26 iunie 2018

Hai gata mascarada Dragneo, marş la căcat

Prima dată - s-a întâmplat. A doua oară - este o coincidenţă. A treia oară este acţiune inamică.
La fel ca demascarea lui Ponta (încă din 2012, pe "euforia USL"), tot Ivan face o demascare a lui Dragnea. Oarecum tardivă, dar necesară. Aş mai adăuga una-alta, dar mai bine las textul să curgă (Ponta fusese luat în primire tot pe un site de-al lui Ivan). Doar o observaţie: autorul îi ţine de buni pe Androneasca şi pe Codrin Ştefănescu (sunt de-ai Sistemului, alooo). Să nu-l uităm nici pe Tăriceanu, celălalt simulant dar care-i muuult mai talentat. #cesăfacicuăştiamă?


Sputnik:

Cel mai mare vinovat în cazul Dragnea - cine e marele provocator

De peste doi ani, el provoacă... și dă înapoi. De fapt, este cel mai bun exemplu de provocator ajuns pe prima scenă a politicii românești.

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Liviu Dragnea l-a declarat pe George Soros ca "dușmanul său". Bun, știe omul ce spune, a zis lumea. Huo Soros! În același timp, în condițiile în care toate dovezile indicau că demnitarul cu cele mai multe legături cu organizațiile lui Soros este directorul SRI, el îl lăuda pe șeful SRI — că a schimbat SRI-ul, că e un exemplu pentru celelalte partide… Bun, știe omul ce spune, a zis lumea. Bravo, Hellvig!

Prima declarație a lui Dragnea după condamnare - e identificat încă un inamic!
Nah, dar acum Dragnea o întoarce ca la Berbești — Alunu sau la Lungești —Măciuca și-l declară pe Hellvig inamic! Ce a avut în cap Dragnea? Nu știu, cert e că a provocat o reacție dură a SRI, o reacție isteață — fiindcă nu vine din partea directorului, ci a instituției, iar Dragnea a trebuit să-și înghită cu noduri acuzația surprinzătoare și provocatoare!

ONG-urile lui Soros, a spus printre dinți Liviu Dragnea, știe omul ce spune, a zis lumea, huo ONG-urile! De mai bine de un an, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu au depus în Parlament o lege pentru scoaterea la lumină a finanțării ONG-urilor și a detalierii activității celor declarate de "utilitate publică", deci care primesc bani de la stat. Ce face Dragnea? Nu susține propunerea legislativă!

"Nu îmi dau seama de ce propunerea mea legislativă, legată de finanțarea ONG-urilor, pe care am făcut-o anul trecut, stă la Camera Deputaților", declara Șerban Nicolae. "Voiam să fie transparență, nu interzice nimeni ONG-urile, nu le ia nimeni banii — în schimb, mi se pare normal să fie transparență", declara uimit Şerban Nicolae.

Uimirea distinsului jurist este, în primul rând, la adresa colegilor din Camera Deputaților, condusă de Liviu Dragnea — nu față de cei din afara Parlamentului, oengiștii! Iar ONG-urile s-au simțit mai tari pe poziții după poziția lui Dragnea.

Ah, da Șerban Nicolae… Scos din funcție, de la șefia Comisiei Juridice de Liviu Dragnea pentru că… auziți aici:

"Potrivit surselor social-democrate, președintele PSD, Liviu Dragnea, dorește schimbarea lui Șerban Nicolae de la șefia Comisiei juridice, după ce acesta nu a ținut cont de opiniile sale cu privire la grațierea faptelor de corupție, mișcare ce a generat proteste".

Textul e din ziare.com, din 8 mai 2017. Ce făcuse Șerban Nicolae? Iată ce spune aceeași sursă, care nu poate fi acuzată că ține partea radicalului Șerban Nicolae:

"Senatorii PSD din Comisia juridică au votat, miercuri, pentru adoptarea amendamentelor propuse de senatorii Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind grațierea, prin care cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influența urmează să fie grațiați sub rezerva achitării prejudiciului".

Ce zicea atunci Liviu Dragnea? În cadrul CExN, "va propune sancțiuni pentru președintele Comisiei juridice, senatorul Șerban Nicolae, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, "o să plece și o să se apuce de pescuit în mod profesionist"".

Cert e că Șerban a fost sancționat, amendamentele au fost respinse, Dragnea a rămas cu autoritatea în partid — iar ONG-urile din nou s-au simțit tari pe poziții!

A venit și condamnarea… de fapt o urmare a sancționării altui PSD-ist care a dorit să rezolve chestiunea cu abuzul. Florin Iordache a fost schimbat din funcție ca țap ispășitor pentru OUG 13. A rezolvat ceva sancționarea fidelului pesedist Iordache? Nicidecum, a provocat massele și mai tare!

"Dragnea este singurul vinovat de ceea ce i se întâmplă", a declarat imediat după pronunțarea sentinței Ingrid Mocanu. "A avut aproape doi ani să schimbe nenorocirea asta de legislație cu abuzul în serviciu și nu a făcut nimic. Plâng oameni în pușcării, oameni nevinovați condamnați pentru că unui procuror i s-a părut sau a apreciat el ceva pentru care NU avea competențe".

După condamnare, Dragnea a preluat acuzația cunoscutei juriste și… a cerut scuze celor din pușcării! O adevărată provocare pentru bătaia de joc din mediul online și din stradă!

"Statul paralel e de vină", a zis Dragnea, știe șeful ce spune, a zis lumea, huo "Statul paralel"! Iar rezultatul? Premieri cu ștampila "servicii" pe frunte, iar la Congres, exact cei care se bătuseră mai tare cu "Statul paralel" au fost marginalizați! Codrin, Șerban, Liviu Pleșoianu, Cati Andronescu — mai pe margine! În schimb, Dragnea și-a adus oameni de nădejde. De exemplu, "luptătorul cu statul paralel" Neacșu, secretar general.

"Întrebat de jurnaliști dacă în PSD s-a discutat despre revocarea Codruței Kovesi, Neacșu a replicat: "Nu e problema partidului". De asemenea, întrebat dacă există o strategie în PSD, Neacșu a negat. "Nu, nu avem o strategie, nu este un subiect pe care noi să-l avem în agendă", a sustinut el", scria pe 26 februarie 2018 Hotnews.

Putea să vorbească Marian Neacșu în afara liniilor trasate de Dragnea? Exclus, asta se știe! Câți lideri PSD au fost în stradă, în fața DNA, alături de Pleșoianu? Niciunul…

Mitingul PSD… De cât timp cer Liviu Pleșoianu, Codrin Ștefănecu, Olguța Vasilescu și alții așa ceva? De mai mult de un an? Cu siguranță! Când a aprobat Dragnea și ce a aprobat Dragnea? Hai să ne amintim corect: miting pentru "susținerea guvernului", provocând stupoare chiar în rândul pesediștilor!

Noroc cu insistența lui Liviu Pleșoianu și a lui Codrin — dar mai ales cu Antena 3! — că s-a schimbat „tematica". Dar chiar și aici, Liviu Dragnea a provocat telespectatorii cu intrarea faraonică din final, transformând un miting firesc, al unor revoltați pe ceea ce se petrece și pe felul în care au fost insultați — într-un tablou in personam.

Legile Justiției vor fi modificate în regim de urgență, spunea PSD după condamnarea lui Dragnea. Ia să citim punctele 2 și 3 din "Declarația" PSD de după condamnare:

"2. Susținerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dancilă, pentru continuarea și accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

3. Realizarea tuturor demersurilor legale și constituționale pentru finalizarea și accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiției și a codurilor penale(…)".

Adică, e vorba de Guvern, deci de OUG sau asumare de răspundere, nu de Parlament! Ce zice acum Dragnea, după ce Tăriceanu a uitat ipocrit că a fost premierul Monicăi Macovei?

"Este exclusă adoptarea unei OUG pe codurile penale, nu mai este nevoie de asumarea răspunderii, e nevoie de a grăbi procedurile în Parlament", a declarat Dragnea, influențat de liderul ALDE. Sesiune extraordinară, povești, manifestații, alte povești etc. etc. Mai îndrăznește cineva să grăbească lucrurile? Păi după ce au pățit Șerban Nicolae și Florin Iordache, cine o mai fi prost sau nebun?!…

În fine, sunt multe de amintit… Marea Comisie propusă de Pleșoianu… ehei!… Dar stați să vedem cine va fi candidat la Președinție! "Avem candidat", improviza Codrin Ștefănescu, rămas tovarăș la greu, în ciuda trădării lui Dragnea. Aveți… aiurea, hai să fim serioși — cine știe câte provocări și răsuciri vor mai fi până atunci!

Dragnea… Nu-mi place să dau într-un om lovit. Rănit. Lovit nedrept, din punct de vedere al vinovăției faptelor penale… dar, totuși, vinovat de ceea cele (de)scrise mai sus. Și de ceea ce ar mai putea scrie alții.

Mă voi rezuma la o concluzie — de peste doi ani, Dragnea provoacă… și dă înapoi. I-a mers la alegeri — a provocat cu Programul de Guvernare, dar a dat înapoi. A provocat în toate cazurile prezentate mai sus, dar a dat mereu înapoi. Un joc al așteptării care crează iluzii, pofte, iar până la urmă, iată, cel care a stârnit foamea, se trezește chiar el mâncat. Fiindcă, de fapt, altceva concret nu are ce să dea.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Am citit articolul de mai sus si, daca am inteles bine, ideea e ca Dragnea una zice si alta fumeaza, adica e seful PSD, dar e in solda altora.
Nu inteleg, insa, in slujba cui si ce rost are sa faca ceea ce face in PSD, la guvern si in parlament. Care ar fi beneficiile celor care il teleghideaza din moment ce PSD-ul continua sa guverneze, totusi, de la alegeri incoace, sa aiba majoritatea in parlament etc.?

Nu putea sa sparga partidul pina acum? Nu puteau aia omnipotenti din umbra sa inventeze un nou partid de strinsura "unit" de "interesul national" si sa se puna la cale o majoritate parlamentara fara PSD?

Si de dragul alora pentru care joaca teatru o sa se duca vreo 3 ani jumate la mititica?!

Situatia mi se pare foarte confuza si nu inteleg mare lucru din ce se intimpla.

Care e perceptia ta, Riddick? Explica-mi si mie teoria ta, daca ai una, despre cine, ce, cum, cu cine, de ce etc. Si mai ales ce crezi ca urmeaza.

=== JABBER ===

Riddick spunea...

Guvernarea nu-i scopul principal, ci împiedicarea "basculării" României în tabăra statelor eurosceptice sau anti-NWO. Se mimează lupta ca să nu apară Alternativa Reală.

Spargerea a iniţiat-o Ponta, el (sanchi...) "apără" partidul. E ca şi când unu' strigă tare "bă! vă tai, vă jefuiesc!" şi alt complice pe tăcute chiar te buzunăreşte. Nu va păţi nimic Dragnea, ambele sentinţe au probleme şi vor pica. Să vedem cu dosarul TelDrum, dar acolo e foarte slab "cazul".

Riddick spunea...

Ce urmează, vom afla destul de repede, câteva săptămâni. Cel puţin "indicii", vor fi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: