01 iunie 2019

PSD "a căzut între scaune"


După critica "centrului-dreapta", cu care ne-am familiarizat în campanie, acum cea a "comuniştilor români" (critica naţionalist-conservatoare "mi-o rezerv mie", aici pe blog ;-)  ).




"Noul" PCdR nu-i "ceauşist" decât declarativ, este progresist, europeist (apar cam toate clişeele, în clip). Părerea mea este că-i un bidon care va fi folosit cândva, de Păpuşari, if it will ever gain some traction. În Franţa, după ce PCF (comuniştii) s-au compromis prin colaboraţionismul cu PS ("socialiştii burghezi"), a apărut găselniţa lui Melenchon ("La France Insoumise"). Mă uitam pe TVR la prima emisiune electorală, la care participa şi un candidat de la Partidul Socialist Român. Mă interesa care-i linia PSR privind UE, şi l-am aflat aliniat cu celelalte partide mainstream, contrar celor scrise pe site (unde este criticată UE, dar soft). Era în studio un cor de acuzaţii la adresa Brexit şi a euroscepticilor ("extremiştilor").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Alegerile din Romania

Declaratie cu privire la europarlamentarele de la noi

https://www.youtube.com/watch?v=ltPwWuX9ZTs

https://www.youtube.com/user/ComradeFlorian31/videos


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: