2014 am votat la turul întâi cu Funar iar la al doilea am stat acasă ("Ponta=Ioh-anus!"), acum acţionez astfel încât să nu contribui la intrarea în finală a Tutei. Şi logic, apare "opţiunea" Barna. Pleşoianu este acum cel mult al patrulea în clasament şi noi trebuie să-l dărâmăm pe kraut la turul al doilea... cu ce-om găsi în afară de DUEncilă. Matematica nu-i totuna cu etica sau simpatia. Nu ştiu câţi realizează importanţa blocării Tutei, să nu ajungă în turul doi. Fiindcă Ioh-anus este inamicul principal şi calul pe care mizează cel mai mult Factorul Extern. Barna nu-i vreun amic sau vreun rău-mai-mic, dar va fi pentru poolime "Omul din Lună" (Bonjurrr, popor!), cam prea mult după un Ioh-anus pe care mulţi tembeli, deşi nu l-au votat, l-au (cam) acceptat. Vorb-aia, "cui pe cui se scoate", şi din păcate se mai rupe din material cu metoda asta, dar se pare că... atât putem acum, ca naţie.

-------

George Roncea

băi neicușorilor, care sunteți cu partide - candidați, pe felie, cu amore mio pe segmentu de stat și de partid, încetați naibii cu trollăreala și postăceala de partid, sau măcar precizați de la bun început acel (p) de la publicitate, sau partid sau puliflingeală. dă-o în kkat de treabă irosesc aiurea timp de polemică cu roboței de partid, io măcar de la bun început am precizat că votez cu handicapatu decerebrat securistoid de Barna, ca să nu intre cioflingara cretinoidă a SIE - Israel în turu doi și să nu mai apuce PSD la anu nici locale nici parlamentare...asta-i tot, mulțumesc...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2454906114574877

10 comentarii :

Riddick spunea...

"Conundrum":

1. A difficult question or riddle, especially one using a play on words in the answer.
Synonyms: brain-teaser, enigma, puzzle, riddle

2. A difficult choice or decision that must be made.

https://en.wiktionary.org/wiki/conundrum

Anonim spunea...

Inainte de orice , permite-mi sa te felicit cu prilejul zilei de 23 August ! In ce vara , in ce an - vorba lui Toparceanu- alegi si dumneata personal . Poate fi 1938 , 1944 sau chiar 1968 . Frumoasa si instructiva aceasta trecere in revista a plaselor luate de-alungul acestor ani , de catre noi romanii insa , si mai frumos mi-a parut a fi , modul in care iti torni cu generozitate cenuse in ... palarie .La intrebarea "mai merită krautul încă un mandat?" - intrebare retorica dupa umila mea parere - asi venii c-o contraintrebare : altul care-ar putea fi ? Liviu Plesoianu diferit de-a fi intrat foarte tarziu in cursa n-are - asa cum foarte corect ai aratat si dumneata - un partid care sa-i tzina tira { oare chiar asa o fi ? } si-n plus de asta , de ce dracu l-ar gira cineva p'asta ? N-ar fi mai bun Remus Cernea ? In sfarsit dupa lupte seculare s -au prins si-ai nostri politicieni ca , la Cotroceni exista prea multa putere si... au lasat chiriasul de-acolo { oricare ar fi ala } fara " instrumente " si-atunci , sa alegem un doggy in the windous ? Eu unul m-am cam saturat de existenta acestei "scoli de calificare la locul de munca " infiintata la Cotroceni si de toti " cursantii " ce-au trecut vreodata pe-acolo deci , in ziua votului { ca maine vine si Noiembrie } voi avea lectii de sex , lectii pe care le recomand oricui cu ... deosebita placere ! P.S. Barna n-are priza la poolime deoarece , n-are charisma si , chiar nu poti face sex normal cu o fatza ca a lui : ori anal ori...o muie ca-n Ferentari .P.P.S. Pacat , mare pacat ca la noi nu-i ca-n Tunisia unde , pentru functia de Presedinte al tarii s-au inscris in cursa vreo... 70 de doritori de trai pe vatrai . Acolo chiar au avut arabetii de unde alege !!!!!!!!

Riddick spunea...

Pâi tocmai asta e șmecheria, iese Bârnă și se freacă lumea la ochi, "ce-i cu arătarea asta?!". ;-)

conumishu spunea...

Am o opțiune (poate, s-o văd că figurează) la primul tur de care nu mi-e scîrbă. N-am de gînd s-o cedez în favoarea unui ciudat new age (sau ce etichetă poartă fiertura din care l-au extras).

Înțeleg raționamentul, nu prea am încredere că Barna i-ar pune probleme la turul doi krautului, chiar așa fiind însă, speranța că prin simpla stranietate a lui Barna s-ar putea produce un declic purificator nu poate ascunde autoamăgirea fundamentală sub imperiul căreia am funcționat de prea mult timp. Dacă nici o variantă nu e măcar la limita decenței, atunci nu am ce alege. Mai micul nu se aplică la rău. Dacă prea mulți nu văd cîte parale fac wernerul, docila și cu ciudatul, speranța că se vor lumina în următorii 5 ani de bizarerie, după 15 ani de alte bizarerii, nu există.

Pleșoianu la primul tur, dacă va exista pe liste. Nu votez la al doilea, dacă nu am cu cine. Mai clar, pe niciuna din cele 3 gloabe ale străinilor sigur nu. Nu mi-e clar dacă participarea la vot ajută cumva schemele securiste, bănuiesc că nu mai contează la jaful de acum, așa că aș vota ca un fel de sfidare, un mărunt antrenament pentru momentul în care va trebui să-mi adun curajul de a-i sfida pentru ceva vital și riscant pentru mine însumi.

Riddick spunea...

N-am zis c-ar fi "definitivă" opţiunea (mea) şi mai ales... "succesiunea" (turul doi).

Nu vreau să par defetist sau fatalist, dar "we are outnumbered and outgunned".

Dacă voturile pro Pleşoianu "se rup" din bazinul PSDragnia în număr semnificativ şi acest lucru va fi evident, atunci DUEncilă nu are şanse mari de intrare în turul doi, şi deci "mă voi reorienta pe Pleşoianu". Chiar dacă tot la Barna-Iohannis ne-am întoarce (şi în acest caz este irelevantă clasarea pe locurile 3-4, Pleşoianu sau DUEncilă). Doar în acest regretabil dar previzibil scenariu, "merg" cu Bârnă - tocmai pentru "efectul în public".

Riddick spunea...

...Sau cum zice ăsta aici:

My attitude – hardening more and more in recent months – will, I know, dismay some people. But it is, simply, whatever lunacy they want to try next, bring it on. The dafter things get, the sooner they and their creators will be gone for good.

https://riddickro.blogspot.com/2017/05/the-vast-majority-of-humanity-dont-see.html

conumishu spunea...

Da. Era de la sine înțeles că un vot semnificativ pentru Pleșoianu rupe din șansele docilei pentru turul doi și ar fi varianta suportabilă care s-ar plia pe tactica descrisă de tine, a împiedicării ei de a ajunge pe post de iepure în turul doi. Avantajul ar fi că nu s-ar contabiliza automat, cu rea credință, dar știm cum se lucrează, voturile anti-Dăncilă în punga USR. Eu tot cred că ținta prncipală e dizolvarea PSD FĂRĂ a se lăsa posibilitatea coagulării rapide a electoratului suveranist (eu tot naționalist i-aș zice, dar trebuie să țin cont de pudoarea la modă) într-un nou partid. Iar invenția USR, pentru care ascensiunea lui Barna ar acționa ca un puternic stimulent, nu e deloc benignă și nici lipsită de un mare potențial distructiv, chiar dacă pare acum încă în faza copilăriei.

Cred că ne batem prea mult capul. Condițiile sunt de așa natură că nici nu avem cum evalua cît de cît corect forțele. Despre corectitudinea procesului de votare nici nu are rost, cred, să amintim. Outgunned, outnumbered - tot ce se poate, măcar de ne-am putea număra.

Altfel, îngrijorarea ta cu privire la armamentul nuclear devine o problemă acută și care pare să se precipite.

Riddick spunea...

Dacă Barna nu-i în temă ba chiar ar fi contra (la ordinul propriilor păpuşari) introducerii de arme nucleare în România, şi acest lucru ar fi verificabil, devine votabil au faute de mieux.

Lucrurile se precipită, John Bolton vine la Chişinău pe 29 august, iar guvernul Maia Sandu ("doar anumiţi membri") este convocat la Washington în prima săptămână din septembrie.

Riddick spunea...

"In lockstep" cu Iohannis, convocat zilele astea.

Riddick spunea...

Gata. M-am decis. Votez cu Pleşoianu la primul tur ("poate şi la al doilea", desigur!). Barna, doar dacă-i la balotaj cu krautul, la turul al doilea. Avea rost "semnalul" scoaterii krautului prin Barna (votându-l pe ăsta al doilea încă de la primul tur) doar pentru un public care n-ar vota să intre DUEncilă în finală. Dacă ar avea aia atâţia votanţi, înseamnă că suntem în preistoria politicii şi trebuie început de la alfabetizare. N-am chef, nu m-aş înscrie la aşa ceva: ar dura o viaţă. Mai bine aş prefera să plec la peşte.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: