31 decembrie 2016

Dacă dormim în continuare, rămâne tot cum au stabilit


Dovada cea mai elocventă a existenței și funcționării Sistemului este faptul că Președintele Iohannis s-a lăudat public că niciun partid naționalist nu a intrat în noul Parlament. Cu alte cuvinte, acesta a fost un obiectiv de atins!
Laurenţiu Rebega (Partidul Forţa Naţională):

Comunicat de presă - Un an de răscruce pentru țară!

După cum era de așteptat, PSD a făcut o altă nominalizare pentru funcția de premier și este foarte probabil că președintele o va accepta. Liviu Dragnea nu-și poate permite să renunțe la victoria din alegeri, iar Klaus Iohannis are stabilită o strategie de gherilă față de coaliția PSD-ALDE și nu una de confruntare directă. Pe fond, președintele a atins un dublu scop: a împins învestirea noului guvern după 1 ianuarie și l-a obligat pe Liviu Dragnea să dea înapoi în privința opțiunii inițiale pentru funcția de premier.
Toate aceste lucruri înseamnă că Sistemul funcționează. Președintele și susținătorii săi din afara țării au nevoie de PSD pentru a da Sistemului o aparență democratică. Dar au nevoie de un PSD docil, în care reprezentanții partidului să primească funcții și sinecuri, foarte departe de un angajament al conștiinței. De partea cealaltă, liderii PSD au înțeles că trebuie să coabiteze cu interesele străine și să nu deranjeze un Sistem ale cărui puncte de comandă sunt obscure și oculte.
În această situație, România va continua să fie, împreună cu Bulgaria, pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește principalii indicatori ai bunăstării populației: venitul pe cap de locuitor, salariul mediu, cuantumul pensiilor etc. Mai mult decât atât, România va continua să fie o sursă de forță de muncă ieftină și o piață în care produsele autohtone sunt net dezavantajate.
Pe scurt, România va rămâne polul subdezvoltării în Uniunea Europeană. În tot acest timp, mass-media mainstream va repeta obsesiv mantra neoliberală: „munciți pentru ca marile companii să se îmbogățească și, cândva, la Sfântu’ Așteaptă, această bogăție va ajunge și la voi!”.
Dacă vrem ca România să nu dispară, trebuie să alegem calea dezvoltării, trebuie să susținem capitalul și industriile românești, trebuie să întărim statul național. Înainte de alegerile din 11 decembrie, sondajele arătau că peste o treime dintre alegători erau favorabili acestor idei. Cu toate acestea, niciunul dintre partidele care și-au asumat deschis o doctrină naționalistă nu a obținut un scor semnificativ. Dovada cea mai elocventă a existenței și funcționării Sistemului este faptul că Președintele Iohannis s-a lăudat public că niciun partid naționalist nu a intrat în noul Parlament. Cu alte cuvinte, acesta a fost un obiectiv de atins!
Înaintea Noului An, având în față perspectiva sumbră a contextului internațional și a înțelegerilor de culise din politica românească, chem toate forțele patriotice din România la unire! Doar o forță în care să se adune toți cei care cred în ideea națională va reuși să răstoarne, democratic, actualul sistem. Partidele și oamenii politici din ultimii 20 de ani au arătat ce pot și i-au dezamăgit pe români. Este vremea unei schimbări adevărate! Să fim conștienți că ceea ce apărăm este pământul nostru, căminele noastre, familiile și copiii noștri! Să fim conștienți că salvarea reală nu este a unuia sau altuia dintre noi, ci a comunității pe care o construim!
Să nu cerem nimic pentru noi, să cerem totul pentru țară!
Într-un orizont de timp de maxim doi ani, vom avea, foarte probabil, alegeri anticipate. Aceste alegeri trebuie să ne găsească pregătiți. Unirea forțelor patriotice este primul pas!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):