24 iunie 2018

Tardiv, dar reparabil


PSD-ALDE trebuie să joace extrem de dur, chiar "să-l dea grămadă" pe Dragnea de s-ar mai pune-n drumul acţiunii, tărăgănând. Dacă "întreg Aliotmanul" a stat în loc pe vorba lui Dragnea ("am aranjat eu ceva", "staţi aşa c-am eu de rezolvat o chestie"), nu mai este o eroare politică sau de strategie, ci de-a dreptul un caz clinic. De psihiatrie. Eh, mă refer la actori politici care acţionează în nume propriu, că dacă-s simulanţi (cum chiar şi par!), alta-i treaba.

Naţional:

De ce, Iohannis, de ce?

[...]

Tardiv, maestre

Greselile trecutului abia acum isi arata coltii. La ora asta, Iohannis trebuia sa fie doar un fost presedinte. Balbaiala lui Dragnea pare sa fi fost dictata de interese personale, chiar daca nu are curajul sa recunoasca asta. Cu SRI, cu Iohannis sau cu DNA nu se pot face intelegeri, asta nu a inteles Dragnea. Vor sta cuminti pana prind momentul sa ti-o traga in moalele capului. Scopul existentei lor nu este sa faca intelegeri, ci sa te reduca la tacere, mai ales daca esti un incomod de factura liderului PSD. Apoi, a doua greseala a fost netranspunerea in practica a prevederilor CCR la momentul cuvenit. Era perfect legal. Dragnea a avut ocazia unica de a ajunge inculpat intr-un dosar lipsit de subiect, un dosar golit de esenta. Si-a pierdut vremea cu prostii, s-a disipat in astupatul gurilor de partid si acum cumpara timp. E plata grea, maestre. Si e tardiv.

Strada versus PSD

Iohannis nu s-a limitat doar la anuntarea candidaturii. A tras semnalul de alarma pentru societatea civila. Nu se stie nici care este asta si nici ce intelege presedintele prin sintagma in cauza. Indemnul lui la vigilenta si riposta ferma impotriva puterii este mai mult o instigare a maselor. Sa iasa in strada si sa protesteze. Si daca acolo, Iohannis, societatea ta civila da nas in nas cu „societatea PSD”? Ce iese? Sau abia aici incepe sa functioneze planul despre care se tot vorbeste? La ce ajuta incaierarile care vor duce la un inevitabil „Maidan”? Sau tocmai „Maidanul” este cel de care ai nevoie pentru a-ti asigura continuitatea? Dincolo de astea, Iohannis, de ce mai vrei un mandat din moment ce nu ai facut nimic nici in primul? A ramas neterminat vreun plan al UE privind Romania, despre care noi nu stim nimic?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Prietene,PSD este bunicul USR-ului si prin tot ce face legitimeaza miscarea tefelista.Cine crede ca PSD poate face ceva este un biet naiv.Sangele apa nu se face.Sansa este doar intr-o miscare de eliberare nationala ceea ce este aproape imposibil in conditiile lumii de astazi.

Riddick spunea...

Văd astea dar poate mai văd şi alţii şi... o începe ceva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: