22 mai 2009

Apel de la lichele




Am dat peste o stire de-a dreptul suprarealista : presedintele PNL, Crin Antonescu, face un apel catre fostii membri PNL inscrisi in PDL (de ce numai la acestia, ce, nu sunt si prin alte partide plecati ?), ei bine, face apel la ei sa revina in PNL. Dar nu vor fi asteptati la infinit, ci sunt invitati sa ia decizia inainte de caderea lui Traian Basescu. Hmmm, dar acesta este un termen relativ, l-am putea situa, teoretic, intre toamna 2009 si toamna 2014 (eu, unul, merg pe a doua varianta).

Dar ce precizie poti cere din partea sefului unui partid cameleonic, care a guvernat in promiscuitate cu ajutorul PSD, iar acum reproseaza alianta transparenta a celor evacuati de ei de la guvernare, cu acelasi PSD. Conducerea PNL considera pesemne pe cei plecati niste naivi care nu au observat cum acest partid a pornit gresit inca din 1990, avandu-l pe Campeanu presedinte, cel care anunta pe 28 ianuarie 1990 ca ,,PNL isi retrage oamenii" de la mitingul de protest din Piata Victoriei, cel care a dat mana ostentativ, un minut incheiat, cu Ion Iliescu, la depunerea juramantului de presedinte, dupa mineriada, la Ateneu, ambasadorul S.U.A., Alan Green JR. boicotand ceremonia. Evolutia PNL a confirmat apoi linia colaborationista, participand la guvern cu FDSN, 1991 (de momentul asta nu va rusinati ?), si parasind Conventia Democratica, ratand intrarea in parlament in 1992. Apoi faza cu ,,Regele presedinte" , reluata acum ,,Duda presedinte".

Poate ca ar fi trebuit lasati sa piara pre limba lor atunci, dar evenimentele au decurs de asa natura incat prin naivitatea PNTCD au fost recuperati in CDR, pe care au lasat-o balta in 2000, dupa ce in prealabil au introdus in partid Alianta Pentru Romania a lui Teodor Melescanu si fosilele politice ale PNL - Campeanu. Dar destul...de mortuis nil nisi bonum dicendum est.

4 comentarii :

nora damian spunea...

Ridick, nu stiam de "apel" pana la ora asta, absurdul acestor personaje e naucitor! :D

Riddick spunea...

nora, inca ma minunez de ce debiteaza astia...dar nu-mi pare rau, abia acum isi vor da cu adevarat arama pe fata, incat va fi clar ce si cum pentru orice om de buna credinta.

dramoleta spunea...

Iar Cristian Preda face apel, zilnic, catre penelisti, invitandu-i sa se alature "adevaratului" partid liberal din Romania, adica PD-L-ului(!!!)
Iti vine sa crezi asa ceva?

Riddick spunea...

dramoleta, PNL inca poate sa devina un partid credibil, dar va trebui un soc similar celui din 1992 sa le vina mintea la cap. Cristian Preda este balacarit acuma, dar inca din anii '90 sustinea politica liberala, nu neaparat PNL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: