28 mai 2019

Pentru mine sunt déjà vu-uri


Doar privind cine gravitează în jurul lui DUEncilă, te lămureşti imediat. Cvartetul Stănescu - Oprişan - Firea - Ciolacu. Usereu în pesedeu!

Pentru mine sunt déjà vu-uri:

Cum au ieşit din scorburi sorosiştii şi "centrul-dreapta" la turul doi din 2000, îndemnând la "salvarea democraţiei" votându-l pe... Ilici. Pentru mulţi a fost atunci o revelaţie, pentru mine o confirmare.

Cum "te mănâncă filialele" dinspre teritoriu spre centru şi preiau partidul pentru alţii (2001, PDSR "absoarbe" PSD-ul "iniţial", condus de Sergiu Cunescu). Eurosocialiştii au aplaudat isprava ciracilor lor globalişti gorbaciovişti, aprobându-le noua identitate "istorică".

Cum au falsificat referendumul constituţional din 2003, unii direct la butoane, alţii "din opoziţie" protestând mimat... vreo 36h iar în final asumându-şi coparticiparea la proiect.

Cum se manufacturează majorităţi contrare, post-electoralÎn perioada 2004-2019, s-a guvernat cu majorităţi contrare realităţilor rezultate din vot aproape jumătate din interval, 6-7 ani din 15.

Cum l-au făcut scăpat pe Băsescu la referendumul de demitere (2012), apoi în anul următor lucrau la proiectul de revizuire a Constituţiei cu PDL (primul Partid Băsesc) în majoritatea calificată de 2/3.

Cum se ştia că Ponta este o problemă şi nu s-a făcut nimic la partid.

Cum s-a deghizat Ponta ca pro-chinez şi ca prieten cu Erdogan, maskirovkă cu target pe nostalgici şi pe antiglobalişti. A plecat "după investiţii", şi chinezii l-au plimbat, i-au arătat peisaje şi muzee, l-au ospătat, l-au bătut pe umăr şi-a rămas "aşa" - adică flit. Că ştiau ce-i cu el. La fel şi Erdogan dar abia după puciul din 2016. De atunci n-au mai avut interacţiuni, ultima felicitare pe Facebook de la Ponta de ziua lui Erdogan datând din 2017 (s-a prins turcu' într-un târziu că-i un agent plantat pe lângă el).

Cum după ce apare o "ghioagă politică" de 75% în parlament (2012, USL + PP-DD) după doi ani jumate PP-DD dispare şi sunt instalaţi tehnocraţii, adică expresia establişmentului ("ciocoii!") împotriva cărora credea lumea c-a votat masiv.

Cum "n-a ştiut" Dragnea nici cu Grindeanu, nici cu Tudose, nici cu DUEncilă. "L-au trădat", după ce le-a acordat încrederea. Încă de la Grindeanu trebuia să fi fost clar că Dragnea is in - în politică nu există greşeli de acest gen, ci sabotaje.

Cum "fac gât" şi vin cu pretenţii paşalele din PSD, care or fi adus cândva servicii partidului dar acum doar îl parazitează în beneficiu nereciproc.

Cum este folosit momentul europarlamentarelor pentru a manipula opţiunile românilor, a "cuminţi" PSD şi pentru a extrage pionul Dragnea.

Cum au scos iar capul falsificatorii (2003)... penali A. Năstase şi O. Cozmâncă, cu un comitet "de salvare a PSD". Desigur, vor fi consideraţi, invitaţi, consultaţi, citaţi.

Mark my words: se vor comite mari porcării de către implanturile din PSD, iar Dragnea va tăcea deşi acum nu mai are nimic de pierdut şi ar putea da alarma. 

10 comentarii :

conumishu spunea...

Ba da, Dragnea are de pierdut. Nu cred că nu e în pericol la închisoare.

Chiar dacă a fost infiltrat, nu a fost subordonat direct comenzii externe, a fost lucrat cu "ai noștri".

Marele păcat, cu toate că nici nu putea avea alt discurs dacă se urmărea să fie suficient de credibil, a fost cel al rostirii unor adevăruri naționaliste.

"Țăranul", "mujicul" trebuie pedepsit pentru aroganță. De fapt, campania de ură colorată a pregătit distrugerea, nu extragerea, cum ai scris, pionului. Nu cred că a fost un asset nesacrificabil extrem, dimpotrivă, cînd a fost preluat în vendetta de afară, ajuns important, desigur, exact pedepsirea exemplară a lui și a băștinașilor s-a regizat.

Viclean poate, e un personaj cu o aură tristă, sumbră. Iar în materie de javre, are pesedeul alți nenorociți, învechiți în rele...

Riddick spunea...

Cam prea vin la mare fix "alibiurile", chiar şi acum. Acum când s-ar zice "pâi da' ce era să mai facă?!".

Nu zic că nu-i altfel decât mulţi, dar am suspiciuni.

M-am înşelat cu Băsescu (2004), când cu "a venit să-şi ia tainul" şi m-am lămurit definitiv în 2010/11, cu "sunt pentru Statele Unite ale Europei". Deşi nu l-am creditat niciodată 100%, credeam că "va face ceva". I was wrong - nu c-ar fi fost ceva diferit cu "ăilalţi".

Dacă partidul o va lua pe direcţia contrară "direcţiei Dragnea" şi el va tăcea (are mijloace de exprimare, dovadă... SOV, care-i şi el închis), ar fi o confirmare.

Bine-ar fi să mă fi înşelat... şi de data asta.

Riddick spunea...

Dragnea aduce cu un "Gheorghiu-Dej", care epurase PMR (începând din 1952), "românizându-l". Însă Dej reuşise, deşi se mişca tot în cadrul "marxist-leninist". Cu toate astea, a fost un pas pozitiv.

conumishu spunea...

Nu, nu cred în rolul deliberat pozitiv, adică asumat, cu riscurile de rigoare.

Cred însă că este suficient de abil politic ca să interpreteze corect stări de spirit și să evalueze o situație. Cred că, într-un fel sau altul a colaborat, din start sau pe parcurs, dacă nu a fost cumva chiar lefegiu de serviciu. Conștient. Tot conștient a preluat niște roluri, știind că una zice și alta - dar nu chiar opusul - trebuie să facă. Marea lui eroare, și a altora mai pregătiți ca el, stă în iluzia că poți manevra, pertracta, aburi. De partea cealaltă sunt neoamenii cu contractul faustian.

Dej și pe urmă Ceaușescu aveau aparatul, chiar majoritar în anumite momente, de aprtea lor. Sovieticii erau în retragere și în război civil de partid. Și nici nu sînt o putere colonială competentă. Acum avem împotrivă pe cei mai cruzi, amorali, eficienți. Poate, sper, începe și la ei un război civil. Pentru Dragnea, mult prea vizibl, mult prea lucrat ca simbol, a fost și este prea tîrziu.

Căderea lui prea bruscă, anticiparea satisfăcută cam în grabă, deci deloc, uite că permit reflectoarelor să surprindă cu chiloții în vine multe jigodii trădătoare. Poate că e neașteptat de bine.

Acum se va face sau va crește (poate PAN) un partid naționalist puternic. Cît de infiltrat, vom vedea. Fie și faptul că își va asuma eticheta și tot va fi un pas mare înainte.

Iar în sălașurile fiarei e o vînzoleală extremă. Vin evenimente de amploare.

Riddick spunea...

Acu'-i acu'. Răgăliile din PSD n-au fost stârpite la timp - trădătorii conştienţi, nu ciorditorii - şi acum se regrupează şi-şi cheamă întăriri (Ponta, Geoană, Nastase...). Întotdeauna am fost de părere că atunci cvând ai de-a face cu asemenea specimene e bine să acţionezi preemptiv şi radical, nu să aştepţi "ceva" şi abia apoi să vii cu reacţia.

Cred că PAN e vehiculul, e deja creat dar n-are parlamentari. Iar 2+2=5, dacă ai inspiraţie şi iniţiativă.

A propos de vânzoleală, l-aş re-cita pe "Khalidassa" (alias "Şerban"), un comentator care ar trebui să-şi facă blog:

"Acum e ceas de vânzoleală-n vizuini. E tulburare mare. Sunt zgrepțănări de gheare şi foşgăieli de solzi. Se-aud bolboroseli şi vorbe ne-nțelese."

https://riddickro.blogspot.com/2015/02/acum-e-ceas-de-vanzoleala-n-vizuini-e.html

Riddick spunea...

"Bonus", cu acelaşi:

https://riddickro.blogspot.com/2018/06/condeiul-cu-acid.html

Mai am cu el "în draft", o să mai strâng/găsesc şi "mai public un volum". :)

Anonim spunea...

Cemai ne-au tras ei o M(ama) UE ne-au tras. La toate protestele de la mineriada incoace ML miscarea legionara a fost tinuta in corzi de tartari. Ba cu legi antiromanesti, ba cu holoches, ba cu interzicerea unor martiri casapiti de CIUMA ROSIE in temnite, la canal, mine ... . Ba mai mult au asigurat paza cu interlopi intre HORIA HERS si V MAGUREANU. Care spunea o sa facem atitea ML in care nimeni nu va sticare-i adevarata. De parca legionarii erau baubau pentru NEAM SI TARA. Ei au platit cu viata urmam noi pentru tacerea de mormant la protestele cu vuvuzele. Vuvuzeau lui mazare-dracnea cu pitipoance si sacali. Halal tara incoltita de netrebnici. Cum spuneau sf. parinti "platim pentru cei 18 milioane de copii avortati". Ne-au dat-o la temelie si ne extermina incetu cu incetu. Schimbarea si solutia e in noi. Lucruri simple fapte bune si multa dragoste fata de calai. Nu si fata de SATANISTI.

Riddick spunea...

E vremea să ne "urnim", altfel dispărem ca stat.

Anonim spunea...

E greu frate. Daca ai gresit nu fi tagan sau tartar sa fugi de raspundere. Plateste ca altfel vei cobori in groapa cu lei. Nu-ti fie frica eu am in viat. Sunt viu. Doamne ajuta.

Riddick spunea...

Doamne, ajută!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: