Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

04 mai 2017

© my angry rants (3)


Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".


* * *
Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

Suntem atât de pasivi încât mă aştept că "ne va ajunge din urmă" genul acela de schimbare adusă de conjuncturi mondiale (1856-1859, 1918, 1945, 1989...) la care doar ne-am amăgit că "am participat". Când rezultatul a fost - cel puţin la un bilanţ final - opus celui scontat iniţial. Azi nici măcar nu intuim sau formulăm (ca opţiune colectivă reală) vreun obiectiv, oricare ar fi el.

A fost reanimată făcătura UnPR.eu. S-a supărat brusc, desfuzionare de PMP. Apărută iniţial pentru ca austeritatea "Boc-Băsescu" (UEFMI) de trecere la euro să nu apară ca având loc cu amestecul PSD. Apoi trece la USL şi este pretext în 2015 pentru predarea puterii către tehnocraţi ("nu aveam încotro, ne-a trădat G. Oprea"). Pleacă la Băsescu doar după ce PSD-Dragnea îi mai ţine-n spate o tură, cât să plece cu primari cu tot, după locale. Care-i jocul acum? Partidul Băsesc odată băgat în parlament, UnPR trece la activitatea de bază, aceea de a parazita PSD şi de a-l încurca. Deocamdată este "pisica" arătată aripii anti-Dragnea şi lui Tăriceanu ("la o adică, tot avem cu cine şi fără voi").

Staţionarea "permanentă" de trupe străine şi armament nu se poate prezenta drept "măsură defensivă". Numărul nu este semnificativ nici măcar pentru o rezistenţă temporară în aşteptarea întăririlor. Cheia este la tipul de armament şi la lipsa controlului real al "guvernului naţional" asupra utilizării acestuia. Ca şi inducerea în populaţie, dacă nu a "utilităţii" prezenţei străine, atunci măcar a inutilităţii de a protesta împotriva ei. Tot ce depăşeşte limita tranzitului şi a escalelor tehnice denotă scopuri ascunse. Iar nedotarea cu acelaşi tip de armament a statului-gazdă, spre a desfăşura el acelaşi tip "oficial" de misiuni, nu face decât să întărească percepţia.

Facţiunea "încă neasimilată" din PSD ar trebui să se gândească bine. Dacă "se merită" să mai continue în cadrul partidului, tolerând abuzurile aripii Dragnea-Ponta şi devierile înspre austeritate şi UEconformism, împotriva intereselor propriilor votanţi, "în speranţa că vor reuşi la un moment dat să recupereze partidul". Să nu aştepte prea mult pentru asta şi să încerce acum, iar în caz de eşec să facă alt partid, folosind membri, organizaţii, parlamentari, "şi Tăriceanu". Riscuri nu ar fi, "bascularea puterii" neputându-se face fără o cârdăşie asumată a facţiunii Dragnea-Ponta cu Sistemul, gest care însă i-ar fi fatal.

Orice câştig trebuie impozitat integral în ţara de provenienţă. Acolo de unde se extrage profitul. A te prevala (precum multinaţionalele, guvernele RO şi Comisia Europeană) de nuştiuce acorduri de evitare a dublei impuneri, de clauze de reciprocitate, de directive europene, etc., înseamnă a face apologia infracţiunii (de furt), ba chiar a fi complice. Cum să închei, tu, "guvern român", acorduri de evitare a dublei impuneri?! Câte firme cu capital românesc operează în exterior, şi la ce volum? Compensează reciprocitatea, diferenţa?

Nu există ONG-uri ca atare: pâi, nu corespund definiţiei. Cum să fii "non"guvernamental când beneficiezi de deturnarea legală a 2% din impozitele simpatizanţilor tăi, care altfel treceau la bugetul de stat? Deci, bani publici. A, să te implici în numele intereselor unora... pe banii tuturor? Că banii "rătăciţi" din buget (acel 2%) erau deja datoraţi. Să vedem dacă noul Cod Fiscal va elimina definitiv această aberaţie, care nu mai apare în noul proiect.

Dacă A=B şi B=C, atunci, evident, A=C. Vedem asta clar la alegerile prezidenţiale din Franţa, unde "comunistul" Melenchon îşi îndeamnă votanţii din primul tur să-şi dea voturile la al doilea tur lui Macron, omul bancherimii. Macron a fost huiduit copios când a încercat ("Bonjur, popor!") să-i aburească pe "oamenii muncii". Lumea se reorientează, încet dar sigur.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(mai-iunie 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):