07 februarie 2017

Magistralul discurs iohannisian (nu, nu-i armean ;-) )


... De o inestimabilă valoare teoretică şi practică...

Kraut Iohannis joacă în prelungiri, aproape singur pe teren, deşi ar fi trebuit să primească demult cartonaşul roşu. "
Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile."

Echipa adversă este încuiată-n vestiar de clica_capitulardă Dragnea-Tăriceanu ("Nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie de stabilitate"), iar galeriei i s-a comunicat că n-are rost să se prezinte la meci ("noi n-am organizat niciun protest"). Bă, vouă nu vi-e frică c-or să vă ia ăştia cu pietre, cu pari, când mai daţi pe la club?

Spectatorii sunt - cei mai mulţi - de partea echipei anti-Iohannis, dar tehnicienii pun reflectoarele şi obiectivele doar pe agitaţi ("Ciii-nee nu sareee / Nu vrea schimbare"), care apar ca "vocea autorizată a Boborului".

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie", aşa că urmează a fi operate ajustări. Ar urma însă ceva diferit faţă de mascarada #Colectiv, prea a fost pe faţă pasarea puterii de la majoritatea ex-USL la tehnocraţi (iniţiată prin ruperea USL). Dar d-lor sunt creativi (n'aşa?), vor găsi ei ceva.

"Nu trebuie să reiasă că o guvernare antiausteritate şi naţionalistă poate avea succes şi îşi poate duce la capăt mandatul, eventual cu şanse de realegere".

Ochii mari, naţie...

3 comentarii :

Riddick spunea...

Până una-alta, troglodiţii (le-)au încurcat treaba, votând iarăşi majoritar "cum nu trebuie" [...]

Am mai scris asta pe blog: victoriile USL (din 2012) şi PSD-ALDE (din 2016) nu s-au datorat unui vot "ideologic", ci unui vot de protest anti-austeritate. Şi parţial, unui vot "suveranist", anti-UE şi anti-"Factorul Extern".

USL şi PSD-ALDE ignoră această realitate. Pentru ei aceste obiective pe care le-au preluat cu jumătate de gură în campanie au reprezentat doar tactici electorale.

Gabriel spunea...

La fel ca în cazul regimului comunist, sistemul mai poate fi schimbat doar din exterior. Aproape ajungi să speri ... deşi nu se ştie ce ne aşteaptă nici în acest caz.

Riddick spunea...

Am un cuvânt-cheie: "Trump". Să vedem, de n-o fi şi ăsta "pomul lăudat"... Ne lămurim în juma' de an.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: