31 decembrie 2016

Dacă dormim în continuare, rămâne tot cum au stabilit

Dovada cea mai elocventă a existenței și funcționării Sistemului este faptul că Președintele Iohannis s-a lăudat public că niciun partid naționalist nu a intrat în noul Parlament. Cu alte cuvinte, acesta a fost un obiectiv de atins!
Laurenţiu Rebega (Partidul Forţa Naţională):

Comunicat de presă - Un an de răscruce pentru țară!

După cum era de așteptat, PSD a făcut o altă nominalizare pentru funcția de premier și este foarte probabil că președintele o va accepta. Liviu Dragnea nu-și poate permite să renunțe la victoria din alegeri, iar Klaus Iohannis are stabilită o strategie de gherilă față de coaliția PSD-ALDE și nu una de confruntare directă. Pe fond, președintele a atins un dublu scop: a împins învestirea noului guvern după 1 ianuarie și l-a obligat pe Liviu Dragnea să dea înapoi în privința opțiunii inițiale pentru funcția de premier.
Toate aceste lucruri înseamnă că Sistemul funcționează. Președintele și susținătorii săi din afara țării au nevoie de PSD pentru a da Sistemului o aparență democratică. Dar au nevoie de un PSD docil, în care reprezentanții partidului să primească funcții și sinecuri, foarte departe de un angajament al conștiinței. De partea cealaltă, liderii PSD au înțeles că trebuie să coabiteze cu interesele străine și să nu deranjeze un Sistem ale cărui puncte de comandă sunt obscure și oculte.
În această situație, România va continua să fie, împreună cu Bulgaria, pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește principalii indicatori ai bunăstării populației: venitul pe cap de locuitor, salariul mediu, cuantumul pensiilor etc. Mai mult decât atât, România va continua să fie o sursă de forță de muncă ieftină și o piață în care produsele autohtone sunt net dezavantajate.
Pe scurt, România va rămâne polul subdezvoltării în Uniunea Europeană. În tot acest timp, mass-media mainstream va repeta obsesiv mantra neoliberală: „munciți pentru ca marile companii să se îmbogățească și, cândva, la Sfântu’ Așteaptă, această bogăție va ajunge și la voi!”.
Dacă vrem ca România să nu dispară, trebuie să alegem calea dezvoltării, trebuie să susținem capitalul și industriile românești, trebuie să întărim statul național. Înainte de alegerile din 11 decembrie, sondajele arătau că peste o treime dintre alegători erau favorabili acestor idei. Cu toate acestea, niciunul dintre partidele care și-au asumat deschis o doctrină naționalistă nu a obținut un scor semnificativ. Dovada cea mai elocventă a existenței și funcționării Sistemului este faptul că Președintele Iohannis s-a lăudat public că niciun partid naționalist nu a intrat în noul Parlament. Cu alte cuvinte, acesta a fost un obiectiv de atins!
Înaintea Noului An, având în față perspectiva sumbră a contextului internațional și a înțelegerilor de culise din politica românească, chem toate forțele patriotice din România la unire! Doar o forță în care să se adune toți cei care cred în ideea națională va reuși să răstoarne, democratic, actualul sistem. Partidele și oamenii politici din ultimii 20 de ani au arătat ce pot și i-au dezamăgit pe români. Este vremea unei schimbări adevărate! Să fim conștienți că ceea ce apărăm este pământul nostru, căminele noastre, familiile și copiii noștri! Să fim conștienți că salvarea reală nu este a unuia sau altuia dintre noi, ci a comunității pe care o construim!
Să nu cerem nimic pentru noi, să cerem totul pentru țară!
Într-un orizont de timp de maxim doi ani, vom avea, foarte probabil, alegeri anticipate. Aceste alegeri trebuie să ne găsească pregătiți. Unirea forțelor patriotice este primul pas!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: