28 iunie 2018

Aşa trebuie făcut, da' cin' să facă?


Latră Factorul Extern? Îi elimini "dezafectezi" (politic, juridic) pionul principal, îl suspenzi-demiţi pe Kraut Iohannis. Scurt, fără niciun preambul. Zbang-zbang. Că dacă n-o faci, te trezeşti mereu şi mereu şi mereu cu câte-o surpriză (sau... nu te mai trezeşti vreodată). Abia după aia începi să ataci capetele de pod (ong-uri, media, PnL, USR, PMP, BnR...). Şi-o faci cu daune maxime, nu te încurci; carpet bombing 24/7. Ce-i atât de greu de-nţeles? Ca să deşurubezi "buşoanele" din tabloul electric (Chioveşi, Hellvig, Horodniceanu, Isărescu, Lazăr...), nu mai întâi îi deschizi capacul?O asemenea scenă este într-adevăr SF. Pentru politicienii români. Cum să se opună ei?! Cine? Hăhăoaliţia PSD-ALDE?! Cum să reacţioneze ei rapid, şi ştiind deja? Împotriva trădătorului evident. Şi totuşi dacă mă gândesc mai bine, nu ei sunt ţinta, ci noi (interesele naţionale). 

Reacţii adecvate au avut Şerban Nicolae ("Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi, să-şi vadă de treburile lor. Nu există niciun fel de atribuţii, m-am uitat încă o dată în Constituţie. N-am văzut în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade, a birourilor de presă ale ambasadelor. M-am săturat de acest mecanism [...]") şi Liviu Pleşoianu ("În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România.").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dan Puric, 2002: "În acelaşi timp, Europa de azi nu mai este cea de acum 70 de ani. Suntem martorii unei Europe Occidentale care a pierdut monopolul economic şi politic mondial şi care se află în postura de autoapărare în faţa tăvălugului american. Moneda unică euro este o reacţie pe plan financiar la agresivitatea fără limite a dolarului. Visul lui Napoleon, apoi al lui Charles de Gaulle sau al Cancelarului Konrad Adenauer, de a constitui o Europă Unită, se impune acum ca singura şansă de revitalizare, de consolidare a Occidentului european în faţa tiraniei modelului american".

Postări populare (nu P.P.E. !):