02 mai 2018

© my angry rants (9)


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".
***
Pe-asta n-o mai anchetează nimeni? Ce-i cu plăcuţele bilingve Sibiu / Hermannstadt la intrările în oraş, când recensământul cel mai recent care dădea românii sub 80% este cel din 1977? Toate celelalte (1992, 2002, 2011) arată minorităţi sub 20% adică neîndeplinirea criteriului minim (20%) de la care "se impune" amplasarea plăcuţelor bi(tri?)lingve. Minoritatea germană este de sub 2%!

Aşa cum este (până) acum, Pilonul II de pensii este mai degrabă o afacere extrem de lucrativă pentru nişte băeţi de-afară, cărora statul le pune la dispoziţie în mod forţat "clienţi" şi banii acestora. Uitaţi-vă cu atenţie cine zbiară "vor să-l desfiinţeze!", când de fapt s-ar sista implicarea statului - ca zapciu şi poştaş-cu-banii. "Binevoitorii" tinerilor viitori pensionari urmând a-şi administra... privat mustăria, alergând după clienţi şi nu colectând rente.

P.R.-ul mass-mediei oficioase pro-guvernamentale la subiectul suspendare (demitere) Iohannis, spre a justifica inacţiunea PSD-ALDE: "nu vor să cadă în capcana lui Iohannis, abia aşa* îl fac mai popular". Traducerea este: "nu sunt şanse de demitere**, în schimb Iohannis ar avea şanse mai mari la următoarele alegeri". Deci de-aia nu vor ăştia să facă demiterile-cheie prin preşedintele măcar-interimar... Tăriceanu, fiindcă aşa ar avea ei şanse mai... mari, cu oamenii lui Iohannis la butoane încă un an jumate?!
* teama de eşec, Iohannis ar rămâne-n funcţie - axiomă defetistă ca ipoteză de bază!
** invalidarea sau respingerea referendumului

Cum ar veni, au trădat unii "o dată" în favoarea Israelului, iar restul* trădează de decenii, de la un timp în favoarea UE. Şi "nu-i nimic anormal de semnalat".
* vorba vine, că se suprapun grupările

Dacă PSD-ALDE având acum cam tot ce trebuie la nivel de coaliţie de guvernare, "pierd" majoritatea altfel decât prin vot, va veni mai repede momentul "debranşării" votanţilor antisistem de o iluzie precum a fost şi PP-DD (crescut din entuziasm dar sabotat din interior). Nu că nu s-ar putea fără ei. Ei, asta-i! Sunt exasperanţi, falşi, contradictorii - dar îndeplinesc un rol esenţial: ţin în loc o maşinărie care altfel ar toca sistematizat ce-a mai rămas din România. Fiindcă rolul pe care-l recită presupune un minim deghizament, alternativa fiind UEausterizanţii.

Dacă PSD-ALDE făceau deja comasarea DNA cu DIICOT şi puneau omul lor la noua entitate, mai era acum incertitudinea privind "înalta trădare" sesizată de L. Orban? Şi nici nu era nevoie să se rostească numele lui Chioveşi sau al grăsăteiului de la DIICOT ("comasăm pentru... eficientizare"). Da' aşa-i când n-ai cap, sau poate doar mimezi "lupta".

Dorneanu (PSD->CCR) to Romanian Ministry of Foreign Affairs (MAE): "Take a hike!" - şi s-a dus acolo.
O reacţie sănătoasă faţă de "recomandarea" MAE de a nu se deplasa la o dezbatere pe teme juridice în Rusia, la Sankt Petersburg. Semn că mai este mult de defrişat prin şobolănimea din aparat. Adică, cum ai tu Executiv tupeu să faci recomandări unora care nu ţi-s subordonaţi, ba încă şi în mod public (pe surse, mă rog...)?! Ce, credeai cumva că s-ar conforma, la şantaj? Băăă! (dilemă pentru deontologi: ei! sunt "comunişti" şi/sau "pro-ruşi" PSD-ALDE? sau... "doar parţial"?!)

Vedeţi Dvs., dacă n-am şti că majoritatea şi opoziţia sunt ghidonate de agenţi străini infiltraţi la vârf, doar atunci ar avea sens să remarcăm că este momentul unei riposte devastatoare împotriva conspiraţiei care încearcă modificarea rezultatelor votului. Oricum, semne sunt că ea nu se va produce, fiindcă... aşa-s ordinele. Externe.

Indignarea PnL-ului faţă de "antieuropenismul" PSD-ALDE este la fel ca indignarea PSD-ALDE faţă de "antiamericanismul" PnL-ului. Ambele nu au obiect, "faptele neexistând", dar parcă propaganda PSD-ALDE o face mai cu talent.

O a doua condamnare a lui Dragnea (posibil a fi anunţată pe 29 mai) ar schimba datele problemei. Ar cădea teoria cu "prima condamnare atacabilă" (ca garanţie că scapă dacă "face ce trebuie"). A doua poate fi doar cu executare, dacă apare înainte de eventuala revizuire (anulare) a celei dintâi. Nu ar fi totuşi dovada supremă că Dragnea ar fi pe bune contra Sistemului, ci doar valorificarea oportunităţii de a muta agenda politică de la suspendarea lui Iohannis şi referendumul pro-familie, la "reconfigurarea" majorităţii guvernamentale. Deci devine secundară eventuala nerespectare a "deal-ului" Dragnea-Sistem.

La nivelul ăsta nu există mână moartă, ca la poker. Pâi dacă PSD-ALDE (Dragnea!) "beneficiază de susţinere pe axa Washington - Londra - Ierusalim", nu văd de ce susţinere ar mai beneficia Iohannis şi de ce mai e lăsat la butoane în loc să fie dat de-a berbeleacul. De-l prinde-n post Anul Nou, e mult mai greu de deşurubat în 2019 (preşedinţia UE, alea-alea...).

Dentologii zic că este un eşec al DNA, Pleşoianu - că dimpotrivă, şi-a atins scopul. După achitarea lui Ponta (şi Şova). Nu-i doar atât. Ponta a fost inculpat la mişto, pentru credibilizare (sanchi...) ca "incomod pentru Sistem". La fel și Dragnea, cu o primă condamnare atacabilă, deci - garanţie că scapă... dacă face ce trebuie. Adică sabotarea PSD! Achitarea lui Toni Greblă "de la CCR" arată cât de rudimentar a fost "construit" cazul. Însă şi aici s-a atins obiectivul - înlocuirea lui Greblă cu un pion plasat de Ponta pe locul rămas vacant.

Se va găsi cineva care să ceară investigarea fraudării "referendumului Constituţiei europene" din 2003? Referendum validat în fals, "participare 55,7%" (sunt indicii că nu s-a depăşit 43%, cumulat pe două zile). Şi care a "constituţionalizat" subordonarea statului român faţă de UE.
Zic asta fiindcă un ONG monarhist a avut tupeul să sesizeze DIICOT pe chestiunea "răsturnării ordinii constituţionale în intervalul 6 martie 1945 - 30 decembrie 1947". Adică, în mod real: atac la republică (la Constituţie!). Sesizare însuşită şi căreia i s-a dat curs. Semn bun totuşi: ONG-ul reclamă "presiuni din zona militară" pentru închiderea dosarului.

Reducând la esenţă "soluţia" care reiese din toată scremerea opoziţionistă-şi-nu-prea*, ea ar putea fi intitulată guvernarea fără parlament sau guvernarea împotriva majorităţii parlamentare (electorale!). Nu mai detaliez denumirea, se poate găsi în manualele de politologie la litera "T" (sau "D").
* unii o fac din poziţii de putere în stat, deci iată o anomalie: cumulează ambele ipostaze (şi aici ar trebui lucrat)

După omagierea lui Marx de către Juncker-UE, dilemă mare la anticomuniştii europeişti*: dacă critici UE-a "faci jocul ruşilor", deci eşti... comunist! 
Însă, vorba cuiva: "My attitude – hardening more and more in recent months – will, I know, dismay some people. But it is, simply, whatever lunacy they want to try next, bring it on. The dafter things get, the sooner they and their creators will be gone for good."
* da, este un oximoron, cei doi termeni se exclud reciproc dar nu toată lumea îşi dă seama de asta

Patron de firmă cu capital românesc, la televizor: "În România, toate băncile sunt bănci comerciale. De ce nu avem în România nicio bancă de investiţii?" 
Şi cred că se referea în cunoştinţă de cauză şi la CEC "Bank" şi la EximBank, nu era în eroare.

Donald Tusk este audiat (deocamdată doar) ca martor în "afacerea Smolensk 2010". Premier al Poloniei atunci, acum preşedinte al Consiliului European*. Autorităţile poloneze au ajuns la concluzia că fostul preşedinte Lech Kaczynski şi alţi oficiali au murit în urma unui atentat (explozii la bordul avionului chiar înainte de aterizare). Programat astfel încât să aibă loc "în curtea ruşilor". Nu cunosc regimul imunităţilor PL sau UE dar, nevertheless, ce bine ar fi dacă ar fi arestat preventiv, ca suspect.
ales în acea funcţie de "reprezentanţii" statelor UE însă fără a fi propus de Polonia, care a venit cu un alt candidat!

Ding dong! The witch is dead!

Da, Tăricene. "Era de aşteptat" ce face Iohannis. Era de aşteptat să facă tot ce face, din moment ce voi... l-aţi lăsat să facă. Cum? Vă gândiţi să intraţi în vacanţa parlamentară fără referendumuri? (pro-familie + demitere preşedinte).

Ochii pe Armenia, unde unii caută să implementeze o revoluţie colorată, împotriva unei majorităţi (recent validată prin vot) şi împotriva aliatului rus al Armeniei. Nu cred că Ivan şi factorii responsabili armeni vor face non-combat gen Kiev 2014. Dimpotrivă - sunt şanse mari ca premierul wannabe al puciului, care tocmai a pierdut votul de învestitură în parlament şi acum instigă la rebeliune, să sfârşească ventilat.

Desfăşurarea de militari români în "teatre" externe este discutabilă. Însă când ei sunt în zone unde este evident vorba despre conflicte de durată şi de uzură, sare imediat în ochi lipsa vreunui interes naţional real pe care ei ar trebui să-l apere... acolo. Rămâne doar motivaţia salarială, şi uneori autojustificarea propriei prostii, rostită stângaci dintr-un scaun cu rotile. Ori textul-standard de pe hârtia înmânată de MAp"N", urmaşilor.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(mai-iunie 2018)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):