04 mai 2017

Compromisuri nu se pot face pe chestiunile de bază, alea sunt complicităţi sau capitulări


Conu Mişu, ca de obicei, tranşant. Însă n-am încredere în Theresa May. Este dintre Remainers, adică dintre "conservatorii" anti-Brexit. Chiar dacă soft, May s-a opus Brexitului înainte şi în timpul campaniei. Coabitarea dintre Remainers şi (Br)Exiters în cadrul Tory nu va mai fi posibilă de la un moment dat, deja sunt tensiuni din cauza monopolizării conducerii de către Remainers.
[...] De fapt, toți șantajiștii nu fac decît să radicalizeze tabăra anti-UE. Dacă absolut nimic rațional, logic, de bun simț nu poate trece din cauza otrăvii fundamentale a tratatului, dacă nu există decît calea unică a integrării fără crîcnire, confrom unui plan asupra caruia plebeii nu au nici cel mai mic cuvînt de spus, dacă nu auzi decît amenințări cu represalii dure, atunci va veni și ziua în care furia va întrece frica, iar dorința de a acționa va întrece nevoia de stabilitate a oamenilor normali, care trăiesc în realitatea crudă, nu în aburii ideologici ai fanaticilor și năimiților.

Deja s-a mai trecut un prag atunci cînd Theresa May a declarat că, la o adică, cu acord au ba, Anglia va finaliza Brexitul. La care UEa a supralicitat cu cecul în alb dat Irlandei de Nord, dacă se rupe de Regatul Unit și se lipește de Irlanda, o nouă confirmare a marelui pericol pe care îl prezintă această structură teroristă pentru statul națiune.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: