04 mai 2017

Compromisuri nu se pot face pe chestiunile de bază, alea sunt complicităţi sau capitulări


Conu Mişu, ca de obicei, tranşant. Însă n-am încredere în Theresa May. Este dintre Remainers, adică dintre "conservatorii" anti-Brexit. Chiar dacă soft, May s-a opus Brexitului înainte şi în timpul campaniei. Coabitarea dintre Remainers şi (Br)Exiters în cadrul Tory nu va mai fi posibilă de la un moment dat, deja sunt tensiuni din cauza monopolizării conducerii de către Remainers.
[...] De fapt, toți șantajiștii nu fac decît să radicalizeze tabăra anti-UE. Dacă absolut nimic rațional, logic, de bun simț nu poate trece din cauza otrăvii fundamentale a tratatului, dacă nu există decît calea unică a integrării fără crîcnire, confrom unui plan asupra caruia plebeii nu au nici cel mai mic cuvînt de spus, dacă nu auzi decît amenințări cu represalii dure, atunci va veni și ziua în care furia va întrece frica, iar dorința de a acționa va întrece nevoia de stabilitate a oamenilor normali, care trăiesc în realitatea crudă, nu în aburii ideologici ai fanaticilor și năimiților.

Deja s-a mai trecut un prag atunci cînd Theresa May a declarat că, la o adică, cu acord au ba, Anglia va finaliza Brexitul. La care UEa a supralicitat cu cecul în alb dat Irlandei de Nord, dacă se rupe de Regatul Unit și se lipește de Irlanda, o nouă confirmare a marelui pericol pe care îl prezintă această structură teroristă pentru statul națiune.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: