14 iulie 2017

Aştept o vizită oficială


În primul rând, a lui Viktor Orbán în România. Nu ţin minte să fi fost vreuna, la nivel de vizită de stat (cel puţin din 2010, de la "a doua domnie" a lui Orbán). Sau a lui Tudose, în Ungaria. Orbán a pornit o campanie eficientă contra lui Soros, cu clipuri publicitare şi panouri stradale. Guvernul israelian este şi el contra lui Soros, susţinând campania anti-Soros din Ungaria şi demontând acuzaţiile de "antisemitism" aduse împotriva ei. UE "a atacat juridic" Ungaria pe tema Universităţii Central Europene (CEU) fondată de Soros şi pe care guvernul ungar vrea să o "restricţioneze definitiv". De la CEU provin nenumăraţi absolvenţi sau bursieri trimişi la "specializare", care infectează viaţa publică. Şi nu numai în România.


Chipul lui Soros. Foarte puţin prelucrat.

În România figurează oficial ca activând in ONG-uri circa 90.000 de persoane, majoritatea şi salarizate de către acestea (de la cine vin fondurile şi în ce interese?). Am dubii serioase privind bunele intenţii, la majoritatea ong-urilor.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: