07 octombrie 2016

"Iohannis nu a fost niciodată gângav, a jucat acest rol, pentru că doar așa putea să câștige"


(gângav = "ingenuu", neregizat, autentic, "ardelean/serios"; simularea "defectului" urmărea obţinerea "efectului" asupra publicului; autorul pune o concluzie cel puţin naivă, în contradicţie cu restul articolului)

ARADON:

COMENTARIUL ZILEI 
Joc secund pe scena României

Conform legislației în vigoare, vă avertizez că urmează considerații - nu pot să spun „dezvăluiri” cum titrează „saiturile” de două parale - care ar putea să vă afecteze emoțional, ca să nu zic „comoțional”.

Pentru a mă apuca de acest articol, am făcut un sacrifiu incomensurabil, am renunțat să mă uit la Piedone, reîncarnat în persoana Laurei Codruța Kovesi, pentru că niște considerații de gazetar prost îmi stăruiau pe memoria fotografică a creierului. Considerații legate direct de spontana logoree a „mutului” ales președinte al României, grație serviciilor secrete germane și franceze, înfrățite cu grupul de infractori din serviciile secrete ale României. Servicii care, în paranteză fie spus, duc o bătălie cruntă cu cei care, din interior, nu mai servesc interesele României, ci au devenit slugi ale multinaționalelor care au cifre de afaceri multiplu de PIB-ul multor țări, printre care și România.

Să revenim: Klaus Iohannis ia cuvântul peste tot, dă verdicte, nu mai citește de pe nicio foaie pusă la dispoziție de către consilierii săi, limba nu i se mai împiedică, nu mai funcționează „încetinitorul de particule”, vorba unui confrate pe care nu vreau să-l cataloghez drept „ungur răutăcios” . Uimitor, Iohannis vorbește cursiv, având un debit verbal mai performant decât debitul apei pe conductele de apă rece sau caldă în toate instalațiile posibile sau imposilbile din Arad (scuze, mă opresc din considerații, îmi place teribil faza în care Piedone le dă în freză bandiților). Gata, a trecut faza, așa că pot să zic mai departe. Ca om de teatru, vreau să spun un singur lucru: Iohannis nu a fost niciodată gângav, a jucat acest rol, pentru că doar așa putea să câștige. Și, ca să justific titlul: „nadir latent, poetul ridică însumarea de harfe răsfirate ce-n zbor invers le pierzi și cântec istovește, așa cum numai marea meduzele când plimbă sub clopotele verzi”. Sub nicio formă un gângav nu va vorbi vreodată cursiv. Uite că Iohannis vorbește cursiv și nimeni nu remarcă acest lucru. Poate că este bine, poate că Iohannis chiar iubește România, poate că este salvarea noastră. Dar, atunci, să o spună! Și să o facă!

„Dacă nu noi, atunci, cine, dacă nu acum, atunci, când ?” un român​

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: