04 august 2019

Mai încet cu cumpănaşul pe scări


Jigodia "a ajuns în situaţie"* şi oarecum poate fi înţeles. Dar nu pierde din vedere de unde-i vine mălaiu', şi ce agendă are de susţinut, în contrapartidă. Doar aproape asta a făcut întreaga lui viaţă de adult.

"La dracu', doar o amărâtă de nepoată de văr. Când am văzut-o ultima dată, acu' fo doi ani? Ia să lipesc eu de emoţia generală, un punct forte al agendei", şi-o fi zis. Că l-or fi şi contactat ăia, "bă, ce faci... gata?! te/ne laşi?" 

Să nu uităm niciodată traiectoria şi mai ales interesele celor care ne ies în cale, pe unde sau pe ecrane.

* hmmmm... "cum/tocmai el?" - ar fi interesant un răspuns detaliat...

ActiveNews:

Unchiul Alexandrei dorește cumpărarea cartelelor telefonice preplătite doar cu buletinul și derularea unei campanii naționale de educație

[...]

3. Campanie pentru interzicerea vânzării de cartele prepay fără buletin!. Va afecta interesele companiilor de telefonie dar va stopa multe dintre aceste atrocități.

Dacă sunteți de acord cu aceste propuneri vă rog sa dați like la această postare. Fiecare like va fi egal cu o semnătură. Cu cât suntem mai mulți cu atât autoritățile vor ține cont de aceste solicitări!”, a îndemnat Alexandru Cumpănașu într-o postare publicată sâmbătă pe pagina lui de social media.

2 comentarii :

Riddick spunea...

"Va afecta interesele companiilor de telefonie [...]"

Nu, bă jigodie. Ar afecta interesele şi libertăţile NOASTRE.

Riddick spunea...

cumpănáș, cumpănáși, s.m. (înv.) tovarăș, soț, asociat.

https://www.dex.ro/cumpănaş

Şi-n masonerie, tot ... companion (grad masonic). La derută, ăia le ziceau "tovarăşi" da' tot despre acelaşi lucru era vorba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: