04 septembrie 2017

© my angry rants (5)


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

* * *
Prima dată, "s-a întâmplat...". A doua oară, "este coincidenţă". Dar a treia oară este acţiune ostilă.

Mă întreb dacă politicienii RO îşi imaginează cum ar fi "senzaţia" stând în faţa unei stive de saci umpluţi cu nisip şi având dinainte un grup de militari dintre care unul citeşte tare ceva de pe o foaie iar ceilalţi încarcă şi iau linia de ochire. Réfléchissez...

Dacă tot s-ar revizui Constituţia, ar trebui introdusă o prevedere care să-i impună preşedintelui desemnarea premierului exclusiv dintre propunerile (numele) înaintate de partidele parlamentare şi fără posibilitatea de a le refuza în bloc. Doar dacă într-un termen dat n-ar fi vreuna, să-i aparţină "iniţiativa". Însă tot republica parlamentară este soluţia corectă.

Cu actuala majoritate l-aş prefera ca premier pe Darius Vâlcov, strategul din umbră al PSD-ului. "Penal", după criteriile Binomului (deci, "unfit for the job", cică...). Dar cu tot prenumele ciudat care trimite la un împărat persan, l-ar califica atitudinea lui constantă anti-FMI, manifestată chiar şi când era ministru.

Parcă văd o surpriză de toamnă. La parlament, o moşmoandă gen Tehnocraţia 2015. Nici n-au cum altfel, sondajele nu le dau nicio speranţă iohanniştilor şi austerizanţilor ca să iasă la anticipate. Şi Dragnea ăsta care ne ia de proşti, "Tudose nu mai răspunde la comenzi", cică (deocamdată e doar pe surse, ştirea). Pâi bă, după ce nici pe Grindeanu "nu l-ai văzut", vii tot cu cioaca asta ieftină?!

Protestul "magistraţilor" împotriva noilor legi ale justiţiei nu este unul bazat pe un sistem de valori (pozitive) care ar fi ameninţat. Nu, doar arată cât de ramificată este ciuma care sufocă România şi care acum se autodeconspiră, cu orice risc. Ghilimelele apar fiindcă există anomalia legal-constituţională care include procurorii în rândul magistraţilor.

Tot felul de conferinţe au început pe la Bucureşti, cu mesajul principal "necesitatea apariţiei dividendelor economice ale bunei cooperări a României cu partenerii euroatlantici". Pâi astea trebuiau deja să fi apărut şi să fi fost simţite la buzunar, după 13 ani de la intrarea în NATO şi 10 de la intrarea în UE. Pathetic...

UE vrea să blocheze sau măcar să îngreuneze finanţarea partidelor neconvenabile (eurosceptice, "extremiste", naţionaliste) şi pune întruna aceeaşi placă - "primesc bani ruseşti". Însă când vine vorba despre scoaterea la lumină a finanţărilor ong-urilor (cum vor guvernele din Ungaria şi Polonia şi la noi Pleşoianu) nu se mai poate, "reglementările ar încălca valorile europene".

Azi se votează în "parlamentul european" instituţia Procurorul European. Deşi sunt şi state-membre UE care nu vor să mai aibă încă o belea pe capul lor (şi deci "ies din jurisdicţie"), România guvernată de PSD-ALDE şi-a dat acordul încă din primăvară pentru aşa ceva. O chestie mult mai puţin subtilă decât reconfirmarea lui Kovesi de către guvernul tehnocrat, instalat (şi) pe voturile PSD-ALDE.

"Jurnalistul" Mălin Bot zice că şi-a luat-o peste bot (şi la ficat) de la unii dintre însoţitorii lui Dragnea. Dar noi toţi ştim că şi-a căutat-o, intrând în "zona de proximitate" a grupului Dragnea. În prezent ar fi şomer după concedierea de la "ziarul" România liberă, nu reiese c-ar fi angajat  pe undeva cu carte de muncă (ori liber-profesionist, ceva...). Un agent provocator aproape clasic.

Ce-nseamnă, dom'le, să nu-ţi iei toate măsurile (to cover all the bases, cum ar zice angloamericanu'). Unde-i vremea aia când Isărescu era re-reales cu numai zece voturi contra în parlament, pe vot secret? Şi-acum... ROBORU' loveşte poporu'. Şi ce, gândeai că intri cu bine-n iarnă cu oamenii altora, găsiţi la ANRE?!

Oare legea partidelor din Spania prevede interdicţia partidelor separatiste (şi deci, a parlamentelor regionale separatiste)? Se va găsi cineva care să o aplice sau să o completeze în acest sens?

"Ambasadorul României" în SUA (George Maior) face jocuri care-i depăşesc mandatul şi care au devenit publice iar PSD (direct vizat de acţiunile lui Maior) nu face niciun demers pentru revocarea lui. Bun, Kraut Iohannis semnează (sau nu) revocarea, dar guvernul (prin MAE) ar trebui să o iniţieze.

O parte din "clasa de mijloc" (considerată aşa doar în comparaţie cu majoritatea care trage mâţa de coadă) a ajuns să fie compusă din căpşunari care trimit bani acasă şi din foşti proprietari de terenuri pe care le-au vândut (străinilor ori "imobiliarilor"). A doua categorie este în creştere însă îşi pierde în mod accelerat statutul pe măsură ce consumul seacă vremelnica agoniseală.

Mă, al dracu' Coldea ăsta, "ce minte diabolică a avut el şi cum s-au subordonat atâţia la ilegalităţile pe care le-a ordonat". Aşa-i acum narativul, că nu prea mai poţi acuza "regimul băsist". Astea-s bullshituri, să nu vadă bizonu' mai departe, adevăraţii trăgători externi de sfori din spatele marionetelor.

MApN nu mai are bani. Pâi câţi bani înghit "misiunile externe" (mai are şi MAI din astea) prin Irak, Afganistan, "Kosovo"? Ce interese are România p-acolo, şi de atâţia ani?!

Dar era evident! Şi chiar Digi l-a dat în vileag (involuntar, desigur) pe starul guvernării tehnocrate, Gabriel Biriş: "avocat specializat în taxe şi impozite". Adică, consilier pentru evazionism şi optimizări fiscale. Să n-o mai lungesc: ajunsese un lătrău lobbyst al big businessului să fie considerat o referinţă în chestiuni privitoare la dările salariaţilor!

Oi fi io mai retrograd, aşea, da' nu-mi dau seama cum poate fi numit "progres" specularea pe bursă a energiei, de fac unii bani "din tastatură" cumpărând şi revânzând online, din birou. Nu tu cabluri, transformatoare - nimic! De crezi sincer că "piaţa liberă" (arătând astfel) va coborî preţurile, înseamnă că ai probleme serioase...

Una câte una, promisiunile electorale PSD-ALDE sunt fie abandonate, fie amânate, fie "modificate". Nu însă şi promisiunile către Factorul Extern, pentru alea "este" bani.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(septembrie-octombrie 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ovidiu Nahoi, 2016 (printre iniţiatorii unui apel, "Să ne salvăm Europa!"): "Trebuie să depăşim cadrul strict naţional şi să construim un soclu politic cu adevărat european care să poată înfrunta provocările mondializării, ale modernităţii şi o democraţie renovată printre altele şi prin alegerea directă a conducătorilor Uniunii. Europa este ţara noastră, nu poate exista viitor fără o uniune politică şi fără construcţia unui nucleu dur în jurul unui Stat Unic European. Suntem gata."

Postări populare (nu P.P.E. !):