17 septembrie 2017

"Recapitulare"
Pentru mine nu mai este surprinzător. Spre final "naţionalist-ceauşistul" Dogaru regretă că nu s-a ajuns la "Statele Unite ale Europei". 

3 comentarii :

Riddick spunea...

Despre falsificarea istoriei

Emisiunea INFORMAT ȘI IMPLICAT de la Estrada TV din 8 mai 2015. Realizator și moderator: Miron Manega. Tema emisiunii: falsificarea istoriei. Invitat: istoricul militar Mircea Dogaru.

https://www.youtube.com/watch?v=9oXH4CQN8j8

https://www.youtube.com/user/mironmanega/videos

Anonim spunea...

Nu mi s-a parut ca Dogaru ar ''regreta'' ceva in legatura cu imperiul rosu european !
Care sa fie acele fraze ?

Riddick spunea...

De la minutul 23:25. Poate nu pare atât de evident, dar am mai remarcat asemenea "antecedente" la mircea Dogaru, aici: https://riddickro.blogspot.ro/2016/09/nu-multumesc.html

Promisesem (https://riddickro.blogspot.ro/2017/08/dogaru-trebuie-sa-fim-facuti-praf-pana.html) că voi reveni în legătură cu "inconsistenţele" lui Dogaru, deocamdată menţionez doar faptul că face parte dintre experţii agreaţi la nivel european. Mai am nişte linkuri, dar voi face postare separată, curând.


Tema emisiunii este „Uniunea Europeană între ideal și agonie” și îl are ca invitat pe istoricul militar Mircea Dogaru, în calitate de expert istoric al Uniunii Camerelor Experților Europeni.

http://www.cunoastelumea.ro/dezvaluiri-explozive-uniunea-europeana-intre-ideal-si-agonie-istoria-asa-cum-nu-ti-o-spune-sistemul/

Tema emisiunii este „Despre românism și renegați” și îl are ca invitat pe istoricul militar Mircea Dogaru, cercetător principal gradul I și expert istoric al Uniunii Camerelor Experților Europeni.

http://www.certitudinea.ro/articole/emisiuni-tv/view/trezeste-te-gheorghe-trezeste-te-ioane-despre-romanism-si-renegati-cu-istoricul-militar-mircea-dogaru


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):