29 august 2016

A, da ? Acum vă daţi seama...


Profitorii autohtoni ai "tranziţiei" constată că poziţiile lor nu mai sunt sigure. Au organizat sau cel puţin au tolerat * acapararea României de către Factorul Extern, mizând pe impunitate şi protecţie şi sperând că activele pe care au apucat să le fure şi conexiunile lucrative la care au fost "abonaţi" le vor garanta statut social şi bunăstare pe mai multe generaţii. Wrong ! S-au gudurat şi ei pe lângă noii stăpâni. Externi. Au mizat pe "noua paradigmă", noul "hop ! şi-aşa" - vorba lui Gică Petrescu. 

(NE-)AU TRĂDAT ! Ce mai, la deal-la vale... Cei care n-au dorit o Românie industrializată (partea bună rămasă din moştenirea RSR...) şi au stimulat lichidarea industriei şi exod de masă (minim 4 milioane de locuri de muncă şi 1200-1300 de întreprinderi au dispărut în 26 de ani), nu vor nici un patronat şi un capital autohton consolidat. Ceea ce, cu toate păcatele lor, unii dintre profitori începuseră să devină; începea să se înjghebeze ceva.

Patriciu şi Ţiriac avertizau cu jumătate de gură prin 2006 că România "încă" nu este pregătită pentru aderarea la UE (care urma de la 1 ianuarie 2007), procesul de aderare trebuind "amânat vreo zece ani" (nu, nu abandonat !). Într-un timp Voiculescu descria PUR/PC drept "partidul care susţine capitalul autohton". Toţi ştiau prea bine despre ce este vorba şi totuşi nu avertizau la modul serios, doar aruncau jumătăţi de vorbe, preocupaţi doar de mustăria lor şi nu de binele românilor.

Acum unii dintre ei mimează o "rebeliune". Sebastian Ghiţă a devenit deodată "patriot" şi "denunţă jocurile murdare":
"PSD și PNL sunt obligate să joace un joc de comunicare mai safe, mai cu perdeaua trasă, chiar dacă în rândul PSD și PNL sunt mulți oameni care spun că e distrus capitalul românesc, că astăzi, companii românești, care, în loc să primească credite de la bănci pentru a crește sunt blocate de ANAF, un ANAF care se laudă cu asta: am blocat 16.000 de companii românești. PSD și PNL nu pot spune că, astăzi, nu putem să băgăm bani în spitale pentru că vine FMI și ne spune să nu dublăm salariile medicilor, vine FMI și ne spune nu dați bani profesorilor, dar în schimb se aduc tone de multinaționale care să ne fure banii și care nu plătesc un leu impozit pe profit. Asta a fost discuția cu Bogdan Diaconu și, da, cred că un loc în care avem toți posibilitatea de a spune toți ce credem, fără a ne teme că vine ambasadorul hoț al Olandei și îi ceartă pe liderii de partid. 
Nu am luat o decizie în privința candidaturii mele, dar sunt tentat să merg într-un loc în care putem spune liber ceea ce gândim (PRU), fără să ne fie frică că facem rău partidului în fața străinilor. Eu nu sunt străin în țara mea."
Cică "să-i credem". Dar Ghiţă a votat legea Big Brother (poz. 85), iar Diaconu a votat legea prin care străinii pot cumpăra terenuri agricole (poz. 80). Probabil fiecare vota favorabil şi legea cealaltă "dacă era prezent la vot" (nu apar pe listele de vot). Legi cerute - clar - de Factorul Extern. Şi asta-i doar o parte din porcăriile comise... 

Ar fi culmea să ajungă Ponta la PRU (chiar ca lider, cum umblă zvonurile). Ponta a insistat ca activistul pro-gay Remus Cernea să prindă un loc eligibil pe lista USL, şi chiar în ziua când se împlineau 95 de ani de la începutul bătăliei de la Mărăşeşti se dusese în "Secuime" să promită regionalizare (2012).


 * Paul Everac descrie aici perfect "procedura" (Vorbitor pe două limbi)

6 comentarii :

Riddick spunea...

Vorbitor pe două limbi

   Când Domnul acela i-a spus domnişorului nostru: “Lasă-mi marfa să treacă! Deschide larg graniţele, chit că-ţi pleacă şi ţie cele mai bune produse, sau îţi intră arme, manifeste, vagabonzi!”, omul nostru a bătut călcâiele şi a răcnit: “Yes, Sir!”, după care a făcut un scurt stânga-mprejur şi a murmurat: “Dă-l în mă-sa, îmi bag şi eu mica mea afacere. Plus că, odată ce m-a instituit şi pe mine demnitar…!”
   Apoi acela i-a zis: “Scumpeşte creditele, că altfel ne năpădeşte plevuşca”, iar omul nostru a răcnit: “Yes Sir!” şi-n gând: “Dă-l în mă-sa, ăsta vrea să aducă marfă nobilă, să întemeieze lanţuri speciale; unde o să mă agăţ şi eu, care am dreptul legal să le aprob”.
  Apoi acela a zis: “Bagă-ţi hăndrălăii să căpuşească instituţiile, regiile, întreprinderile de stat, până când le fac fărâme, ca să începem o viaţă cu adevărat nouă, necomunistă, cu un alt suflu!” Omul nostru, acum mai îmbrăcăţel, a răspuns cu aplomb: “Yes, Sir!” şi a ras dintr-o mişcare trei sferturi din industria socialistă, sub lozinca: “Dă-l în mă-sa, mă-nfig şi eu la plesneală, apuc ce pot, duc acasă pe daiboj, că doar la mine e iscălitura şi vama; de-aia sunt pus aici, nu?”.
   Şi la fiecare demantelare si privatizare, băiatul nostru, fiind el şi cu spice argintii in par, fie el şi animat de cel mai cordial surâs politic, a zis cu multă înţelegere pentru desfăşurarea unei democraţii liberale: “Yes, Sir!” şi s-a executat, căsăpind păduri, închizând mine, privatizând pe nimic capacităţi, cedând regii, falimentând bănci, inactivând agricultura cândva asiguratoare, tăind fabricile în bucăţi de metal, mereu cu un surâs interior că nu-i va fi supunerea degeaba, că va lua binişor din caimac, că se va închifta cu ce n-a visat neam de neamul lui şi va sta ţanţoş în fruntea bucatelor, ciupindu-l şi pe stăpân, dă-l în mă-sa, după o tradiţie seculară.
   - Vrei să intri in NATO? Uite ce-mi faci băiatule, ce-mi dărâmi, ce-mi dai mie pe-aproape nimic! – Yes, Sir! (Dă-l în mă-sa!) El tot îşi ia dacă refuz, că găseşte pe altul să-l pună în locul meu, şi mănâncă ăla cozonacul în loc să-l mănânc eu. Mai bine să accept, că vine tot picuşul la mine şi la cimotia mea!) [...]

Riddick spunea...

[...]

   – Vrei să intri în Uniunea Europeană? Îmi cedezi cutare şi cutare, te dai la o parte din cutare, îţi privatizez cutare, îţi desfiinţez monopolul cutare şi îţi institui eu altul, îţi trimit armata la plimbare, îţi sucesc gâtul după alimentele mele, ba îţi dau de formă şi nişte bani – pomeni, de fapt nu ţi-i dau, ţi-i arăt, ţi-i trec în cont, dar până să ajungă la tine ţi-i târâi pe la serviciile mele; în schimb tu execuţi pe cutare, leftereşti pe cutare, şi-mi dai o taxă mai mare decât subsidiul meu. Eşti capabil? – Yes, Sir!, a zis bravul nostru dregător, şi-n sinea lui: “Dă-te-n mă-ta, tu pompează banii, că ştiu eu unde să mi-i trec, cum să fac licitaţia, cum să inventez la iuţeală noi antreprenori care să-i înhaţe şi să-i spânzure în direcţia mea, atâta lucru am invăţat în 20 de ani. Dar ţine-mă în rang, că altminteri vin alţi ciocoflenderi, şi o încurcă! De mine poţi fi sigur, doar am vândut atâta din bunurile acestei amărâte de ţări, pentru un comision, la urma urmei, modest! Ce am? Nişte biete vile şi hotele în străinătate, nişte sărăcii de acţiuni, nişte amărâte de yahturi, nimic foarte consistent. Dar am fost bucuros să-ţi fiu ispravnic, dezvoltator pentru matale, lichidator pentru alţii!”.
   - Violează-ţi mama! i-a zis într-o zi Şeful investitor, Marele Demnitar. – Dar, Sir... – Ce e? – E urâtă, e jalnică, e terminată...! – Hai să fim serioşi: ai făcut-o şi până acuma, tocmai că te-am privit cu interes! Eşti o slugă bună, eşti o slugă ideală! Am să-ţi măresc tainul pe ţară. Înţelegi? – Yes, Sir! – O să-ţi dau mai multă carne de prăjit la grătar! Şi nişte chibrite mai performante! Şi nişte bretele noi, dacă renunţaţi şi la cultura română. Dacă renunţaţi şi la steag, vă fac o porţiune măricică de autostradă! Te crezi destul de avansat pentru asta? – Yes, Sir! Dar am o rugăminte: mie îmi dai fleică macră, fără os, de acord? Şi-n gândul său, pe limba originală de patriot: “Băga-te-aş în mă-ta!..”. Cu asta, demnitatea e salvată!...

http://riddickro.blogspot.ro/2012/01/everac-potpourri-iv.html

Anonim spunea...

Boala e corect descrisa dar nu am sesizat tratamentul !
Cit despre tratamentul ce mijeste in mintea mea imi este groaznic de frica sa ma gindesc la el dar, pina la urma, se va intimpla .
Si va fi o revolutie devastatoare, cu teroare si ghilotine, care va strivi , pe linga dusmani, multi oameni nevinovati, dar va fi !
Intrebarea este ce va mai ramine din noi si din Tara noastra, DUPA !

Riddick spunea...

La acelaşi "tratament" mă gândeam şi eu. ;-) Şi cred că din ce în ce mai mulţi...

Riddick spunea...

Foarte bine zis. O să fac postare exact cu acest răspuns. :)

Bogdan Diaconu a fost "legendat" ca om al ruşilor în urma unor articole pe care le-a publicate la acum "defuncta" Vocea Rusiei unde însă n-a mai scris (şi nici la succesorul ei, Sputnik). Siteul "neocon" În Linie Dreaptă (ăăă... Strâmbă !) i-a dedicat recent un articol, "PRU - un proiect rusesc". Dar ca şi Ponta, Diaconu nu-i decât un impostor. Ponta e omul NWO şi al Licuriciului, s-a gudurat degeaba pe lângă chinezi (China e-n BRICS) şi ăia l-au luat la mişto, au fost foarte politicoşi dar nu i-au dat "bani pe mână" (investiţii, credite...).

Riddick spunea...

Oops. Imediat mai sus de comentariul meu anterior fusese un alt comentariu, pe care l-am publicat via e-mailul asociat blogului, dar l-am şters apoi din dashboard-ul Blogger (ziceam că "fusese deja publicat", însă odată şters a dispărut şi la postare). Deci, îl repun exact cum l-am primit:

Se pare ca in Romania nu mai exista nici un singur partid necontrolat de servicii (si nici vreun mare ziar sau post de televiziune), iar serviciile - nu mai am nici o indoiala - sint controlate din exterior, tot circul politic de fatada si maimutareala statului drept - de la prezident la parlament, justitie si guvern - fiind doar spectacol pentru prostime, praf in ochi, un ecran pe care se proiecteaza scene de lupta politica simulata si tot felul de alte non-stiri garnisite abundent cu imagini de femei despuiate doar ca sa-i tina pe prosti ocupati si cu ochii in ecran. Romanii sint ca intr-un autobuz fara sofer (dar condus de la distanta, asa cum se conduc dronele) care alearga spre nicaieri cu perdelele trase, impiedicati sa vada altceva decit interiorul autobuzului, peisajul cu munti, dealuri, verdeata, riuri, aer curat etc. prin care trec fara sa opreasca (si chiar fara sa stie ca exista) fiind rezervat exclusiv "elitei" care i-a inghesuit in autobuz, a tras perdelele, a inchis usile si a apasat pe butonul GO.

PRU e, evident, o incropeala securistica. Au vazut si ei sondajele sociologice, au vazut trendul european, au vazut locul gol pe "esichierul politic" si FLEOȘC! au scos la inaintare un "partid nationalist", aspirator de "romanism de tip nou", d'ala fara Dumnezeu, doar cu dinti scrisniti si pumni strinsi, ca in filmele cu prosti. Puteau sa rateze ocazia? Puteau sa riste sa lase locul neocupat?

Am citit acum citeva luni niste "opinii" semnate Bogdan Diaconu pe, mi se pare, blogurile "Adevarul". Erau atit de stravezii, de false, parca scrise de niste securisti cu 4 clase pentru altii inca si mai prosti, incit pur si simplu individul si partidul lui nu ma intereseaza.

Si pentru mine e clar ca e nevoie de o revolutie. Si nu doar in Romania, ci in toata Europa de Vest si chiar in USA-Canada. Neomarxistii trebuie pur si simplu smulsi din radacini si maturati de la putere impreuna cu toata "elita" financiar-bancara din spatele lor. Imi zicea un amic american ca spera ca, atunci cind va izbucni, nemtii, scandinavii, francezii, belgienii, olandezii etc. sa fie atit de destepti incit sa se indrepte, inainte de orice altceva, spre principalii criminali - POLITICIENII aflati la putere si "ELITA" din spatele lor - si abia apoi impotriva invadatorilor musulmani, deportari etc.

De cite ori o vad pe Merkel imi amintesc de pozele cu comunisti spinzurati de stilpii de iluminat din Budapesta anului 1956, de Ceausestii cazuti pe jos linga zidul ala de la Tirgoviste, de Saddam Hussein cu streangul in jurul gitului asteptind sa cada la subsol si de urletele ca de porc injunghiat ale lui Gadhafi stabbed with a bayonet in the anus. Si aceleasi imagini imi revin in memorie si cind ii vad moaca idiotului pe nume François Gérard Georges Nicolas Hollande, idiot care, inteleg din presa, urmeaza sa riste o vizita la Bucuresti in zilele urmatoare. Poate i se organizeaza o primire ca Stelei pe stadionul din Giulesti, cu huiduieli de sa se intunece cerul. Sau poate ii organizeaza cineva o mare adunare populara, asa cum i s-a organizat lui Ceausescu pe 21 decembrie 1989.

=== TORLAND ===


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: