07 februarie 2017

Magistralul discurs iohannisian (nu, nu-i armean ;-) )


... De o inestimabilă valoare teoretică şi practică...

Kraut Iohannis joacă în prelungiri, aproape singur pe teren, deşi ar fi trebuit să primească demult cartonaşul roşu. "
Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile."

Echipa adversă este încuiată-n vestiar de clica_capitulardă Dragnea-Tăriceanu ("Nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie de stabilitate"), iar galeriei i s-a comunicat că n-are rost să se prezinte la meci ("noi n-am organizat niciun protest"). Bă, vouă nu vi-e frică c-or să vă ia ăştia cu pietre, cu pari, când mai daţi pe la club?

Spectatorii sunt - cei mai mulţi - de partea echipei anti-Iohannis, dar tehnicienii pun reflectoarele şi obiectivele doar pe agitaţi ("Ciii-nee nu sareee / Nu vrea schimbare"), care apar ca "vocea autorizată a Boborului".

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie", aşa că urmează a fi operate ajustări. Ar urma însă ceva diferit faţă de mascarada #Colectiv, prea a fost pe faţă pasarea puterii de la majoritatea ex-USL la tehnocraţi (iniţiată prin ruperea USL). Dar d-lor sunt creativi (n'aşa?), vor găsi ei ceva.

"Nu trebuie să reiasă că o guvernare antiausteritate şi naţionalistă poate avea succes şi îşi poate duce la capăt mandatul, eventual cu şanse de realegere".

Ochii mari, naţie...

3 comentarii :

Riddick spunea...

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie" [...]

Am mai scris asta pe blog: victoriile USL (din 2012) şi PSD-ALDE (din 2016) nu s-au datorat unui vot "ideologic", ci unui vot de protest anti-austeritate. Şi parţial, unui vot "suveranist", anti-UE şi anti-"Factorul Extern".

USL şi PSD-ALDE ignoră această realitate. Pentru ei aceste obiective pe care le-au preluat cu jumătate de gură în campanie au reprezentat doar tactici electorale.

Gabriel spunea...

La fel ca în cazul regimului comunist, sistemul mai poate fi schimbat doar din exterior. Aproape ajungi să speri ... deşi nu se ştie ce ne aşteaptă nici în acest caz.

Riddick spunea...

Am un cuvânt-cheie: "Trump". Să vedem, de n-o fi şi ăsta "pomul lăudat"... Ne lămurim în juma' de an.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):