Ce ipocrizie, să remarci că PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară fără sprijinul grupului minorităţilor naţionale*, şi în acelaşi timp să aştepţi ca tot un... minoritar (Iohannis) să înjghebeze o majoritate fără PSD-ALDE, din "oaste de strânsură".

* la moţiune n-au votat şi "disidenţii" din PnL, dar la votul de învestitură s-ar "arăta"

© my angry rants

07 februarie 2017

Magistralul discurs iohannisian (nu, nu-i armean ;-) )


... De o inestimabilă valoare teoretică şi practică...

Kraut Iohannis joacă în prelungiri, aproape singur pe teren, deşi ar fi trebuit să primească demult cartonaşul roşu. "
Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile."

Echipa adversă este încuiată-n vestiar de clica_capitulardă Dragnea-Tăriceanu ("Nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie de stabilitate"), iar galeriei i s-a comunicat că n-are rost să se prezinte la meci ("noi n-am organizat niciun protest"). Bă, vouă nu vi-e frică c-or să vă ia ăştia cu pietre, cu pari, când mai daţi pe la club?

Spectatorii sunt - cei mai mulţi - de partea echipei anti-Iohannis, dar tehnicienii pun reflectoarele şi obiectivele doar pe agitaţi ("Ciii-nee nu sareee / Nu vrea schimbare"), care apar ca "vocea autorizată a Boborului".

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie", aşa că urmează a fi operate ajustări. Ar urma însă ceva diferit faţă de mascarada #Colectiv, prea a fost pe faţă pasarea puterii de la majoritatea ex-USL la tehnocraţi (iniţiată prin ruperea USL). Dar d-lor sunt creativi (n'aşa?), vor găsi ei ceva.

"Nu trebuie să reiasă că o guvernare antiausteritate şi naţionalistă poate avea succes şi îşi poate duce la capăt mandatul, eventual cu şanse de realegere".

Ochii mari, naţie...

3 comentarii :

Riddick spunea...

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie" [...]

Am mai scris asta pe blog: victoriile USL (din 2012) şi PSD-ALDE (din 2016) nu s-au datorat unui vot "ideologic", ci unui vot de protest anti-austeritate. Şi parţial, unui vot "suveranist", anti-UE şi anti-"Factorul Extern".

USL şi PSD-ALDE ignoră această realitate. Pentru ei aceste obiective pe care le-au preluat cu jumătate de gură în campanie au reprezentat doar tactici electorale.

Gabriel spunea...

La fel ca în cazul regimului comunist, sistemul mai poate fi schimbat doar din exterior. Aproape ajungi să speri ... deşi nu se ştie ce ne aşteaptă nici în acest caz.

Riddick spunea...

Am un cuvânt-cheie: "Trump". Să vedem, de n-o fi şi ăsta "pomul lăudat"... Ne lămurim în juma' de an.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Horia-Roman Patapievici, 2009: "Ei bine, teza mea este că Parlamentul European, care funcţionează mai degrabă ca un club de influenţare şi de lobbying decât ca un parlament obişnuit, e chemat să joace, pentru viitor, rolul corpului politic absent. Rolul său îmi pare a fi acela de a forma o comunitate politică provizorie, în vederea realizării treptate a comunităţii politice permanente, care, în proiect, ar fi demosul european. Parlamentul European este, prin urmare, un fel de corp politic european avant la lettre: în el, aşa zicând, se experimentează in vitro poporul politic european".

Postări populare (nu P.P.E. !):