19 februarie 2018

Patatrac (sau România ca eşec colectiv)


8 comentarii :

Riddick spunea...

Piţibufniţa Loveşte din nou.

Pamflet dulce - acrişor, dedicat oamenilor de pe toate meridianele.

https://www.youtube.com/watch?v=KhQ_0L_dOmc

https://www.youtube.com/user/dannimara/videos

Riddick spunea...

Pidosnica deconstrucție
(articol de Paul Everac)

Trebuie să recunosc că cel ce a inventat noţiunea şi trendul de deconstrucţie a avut o minte uriaşă, bine exersată, dar şi pidosnică ce nu s-a pomenit. A ştiut unde să pună levierul, ranga, să salte şi să sfărâme tot ce se găsea închegat, ba şi organic, chiar armonic, sub pretext că înnoieşte, face curăţenie, revoluţionează.
Construieşti până într-un loc, îmbibi spiritele cu nevoia de construcţie, le faci să simtă că asta e direcţia cea bună; şi odată vine o gămălie de târtan şi-ţi bagă o mamă de strâmbă ca să te dai la o parte cu oarecare jenă de tot ce ai gândit, ai făcut, ai simţit până atunci! Ţi-a pus deodată pata putrejunii pe frunte.
Acum dai zor să te înnoieşti. În ce direcţie? Bineînţeles în a deconstrucţiei, unde poţi ajunge repede meşter, prooroc. Şi atunci nu mai e bun ce ai avut, înce­pând cu logica formală şi cu proza canonică. Nu mai sunt buni clasicii, nici durabilii. Nu mai e bună educaţia pe câteva principii statornice. Nu mai e bună starea de contenenţă şi de auto-apărare a statului.
Lucrurile grave şi serioase se iau atunci la mişto, axiomele se pun la îndoială, peste marii noştri predecesori bate un vânt de deriziune. Atunci, în focul de a deveni globalist prin inaderenţă, te lepezi uşurel de ţărişoara ta, arunci patriotismul la coş, te ruşinezi că ţi-ai iubit cu oarecare patos naţiunea, n-o mai scoţi bine la capăt nici cu familia, nici cu şcoala, nici cu istoria, poate nici cu religia. Te demantelezi, îţi creşte o piele nouă cosmopolită, suficientă, dacă nu chiar arogantă, şi umbli de aici înainte ca o carie, ca un gândac de băligar, să deconstruieşti totul. Devii steril, te auto-amputezi din spirit revoluţionar. Iar nenorocita ta de patrie devine o brânză fermentată cu viermi în ea. [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/pidosnica-deconstructie.html

Gabriel spunea...

Faptul că românii se lasă "deconstruiți" cu strâmbe e o deficiență a lor în primul rând.
Să nu uităm, pe de altă parte, că în cazul multor români, dacă nu cumva chiar al majorității lor, țărişoara s-a dezis prima de ei.
Prin cel mai autorizat reprezentant al său, preşedintele, Statul Român le-a mulțumit celor care pleacă. Cei mai patibulari detractori ai noştri au fost numiți în funcții de demnitate publică, însărcinați cu ... promovarea culturii române.
Manualele de limbă şi literatură de ciclu primar autorizate de M.Î. conțin preponderent texte de autori străini (ştiu pentru că fiul meu e în ciclul primar).
Se poate continua la infinit cu astfel de exemple.
Aşadar, cum să nu te lepezi de țară? Care țară?

Riddick spunea...

"Ţărişoara s-a dezis prima" prin vocea căftăniţilor, a quislingilor.

"Ministerul culturii, condus non-stop de trădători" (Mircea Dogaru); sau "de nişte haimanale" (Nicolae Breban, recent).

Reacţia de disociere ("Care ţară?") este indusă/voită chiar de către făptaşi...

Gabriel spunea...

Făptaşul era chiar vocea cea mai autorizată, legal şi constituțional, a Statului Român. Preşedintele Băsescu, nu vreun propagandist de pe statul de plată al lui Putin sau Soros, a mulțumit românilor că-şi părăsesc țara.
Căftănit, Quisling? Păi România este azi chiar Franța cu capitala la Vichy sau Norvegia lui Quisling.
A nu te lepăda de ea e ca şi cum i-ai reproşa lui de Gaulle că s-a lepădat de Vichy.
Nu e vorba doar de Ministerul Culturii, de manuale se ocupă Min. Educației.
E o țară captivă cu care nu se mai poate face nimic, un aparat defect care nu mai poate fi reparat şi trebuie casat: cu cât mai repede, cu atât mai bine.
Țara şi statul nu se mai pot salva, dacă e speranță, e doar pentru ce ar putea veni după ele.
Nici Eminescu nu punea mare preț pe stat, pentru el importantă era națiunea.

Riddick spunea...

"De undeva trebuie început". Nu ? :) ("Orice călătorie începe cu primul pas făcut.")

Anonim spunea...

A. De la Constitutie ar trebui inceput.
Istoria arata ca o noua constitutie poate fi impusa:
- pasnic, in urma obtinerii de catre un partid a unei majoritati parlamentare de minimum 2/3 (asa ceva am vazut acum citiva ani in Ungaria lui Viktor Orban)
- prin propaganda, dezinformare, teroare si violenta, inainte ca lumea sa se dezmeticeasca, in urma unei revolutii / lovituri de stat / alegeri furate (Romania lui Iliescu)
- la vreo 17-20 de ani dupa instaurarea unei dictaturi militare sanatoase, cind putregaiul a fost deja curatat in mare masura (asa cum a facut Pinochet in Chile)

Indiferent de cale, totul depinde de intelepciunea parintilor fondatori. Un sociopat primitiv, rudimentar si violent ca Antonie Iorgovan nu putea sa produca altceva decit mizeria numita Constitutia Romaniei.

B. Citesc articolul "Sorina Pintea: Am fost chemata imperativ la o reuniune a ministrilor din sud-estul Europei privind vaccinarea"

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22300676-sorina-pintea-fost-chemata-imperativ-reuniune-ministrilor-din-sud-estul-europei-privind-vaccinarea.htm

Big Pharma nu se lasa pina nu ii incaleca si pe romani. E atit de straveziu totul. Femeia asta e o tuta si o hoatza si, mai mult ca sigur, deja a fost mituita cu milioane de parai. Si nu numai ea, ci si o multime de parlamentari si birocrati din min. sanatatii.

"Sorina Pintea a amintit ca in marea majoritate a tarilor UE vaccinarea este obligatorie.

Reprezentanta MS a afirmat ca i-a solicitat directorului regional al OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab, sa vina in Romania si sa prezinte in Parlament un raport.

"Poate eu nefiind medic nu voi putea sa conving si atunci am rugat-o pe directoarea regionala a OMS pe Europa, doamna Jakab, sa vina in Romania in Parlament si sa prezinte un raport. Poate ea va fi mai convingatoare", a spus Pintea."

As fi vrut sa comentez la articol si sa le spun trecatorilor ca NICI Zsuzsanna Jakab nu e medic, ci o politruca bolshevika IMPUTZITA.

Imposibil. Articolul nu accepta comentarii.

Normal:
{
"Over the last 11 months, pharmaceutical companies have spent a stunning $3.2 billion on TV ads for drugs. That much money buys you influence. It buys you control. "

https://jonrappoport.wordpress.com/2017/12/15/big-pharmas-control-over-the-news/
}

Uite cine se ocupa de introducerea legilor dictatoriale de vaccinare obligatorie in Europa:

http://whale.to/a/jakab_h.html

=== JABBER === (new nickname; TORLAND a primit alte insarcinari ;-) )

Riddick spunea...

Aia - cu vaccinurile, Eugen Teodorovici (de la finanţe) - cu grija ONG-urilor, cărora le-a promis facilităţi privind donaţiile de 2% din veniturile declarate la fisc (de contribuabili). Ideea (lui Mişa, "vechiul" de la finanţe) fiind până acum - îngreunarea facilitării respective. Pâi cum să cedeze statul 2% (teoretic...) din TOT ce încasează, ba încă să se facă şi poştaşul ONG-urilor?!

Vedem clar o agendă externă implementată punct cu punct.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: