06 noiembrie 2014

Washingtonul nu mai are slugi la Budapesta de când a venit Viktor Orbán


A devenit un tabu să critici America sau Administraţia Obama, chiar şi în cazuri de amestec grosolan în afacerile interne ale României. Expresia "neamestecul în treburile interne" este universal valabilă, chiar dacă Ceauşescu o folosea în interes personal, iar după 1989 Propaganda a căutat demonizarea acesteia, ca fiind "ceauşistă", "comunistă", "naţionalistă". 

De ceva vreme (de când cu Europuciul de la Kiev) asistăm la o propagandă concertată UE/SUA/NATO/Soros care are printre obiective:
  • transformarea României (după Polonia şi Ucraina) în bază avansată de atac - economic, politic, propagandistic, diplomatic, militar - împotriva Rusiei (cu toate consecinţele unei eventuale riposte militare asupra teritoriului naţional)
  • condiţionarea mentală a populaţiei ("montarea" opiniei publice) spre a accepta/percepe "necesitatea" statutului de bază avansată a României, mai ales prin supraestimarea "pericolului rusesc"
  • denigrarea "preventivă" a forţelor conservatoare, eurosceptice şi naţionaliste (încă neorganizate politic în România), care s-ar putea opune acestui plan, şi planului mai vechi de ocupaţie politico-economică, aflat în stadiu avansat de implementare
  • demonizarea guvernului ungar condus de Viktor Orbán, care nu (prea) mai răspunde la "comenzile" externe şi urmează linia interesului naţional
  • demonizarea mişcării eurosceptice, care cucereşte poziţii importante în statele UE (nu şi în România...)
  • resetarea propagandei din 2012 (cea cu "lovitura de stat") şi cosmetizarea guvernului eurosocialist Ponta-PSD ca frecventabil şi corect politic
Un exemplu recent - interviul unui trepăduş de la un grup american de lobby numit CEPA (Center for European Policy Analysis). Perierea lui Ponta - de fapt comunicarea că acesta este liderul agreat extern:

"Cred ca Viktor Orban si Victor Ponta sunt foarte diferiti - vrau sa punctez acest lucru de la inceput. E important sa intelegem care sunt diferentele dintre Ungaria si Romania: Victor Ponta nu a folosit puterile statului pentru a ataca libertatea presei sau religia, nu a proclamat moartea democratiei liberale in Romania."

"In contextul romanesc, e important sa marcam diferentele din Romania si Ungaria. Romania nu este Ungaria si, din nou, Victor Ponta nu este Viktor Orban."

"Cred ca democratia trece prin incercari in acest moment, iar Romania este un "battleground state" intr-un capitol al istoriei care se desfasoara in prezent si va simti aceasta testare a democratiei in mod mai acut decat alte tari. Situatia din Ungaria merita sa fie descrisa asa cum e, anume o recidiva a impulsului antioccidental, sub forta de atractie a exemplului Rusiei, dar si sub influentele corupatoare ale Rusiei. Tentatia exista si in alte parti ale Europei Centrale, trebuie sa existe si in Romania. Dar Romania are, as spune, are o ancora atlantista mai solida decat Ungaria. Atlantismul, ca forta organizatorica, este mai puternic in Romania. E o organizare statala mai sanatoasa, exista o societate civila mai sanatoasa." 

"Militar vorbind, cred ca primii pasi au fost deja facuti si se indreapta in directia cea buna. Romania este un stat de granita, se va lovi de presiunile unui stat de granita. Este in interesul Romaniei si al Vestului sa existe o prezenta militara americana puternica aici. In politicile americane, cred ca pe masura ce evolueaza lucrurile este important ca aceasta prezenta sa devina permanenta, care sa includa un model de tipul celor pe care le-am facut cu polonezii, iar SUA trebuie sa instaleze un pivot in interiorul Europei"

12 comentarii :

Anonim spunea...

Din interviul ''trepeadusului'' am mai retinut o fraza care contine, pentru prima data din 1989 incoace, termenul de ''stat-natiune'':

''Cred că deja sunteți un model de democrație în această regiune. (...) Cred că românii trebuie să recunoască și pașii enormi pe care i-au făcut ca stat-națiune democratic, în ultimii 25 de ani.''
Prin urmare , avem de aface cu un viraj in atitudinea americanilor fata de noi si cu un avertisment pentru cei care cred ca a venit momentul unor rapturi teritoriale pe seama ''statului-natiune'', Germania deconspirindu-si, chiar in aceste zile, o graba care o intrece chiar si pe cea a ungurilor.
In context si corelat retin si afirmatia de ieri a lui Putin conform careia ''http://www.mediafax.ro/externe/vladimir-putin-nu-a-fost-nimic-rau-in-pactul-molotov-ribbentrop-13502417''.
Sa mai tinem seama ca in Donetk au reinceput luptele si avem un tablou extreme de complex, care include Romania , Romanie care nu se poate descurca fara o ''umbrela''.
Daca nu americana, ce umbrella ar putea fi, in conditiile istorice date???
Vom vedea cine va avea mai mult de cistigat: Ungaria sustinuta de Germania si Rusia sau noi sustinuti de americani.
Eu as zice ca, daca nu pierdem teritoriu, MERITA .

Riddick spunea...

Este termenul uzual american şi britanic, "nation-state" ("stat naţional"). Banal, de fapt.

Ce-i în Doneţk nu ne afectează direct, şi să nu uităm că este efectul puciului de la Kiev, pe care - atenţie mare ! - Moscova l-a tolerat, când îl putea lichida cu costuri acceptabile. În locul lui Putin băgam armata peste ei şi-i tocam, cu Ianukovici încă nefugit.

Sesizez o intenţie de a sugera că Orban ar fi implicat în "preluarea" măcar parţială a Transilvaniei. Fals: nu are resurse şi pentru aşa ceva, deocamdată e sub atacul NWO, la care trebuie să riposteze.

Riddick spunea...



Putem beneficia de umbrela NATO şi fără să riscăm. Dacă NATO chiar este ceea ce declară c-ar fi, şi nu doar instrumentul unora. România era aliată cu Puterile Centrale la 1914 şi a decis neutralitatea în litera tratatului "secret" de alianţă, care cerea intervenţia militară doar dacă vreunul dintre aliaţi era atacat. Ori, Austro-Ungaria, Germania, Bulgaria şi Turcia au declanşat ele primele ostilităţile.

Anonim spunea...

Eu nu sugerez ci spun ca Germania e gata sa ne aplice scanariul Croat, varianta pasnica sau violenta !!!
Iar conditiile dincolo de munti par a fi coapte !
Daca eu inteleg bine, atunci orice resentimente sau analize devin neavenite.
Sper din tot sufletul sa ma insel, dar exista mari sanse sa am dreptate.
Iar pe orban nu am cum sa-l iubesc orice s-ar intimpla; il pot doar accepta ca material didactic, adica impaiat si tinindu-se de mina cu mumia lui tokes.

Riddick spunea...

Există acest plan de rezervă, şi nu-i doar unul german.

Că "s-ar fi copt condiţiile peste munţi" este doar o percepţie eronată, dată de agresivitatea propagandei separatiste, înteţită de vreo câţiva ani încoace. Dar şi un mesaj (fals) al aceleiaşi propagande.

Nu-i vorba aici de sentimente faţă de persoana Viktor Orban, ci de aprecierea corectă a rezistenţei sale în faţa factorilor externi care vor să-l elimine (deocamdată doar) de la putere.

Crystal Clear spunea...

Analiza este foarte corecta. Felicitări !

Problema mare este că în Ardeal se fac schimbări de persoane la nivel de conducere în fabricile exportatoare , care fac selecţia clientuilor astfel încat cei care vin din "Regat să nu mai fie acceptaţi .CRONISMUL invadează România.Se accepta numai firme care aparţin "sistemului" atât interne cât şi externe.
Se lucrează deja la politice economice fiind infiltraţi oameni ai NWO.
Am constatat asta mai ales în ultimii 2-3 ani.Trăsătura este extrem de puternică mai ales la fabricile mari care lucrează în mod special cu IKEA.Paradoxal, în ultimii ani IKEA nici nu mai investeste în fabricile din Ardeal, ci în Portugalia sau China...
Unele persoane din conducerea fabricilor au sesizat acest lucru, dar handicapul investiţiilor este greu de recuperat, mai ales când mentalitatea oamenilor este deja modelată de IKEA- NWO ... care omoară orice manifestare de creativitate românească la orice furnizor care lucreaza cu ei .Pe primul loc este "executia cu sfinţenie" a "indicaţiilor" date ...

Anonim spunea...

Uite, cred ca asta te va amuza !

http://www.frontpress.ro/2012/11/slovaci-arestati-pentru-ca-au-incendiat-steagul-ue-video.html

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Mulţumesc ! Este o analiză în Ziarul Financiar care arată că s-au alocat 3/4 (sau cam aşa ceva) din fondurile CNADR numai pentru drumurile din Transilvania. Asta spune ceva. Se lucrează pentru "particularizarea" Transilvaniei, şi menţinerea "restului" mai în urmă. La nivel de exporturi sunt "linii de comandă" invizibile. Unele drumuri au verde, altele au roşu.

@Anonim: M-ar fi amuzat dacă era şi unul din România. Ultima ispravă similară (repetată de acelaşi ins) a avut loc la noi prin 2007-2008 (/9 ?).

Riddick spunea...

„Marea împărţeală“ a asfaltului. Transilvania şi Banatul au luat 1 mld. euro pentru autostrăzi şi drumuri naţionale în trei ani. Moldova este elevul „repetent“, care a primit doar 100 mil. euro

http://www.zf.ro/business-construct/marea-imparteala-a-asfaltului-transilvania-si-banatul-au-luat-1-mld-euro-pentru-autostrazi-si-drumuri-nationale-in-trei-ani-moldova-este-elevul-repetent-care-a-primit-doar-100-mil-euro-13425130

Top 10 plăţi realizate de CNADNR în 2014. Transilvania şi Banatul au atras în ultimii trei ani cei mai mulţi bani pentru construcţia de autostrăzi

http://www.zf.ro/business-construct/top-10-plati-realizate-de-cnadnr-in-2014-transilvania-si-banatul-au-atras-in-ultimii-trei-ani-cei-mai-multi-bani-pentru-constructia-de-autostrazi-13429811


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO:

Emil Aluaș, 2012: "Acum, mai mult ca oricând, nu este nici o urmă de îndoială în mintea mea, că autoadministrarea Ardealului şi Banatului va deveni realitate. Asistăm la o disoluţie a fostei Românii, la o transformare a centrelor de putere în zona Centrului Europei. Noi, Ardealul şi Banatul, trebuie să rămânem ceea ce am fost din totdeuna, uniţi şi apărând cultura şi valorile istoriei noastre".

http://riddickro.blogspot.ro/2012/08/propaganda-destatalizarii-profita-de.html

http://riddickro.blogspot.ro/p/insectar.html

Crystal Clear spunea...

E85 este o direcţie de COŞMAR !

Pe distanţa de cca 100 km Bucureşti-Buzau treci prin vreo 40 de localităţi !

Crystal Clear spunea...

"Liniile de comandă " invizibile sunt SRI şi SIE...
Oare pe ce se bazează când fac aşa ceva ?!

Pe CRONISM !

Riddick spunea...

Am auzit că prin Moldova e dezastru, la tranzitare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: