16 iulie 2017

Doar ce vor ei este "inechitabil"


Iohannis a returnat la parlament legea care stabilea suprataxarea profiturilor distribuitorilor de gaze. Aceştia invocă faptul că "sunt aduşi în situaţia de a fi necompetitivi în faţa preţului Gazpromului" *, dar banii încasaţi de Gazprom revin 100% statului rus, proprietar atât al zăcămintelor cât şi al distribuţiei. Şi nici n-au intrat în vigoare noile nivele ale redevenţelor (promise încă din 2012), sunt tot cele vechi. Se foloseşte chiar portiţa legală prin care se "fragmentează" (scriptic) zăcămintele exploatate ca să se aplice valoarea minimă de 3,5% pentru zăcăminte "mici" (maxima fiind de 13,5%; în Africa trece de 20%). Iohannis "argumentează" cererea de reexaminare a legii invocând practic prioritatea intereselor străine asupra resurselor noastre naturale:
Luând în considerare importanța deosebită a cadrului de reglementare pentru performanța sectorului de petrol și gaze, considerăm că este esențială definirea unui cadru fiscal și legislativ predictibil și stabil, propice creării unor planuri de afaceri pe termen lung, pentru continuarea investițiilor curente și stimularea de noi investiții. [= "Nu-i mai încurcaţi, vor să meargă tot ca până acum cu pseudotaxarea, şi vor garanţia că jaful va continua pe termen îndelungat."]
Se poate observa că legea a fost trimisă la promulgare pe 26 iunie, cu câteva zile înainte de vacanţa parlamentară. Ca şi când s-ar fi dorit neintrarea în vigoare cel puţin până la toamnă, ştiind ca Iohannis o va returna. Ba chiar deloc, dacă de la toamnă avem o altă majoritate parlamentară. Legea are un (discutabil) viciu procedural, invocat de Iohannis în cererea de reexaminare ("întâmplare, desigur"; hai că nu suntem toţi idioţi...). Mai sunt câteva legi importante care au rămas "agăţate" la cea de-a doua cameră, trecând doar de prima. Sunt foarte curios cum se vor finaliza începând de la 1 septembrie (când se reiau lucrările parlamentului).
   * Să fie asta o tactică de a bloca exportul de gaze, "prin preţ"? Hmmm, bine-ar fi, n-avem gaze de dat şi altora!


Fluierul:

22-iunie-2017 Austriecii au Comandat, 14-iulie-2017 Iohannis a Executat. Iohannis a întors în Parlament legea care impunea multinaționalelor un impozit mai mare din venituri pentru prețurile de peste 85 lei/MWh la gaze. LEGEA PROTEJA POPULAȚIA ROMÂNIEI

22-iunie-2017 - Austriecii au Comandat

OMV a ajuns "producător român" de gaze. Harald Kraft, ROPEPCA: "Suprataxarea producătorilor români de gaze este o discriminare uriașă în fața rușilor de la Gazprom". Păi voi luați gazul românilor PE NIMIC, șmechere.

Nota Redacției:

Harald Kraft: "Suprataxarea aplicată producătorilor români de gaze pentru profitul obținut în urma liberalizării pieței înseamnă o uriașă discriminare în fața rușilor de la Gazprom, care nu sunt obligați să plătească aceste taxe și nici să vândă pe bursă întreaga cantitate de gaze", a declarat, marți, Harald Kraft, președintele Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA).

1. Observați că, OMV a ajuns "producător român" de gaze, unul care ne ia pe nimic 100% petrolul nostru şi 50% din gazele noastre (şi care ne dă un bacşiş de 3,5% din 100% gaze naturale care sunt ale noastre).

2. Harald Ktaft ROPEPCA: "Suprataxarea producătorilor români de gaze este o discriminare uriașă în fața rușilor de la Gazprom". Păi voi luați gazul românilor pe nimic, șmechere. Practic ne dați 3,5% redevențe pe gaze, din 100% care e al NOSTRU. Chiar nu vă e rușine, ca după ce ne JEFUIȚI de gazele noastre, să mai aveți şi tupeul să veniți cu șmecherii și minciuni din astea? [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):