04 februarie 2017

Cenzura în acţiune: ştirea privind instigatorii interesaţi ai protestelor, retrasă de la capital.ro


La Capital s-a dat o erată, în care se spune că ştirea cu titlul Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump a fost retrasă de pe site "întrucât nu corespunde principiilor noastre: o informare corectă a publicului, verificarea informaţiilor transmise, publicarea poziţiei tuturor părţilor". Dada, blabla... oţi fi crezând voi c-aveţi de-a face cu proşti.

Iată ştirea, arhivată (salvată) la Wayback Machine:

Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump

Surse din presa română şi internaţională informează că unele mari companii fac presiuni asupra angajaţilor să participe la marşuri de protest, atât în România cât şi în SUA.

"Multinaţionalele dau liber angajaţilor pentru a ajunge la proteste, deranjate de majorarea salariului minim", a afirmat la Antena 3 Dumitru Coarnă, şeful sindicaliştilor din Poliţie, potrivit site-ului dcnews.ro.

Coarnă a precizat că are informaţii clare în acest sens.

O informaţie similară a parvenit la redacţia ph-online.ro din partea unui grup de angajaţi ai fabricii Yazaki din Ploieşti.

Mai mulţi angajaţi care lucrează în cadrul companiei au semnalat faptul că sunt obligaţi de şefi să iasă în stradă să protesteze împotriva măsurilor promovate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în caz contrar urmând să fie penalizaţi la salarii.

Mai exact, din cauza noilor modificări fiscale, patronii sunt obligaţi să achite mai mulţi bani la bugetul statului, motiv pentru care şi-au trimis angajaţii să protesteze pentru dărâmarea Guvernului Grindeanu.

"Suntem ameninţaţi că dacă nu ieşim să strigăm împotriva lui Dragnea şi împotriva guvernului vom fi penalizaţi şi mai rău şi unii dintre noi vor fi daţi afară. Şefii sunt nemulţumiţi că trebuie să plătească taxe mai mari la stat şi se gândesc să reducă din personal că să îşi protejeze ei profiturile. Va spun că nu numai la noi se întâmplă asta. Am prieteni care lucrează în firme mari care mi-au spus că şi la ei se fac presiuni", se arată într-un mesaj transmis de angajaţii Yazaki.

Până la difuzarea acestei ştiri compania nu ne-a furnizat niciun răspuns referitoare la informaţiile publicate în presa locală.

Dar astfel de informaţii provin şi din SUA. Potrivit site-ului breitbart.com, de orientare republicană, managementul Comcast, compania-mama a NBC , îşi îndeamnă angajaţii să protesteze împotriva preşedintelui Donald Trump. Cei de la Comcast sunt nemulţumiţi de politica lui Trump în domeniul imigraţiei.

Stoparea afluxului de imigranţi ar duce la o scădere a forţei de muncă ieftine în SUA.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: