02 iulie 2018

pastila R (10)


În toamna asta, (încă-)coaliţia PSD-ALDE este datoare să organizeze cel puţin un referendum. Tăriceanu l-a anunţat pe cel pro-familie "prin octombrie", dar şi Dragnea spunea... anul trecut că va fi "la toamnă". Cel de demitere a lui Iohannis se duce-n forfait şi poate fi exclus ca variantă de lucru (ba că "nu-i momentul", ba că "acum nu mai vrea ALDE", ba că "ce zic partenerii externi?", blabla). Dacă am putea accepta chiar şi la limită că neţinerea lui este "o decizie tactică", neţinerea referendumului pro-familie ar indica faptul că nu există o majoritate pro-normalitate în parlament!

Vâlcov mi se pare hazardat când afirmă că ar fi o linie "Guşă-KGB(FSB!)". Linie pe care i s-ar fi propus trădarea PSD în favoarea... PDL-PnL(-Iohannis!). Cum naiba devine deodată Guşă interesat de judo, şi prieten cu Marius Vizer, care "este prieten cu Putin" (o mai fi?). Căruia-i place judo. Mie-mi sună a implanturi plasate în apropiere de Putin, pe linia civiliki (oligarhii pro-globalişti, "Medvedev"), şi nu pe linia siloviki (naţionaliştii pro-ruşi din sistem). Sau... Putin nu-i ceea ce pare a fi?!

În urma incidentelor, a reieşit că nu există colaborare reală între SRI şi MAI/guvern. Ba chiar că SRI (şi STS?) ascunde date şi se implică activ în subversiune. Miniştrii şi politicienii majorităţii ar trebui să spună astea cu subiect şi predicat, nu doar prin aluzii. Şi să treacă la curăţenie.

Probabil că nimeni din conducere nu analizează varianta expropierii cu plată a blocurilor de lângă guvern, spre a fi transformate în puncte de sprijin pentru ordinea de stat şi a nu permite folosirea lor drept altceva, ca până acum. S-or mai fi cumpărat - rezervat - conspirat ceva apartamente, mai ales la primele şi ultimele nivele, dar nu-i destul. Hai, că nu costă mult.

Atac la baza electorală PSD(-ALDE) din rural, prin pesta porcină şi prin mitingul "diasporei". În primul caz, bioterorism via Ucraina, prin laboratoare americane "de profil" care activează acolo: se vede cum apar focarele, în nord şi est (Satu Mare, Tulcea), cu pauză pe frontiera cu Repmoldova (sanchi, "mistreţi hoinari" purtători). Ţăranii înjură... regimul, că-şi pierd porcii (avantajul importatorilor de carne fiind doar scopul secundar). În al doilea caz, tentativă de influenţare a căpşunarilor (zidarilor, rigipsarilor...) migraţi mai ales din rural, să li se inducă impresia că ar avea o cauză comună cu lăcustele corporatiste cu condicuţă #REZIST.

#jigodiilevoranarhie
Leacul e binecunoscut, cine nu-l aplică devine complicele lor.

Morţi suspecte, din 1990 încoace. Gică Popa, Ioan Petru Culianu, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Antonie Iorgovan, Radu Ceontea, Horia Rusu, Eduard Victor Gugui, Radu Timofte, Teoctist, Dan Iosif, Dumitru Tinu, Cristian Panait, Florian Anghelescu, Elodia Ghinescu, Victor Surdu, Mihai Erbaşu, Luminiţa Şega, Corneliu Vadim Tudor, Ion Stan, Dinu Patriciu, Bogdan Gigină, #Colectiv, Dan Grigore Adamescu, Codruţ Marta, Dan Condrea, Stan Mustaţă. Am amintit doar persoane publice, dar ar fi de interes şi o listă de prin patronate şi colective de cercetare. În câteva dintre cazuri "coincidenţele" sunt extrem de suspecte, şi urmele încă se mai pot descifra, dacă s-ar ocupa cineva cum trebuie.

Dacă ar reuşi "lovitura de stat" anunţată pentru toamna asta, va fi doar cu complicitatea PSD. Care a lăsat "ponţii" pe listele electorale în 2016, deşi era clar ce-i cu ei încă din 2015 şi mai-nainte, şi care a jucat ţurca un an jumate în loc să-l dea jos pe Iohannis în ianuarie 2017 când cu refuzul numirii premierului.

Circulă un document "dat pe surse de la parlament" (cu "autori de la PSD") prin care s-ar pregăti punerea lui Iohannis sub acuzare (de înaltă trădare). Procedura l-ar suspenda de drept, fără referendum, până la un eventual verdict de achitare la ÎCCJ. Numai că, el problemo - procedura pentru a fi aprobată, are nevoie de minim două treimi din voturile parlamentului. Inexistente acum, spre deosebire de perioada 2012-2014, când (mai) existau USL şi PP-DD. Aşa că dacă PSD ar susţine că "are serios în vedere" aşa ceva, ne-ar lua drept idioţi.

Conform uneia dintre variantele Ambasadei Suediei, numărul "MUIE PSD" ar avea drept de circulaţie şi-n România. "Fiindcă este stat-membru (al UE)". Aderare iniţiată si "negociată" de PDSR/PSD. Doar un exemplu al unor aberaţii care se vor impuse indirect.

Pesta porcină a ajuns la nivel de subiect de CSAŢ. Poate observă cineva că focarele principale sunt în judeţe de la graniţa cu Ucraina. Cu "intrare" prin judeţele Tulcea şi Satu Mare (cele două porţiuni de frontieră) şi cu o pauză pe frontiera cu Repmoldova. Vectorii de răspândire fiind "mistreţii hoinari". Ucraina este un stat-marionetă NATOSUAUE care se pretează la multe lucruri murdare. Pe surse, un ofiţer britanic de rang înalt ar fi declarat în legătură cu primul incident Noviciok că autorii ar fi ucraineni. Industria cărnii din România jenează importatorii, aşa că...

Ni se tot reaminteşte că preţul energiei din România trebuie să fie liberalizat (să crească!) în vederea "convergenţei" cu "piaţa europeană a energiei". Fiind aceasta - iar ni se reaminteşte - o obligaţie asumată de statul român înainte de aderarea la UE. Nimic despre vreo obligaţie de a "converge" şi salariile, propaganda se opune creşterii lor chiar şi în domeniul bugetar. Că atunci trebuie să dea şi patronatul (străin) ceva, la angajaţii săi. În acelaşi timp, afirmă (propaganda) că ele "ar trebui corelate cu productivitatea", şi în cele din urmă chiar să le stabilească "Piaţa". Pâi atunci de ce nu şi cu energia la fel, o "piaţă liberă"? Internă! Cea "europeană" însemnând "voi (RO) veniţi cu energia, noi (UE, care n-o avem), venim cu indicaţiile".

Creşte numărul medicilor militari (locuri la admitere la studii superioare, şi posturi încadrate la MAp"N"). Întreb şi io ca prostu': "Începe ceva?" Că cifrili la efectivu' "de bază", sunt aceleaşi. Deocamdată (?). Adevăru'-i că un medic militar îl scoţi într-un timp mai mare decât un mecanic-conductor (ochitor, etc...), there are things just too hard to conceal.

Vorba lui Dragnea: "Nu suntem copii. În câte coincidențe să credem?" Deci "s-a rezolvat" cu DNA da' ce să vezi, că nu-i niciun candidat la funcţia de procuror-şef DNA. Ţţţţ..ţţţ... Cum adică... PSD-ALDE n-au măcar doi pioni pe care să-i bage într-un concurs win-win (de-ar rămâne singurele candidaturi)?! Şi n-au modificat legea astfel încât interimarul să fie numit direct de ministrul justiţiei?! Ori dorm pe ei, ori sunt complici.

Juncker l-a glorificat pe Marx şi a participat la inaugurarea statuii acestuia, la 200 de ani de la naştere. Pâi nu-i acelaşi Juncker care era implicat cândva în reţeaua "anticomunistă" clandestină Gladio (ramura din Luxemburg)? Bineînţeles! Pâi deci Gladio nu era creată "contra comunismului", ci contra unor forţe care ar fi periclitat... locul de origine al comunismului (doctrina şi conspiraţia). Iar acel loc este în vestul Europei, şi încă ceva mai la vest, peste ocean.

Pentru ce prelungirea sesiunii parlamentare extraordinare? Că doar ştim că nu va fi suspendare. Activitatea practic s-a sistat după trecerea legii offshore şi a Codului Administrativ. Ultima zi de plen a fost pe 10 iulie, nu s-au valorificat atâtea zile lucrătoare! Pe surse, vine o OUG care să modifice rapid legea offshore, în favoarea multinaţionalelor. Dar OUG se poate da... numai cu parlamentul convocat şi pe o lege în vigoare (deci, promulgată). De văzut ce va face Iohannis, dacă va promulga rapid legea offshore.

Bugetul alocat DNA este mai mare cu circa 50% faţă de cel lăsat de guvernul "tehnocrat" Cioloş*. Chiar şi după diversele rectificări. Urmează încă una în această lună, va fi interesant de va fi în jos sau tot în sus. Adevăru-i că dacă ai la îndemână asemenea bizoni, îţi permiţi să-i prosteşti în faţă că "lupţi cu Sistemul".
* instalat în principal pe voturile parlamentarilor PSD şi ALDE

Ceauşescu dăduse ordin să se producă doar "televizoare cu două butoane" (pentru TVR1 şi TVR2). Azi accesăm doar televiziuni străine agreate de Sistemul Globalist. Doar ele sunt în grilă, la cablişti sau "la lighean" (TV satelit). "Progresul" a eliminat televiziunea analogică, făcând inutile antenele TV clasice (UHF, VHF). Rămân Internetul şi radioul pe unde scurte (în acest ultim caz, "e ca pe vremuri", numai că RFE-RLBBCRFI, KY, VOADW... nu mai sunt de interes - ne-am lămurit!). Ce repede a trecut interzicerea OTVdeontologii n-au cârâit, ba chiar s-au bucurat. Continui să susţin predicţia că România TV va fi interzisă chiar sub un "regim PSD".

Declicul trebuia să se fi produs demult. Măcar de prin 2000*, când la turul doi dintre Ilici şi un CVT căruia începea să-i vină mintea la cap, apar apelurile de sprijin pentru Ilici din partea "dreptei"-Sistem. Aliaţi, deci! Acum tot ăia dau semnale de sprijin pentru paşalele PSD moştenite de la Ilici, şi puse în dificultate de "PSDragnea". Care până acum tot n-a oferit garanţii solide taberei naţionaliste. Dar... ce-au făcut ei, de (minim) 18 ani? Naţionaliştii, euroscepticii, conservatorii români.
asta ca să nu zic de prin 1995, cu "Consensul de la Snagov" (NATO-UE), iniţiat tot de Ilici

Mircea Dogaru, la B1 TV: "Ăştia s-au înţeles toţi şi-şi bat joc de noi". Se vorbea despre "promisiunile lui Dragnea" şi convenita suspendare a premierului Dăncilă, urmată de un guvern "de uniune naţională".

Diferenţă de stil, nu de... substanţă. PSD-ALDE au votat ca "doar" 50% din gazele din offshore să fie vândute la extern. Opoziţia ar fi vrut ca 100% să fie valorificat de "Piaţa Liberă" (chiar dacă României i-ar reveni o cotă de 0%), şi spune că varianta majorităţii "alungă investitorii". Ce nu spun niciunii este de ce se extrage gaz peste nivelul consumului intern, dacă "partenerii strategici" se vor mulţumi (la export) cu o cotă egală cu cea absorbită intern şi ce-ar face dacă ăia ar cere "ajustări". Fiindcă vroiau să scoată repede tot gazu' ăla şi să se care, nu să stea în 20% anual cât ar fi procentul consumului din import înlocuit de offshore.

"Și domnul Tăriceanu a spus că este de acord și că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea și că 
luni trebuie să luăm o decizie - da sau nu." Dragnea, nu cred că-i nebun şi a născocit o discuţie cu Tăriceanu, încheiată cu un acord - că va urma o decizie privind suspendarea lui Iohannis. După câteva zile s-a aflat că Tăriceanu pleacă în concediu, şi atunci reiese că a minţit că "luni" va fi prezent la o sedinţă strategică a coaliţiei. În mod deliberat, Tăriceanu antagonizează electoratul PSD-ALDE şi-l pune - prin contrast - într-o lumină pozitivă pe simulantul Dragnea.
UPDATE - Tăriceanu şi-a delegat atribuţiile la Senat cu o zi înainte de declaraţia lui Dragnea. Deci cei doi sunt înţeleşi! Dragnea n-avea cum să nu ştie. Ori... n-are oamenii lui la Biroul Permanent al Senatului (Manda, Ţuţuianu)?!

Salariile bugetarilor să fie plătite toate prin CEC Bank, cam singura bancă de stat care a mai rămas. Nimeni n-a semnalat îndeajuns anomalia interpunerii băncilor private între stat şi angajaţii săi. Trebuie extinsă reţeaua de bancomate CEC şi poate se renunţă la particula aia bizară, "Bank". Oare nu este îngrijorător că unii "privaţi" bancari* pot reconstitui deplasări şi plăţi asociate (via card) cu anumiţi funcţionari de stat?
* doar n-om crede c-ar culege datele "doar pentru ei"

Déjà vu. O percepeam doar subliminal, deodată am conştientizat-o. Pâi "revoluţia Trump" este similară cu lansarea ca "populist" a lui Băsescu. Reinventarea omului Sistemului Globalist ca... patriot - fals imagologic de mari proporţii. De la "a venit să-şi ia tainul" (premierul francez, 2004) la "sunt pentru crearea Statelor Unite ale Europei" (2011). Pornind de la ipostaza mai puţin mediatizată a responsabilului cu dezindustrializarea (cedarea cotei de piaţă către străini) şi transferul către aceiaşi al activelor de interes (programele PSAL I şi II).

Dacă se mai câcâie ăştia mult ajunge DUEncilă la suspendare înaintea lui Iohannis. C-aşa umblă vorba, ar urma s-o cheme. E de-ajuns să intre o dată la audieri la DIICOT ca să se poată declara procedura îndeplinită şi să fie anunţată începerea urmăririi penale contra prim-ministrului. Iar apoi Iohannis ar proceda prompt la suspendarea "penalei" care a complotat la mutarea unei ambasade.

Sesiunea parlamentară extraordinară are mai multe puncte pe ordinea de zi. Camuflate "printre coduri" sunt două foarte periculoase: Legea perimetrelor petroliere offshore şi Codul Administrativ.
Mă miram că apare acolo şi "Legea Pleşoianu" (de reglementare a ONG-urilor), "lege anti-Soros". Dar, ce să vezi? Apare cu aviz negativ din partea guvernului, aşa cum l-a dat... Tudose, în 2017. Au păstrat acelaşi document, guvernul DUEncilă n-a avut măcar "curajul" de a-şi asuma în clar punctul de vedere.

Câţi au sesizat anomalia? Tot apar protocoale ale SRI (şi nu numai) cu diverse instituţii. Protocoale la limita legii (ori cel puţin bizare), sau de-a dreptul ilegale. De ce nu sunt declarate nule, sau nu sunt anulate? Că mai sunt în lista "părţilor" şi alte instituţii "pe care nu le controlează statul paralel". Hellvig cel lăudat de Dragnea n-a anulat nimic, deşi SRI-ul ca parte semnatară (în sens juridic) ar fi putut-o face.

Ce partid de stânga şi-ar "stârpi" propria bază electorală, iniţiind şi susţinând dezindustrializarea?
Ce partid de dreapta ar milita aproape exclusiv în favoarea capitalurilor străine, sabotând capitalul autohton? "Burghezia naţională", şi nu-i un clişeu.
Pâi cred că le cam ştim - dar sunt altceva decât credem (unii dintre noi...).

Văzând planurile pe care şi le fac unii şi alţii cu gazele din zăcămintele româneşti, şi care - la consumul actual - ne-ar ajunge pentru "maxim 15 ani"*, nu pot să nu observ cât de mare
- este graba de a rezolva cu resursele României probleme geopolitice
- este pentru noi pericolul de a rămâne-n "curu' energetic" gol 
- este lăcomia hoitarilor care deja îşi freacă mâinile de nerăbdare
- este infiltrarea organismelor statului român, de permit ba chiar planifică jaful
- este ipocrizia de a-l legifera în sesiune extraordinară, mascându-l cu "codurile"
* probabil vreo 25, dacă nu exportăm nimic

Se cam poate prezice. Candidatul prezidenţial PSD pare a fi preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop. "Ardelean" şi greco-catolic, complice al Grupului de la Cluj şi rector al puroiului antiromânesc U.B.B. Prea-l cultivă România TV, unde apare în emisiunea ONGistului vopsit Cumpănaşu. Mi-ar fi foarte greu să votez într-un eventual tur doi - chiar şi contra lui Iohannis - un aşa candidat. Sau pe Tăriceanu (catolic). Criteriile mele minime: non-ardelean, ortodox, cu părinţii şi toţi patru bunicii identificabili ca români ortodocşi.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(iulie-august 2018)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: