07 februarie 2017

Se simte deja mirosul de mortăciune


O veste bună, deşi e dată la timpul viitor ("mai pe toamnă"). Dar asta nu scuză pasivitatea arătată până acum de clica_capitulardă Dragnea-Tăriceanu(-D. Constantin). Iar din toamnă-ncolo, dacă "scapă", lui Iohannis îi va fi mai uşor.

Iohannis, executat în instanţă

Soc in sistem, dupa ce in ultimele ore a explodat „bomba”, cel mai probabil pe surse SIE, ca si Klaus Iohannis isi „va rupe gatul”, cel mai tarziu pana la sfarsitul acestui an! Iar vestea poate parea cu atat mai surprinzatoare cu cat „neamtul” parea pe cai mari dupa ce a plecat in mars de la Universitate si s-a cocotat pe manifestatiile de protest din Piata Victoriei. Iata insa ca, de afara vin cu totul alte semnale. Si cum prea putini analisti mai mizeaza pe o victorie a protectoarei Angela Merkel la alegerile care bat la usa Germaniei, singura sansa a Romaniei pare la aceasta ora sa se vare cat mai degraba cu putinta sub aripa protectoare a Administratiei Trump.

Dincolo de toate aceste strategii externe insa cert este ca surse din sistem sustin ca deja presedintele este „pe farasul” istoriei. Si ca suspendarea acestuia se va indeplini, cel mai probabil, undeva in toamna. Numai ca scenariul prevede ca actuala Putere va declansa aceasta operatiune de-abia dupa ce seful statului va primi lovitura decisiva, tocmai de acolo de unde se astepta mai putin. Din partea Justitiei pentru care se zbate atat. Ce-i drept insa, „cutitul” nu-i va fi implantat in spate de catre „procurorii mei”, ci de judecatorii care se vor pronunta definitiv pe „Dosarul Casa”.

Pentru ca, pur si simplu, se vehiculeaza tot mai intens ca sotii Iohannis vor pierde rusinos acest proces, fiind nevoiti ulterior a face fata si „complicatiilor penale” inevitabile. Iar aceasta minge pusa la fileu nu va avea cum sa nu fie ratata de noua Putere de la Bucuresti, in timp ce tocmai clamarea obsesiva a „independentei Justitiei” va impiedica unele ambasadele occidentale sa mai bage „mana in foc” pentru „profesorul cu sase case”.

Atac la magistrati!

Sotii Iohannis se lupta, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa convinga magistratii, ca opinia publica au aburit-o deja ca si-au luat sase case din meditatiile date la fizica, ca nu au nicio implicare in „smenuirea” actelor prin care au intrat in posesia casei care le aduce cele mai mari venituri, prin inchirierea pe un „purcoi” de bani de la banca protestatarului Steven van Groningen.

Culmea este insa ca, dupa ce au pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu in instanta, in urma unui proces taraganat pe o perioada de zece ani, sotii Iohannis au luat o hotarare care a uluit pe toata lumea, cerand nici mai mult nici mai putin decat revizuirea deciziei definitive a unei instante de judecata. Apoi, proaspat presedinte al Romaniei si implicit garant al independentei Justitiei, Iohannis a cerut stramutarea procesului de la Brasov, pe motivul de-a dreptul halucinant ca „judecatorii nu indeplinesc conditiile de independenta si impartialitate”!

Iar Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a conformat si a aprobat stramutarea „Dosarului Casa” la Curtea de Apel Pitesti. Insa, dupa primele trei infatisari de la Pitesti, nici aici lucrurile nu par sa mearga prea bine pentru cuplul prezidential.

Trage de timp

Iar situatia este cu atat mai complicata cu cat acesta nu este primul imobil pierdut in instanta de catre sotii Iohannis. Care, dupa ce Curtea de Apel Brasov pronuntase o decizie impotriva lor in anul 2008, acestia au tras de timp, prin tot felul de tertipuri procedurale, timp de inca sapte ani, pana la pronuntarea unei sentinte definitive. Perioada in care au continuat sa incaseze sume uriase drept chirie de la Raiffeissen Bank. Sute de mii de euro pe care, in cel mai fericit caz, trebuie sa le dea pana la urma inapoi. Iar acum, scenariul pare sa se repete din nou, cuplul Iohannis invocand tot felul de chichite procedurale si la Curtea de Apel Pitesti. Insa miza pare sa nu fie doar una financiara, pentru ca lcururile s-ar putea complica serios, din punct de vedere penal, cel putin pentru prima doamna a tarii. Pentru ca magistratii au decis deja ca judecatorii au fost indusi in eroare cu acte false prin care s-a sustinut descendenta celui de la care Carmen Iohannis si mama soacra presedintelui au cumparat imobilul. Iar o alta „ciudatenie” remarcata de magistrati a fost si pretul de-a dreptul simbolic pe care familia Iohannis l-a achitat pentru un imobil intreg si jumatate din alta casa, ambele aflate in Centrul Sibiului. Asa ca poate fi de inteles, intr-un fel, tergiversarea acestui proces prin toate mijloacele avocatesti.

Stie Dragnea ce stie…

Insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, „tavalugul” pronuntarii Curtii de Apel Pitesti in „Dosarul Casa” nu va fi singurul care va trece peste presedintele tarii. Pentru ca punctul culminant va fi atins cand, odata cu aceasta sentinta pe care nu o va mai putea contesta sub nicio forma, va pica si finalizarea anchetei ANAF cu privire la declararea veniturilor lui Klaus Iohannis din meditatii. Pentru ca din jurul marelui sau rival politic de moarte se spune ca siguranta lui Dragnea ar fi data atat de semnalele primite de peste Ocean, din partea noilor sefi ai diplomatiei americane, cat mai ales de „premonitia” ca ANAF-ul va gasi jale in declaratiile fiscale ale lui Klaus Iohannis. Si, drept urmare, va trimite o sesizare penala catre organele competente de urmarire penala. Iar de-abia in acest moment se va trece la „next level” al „jocului de culise” pentru debarcarea lui Iohannis, cel privind suspendarea sa. Totul pana la sfarsitul acestui an, pentru ca altfel ar fi dificil daca Iohannis ar apuca deja sa intre in „troica” pentru preluarea presedintiei Uniunii Europene.

2 comentarii :

Gabriel spunea...

Nu au ce-i face pe durata mandatului:e imun. Sunt speculații fără bază reală. Doar în caz de suspendare ar putea păți ceva (nu ştiu dacă nu i se "suspendă" şi imunitatea). Dar să nu credităm guvernul PSD cu nu ştiu ce capacități de combinatori sau eminențe cenuşii: nu s-au descurcat ei cu probleme mai simple.

Riddick spunea...


Dacă PSD nu joacă bine în următoarele două-trei luni (referendumuri - al lui Iohannis şi cel pro-familie, sau cel de demitere), pierde definitiv "lupta de idei".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):