19 mai 2016

Nu luptăm niciodată până la capăt

Cei ce se luptă murmurând, 
De s-ar lupta și-n primul rând, 
Ei tot atât de buni ne parCa orișicare laș fugar! 
Murmurul, azi și orișicând,E plânset în zadar! 
(George Coşbuc, Decebal cătră popor)

Petre Ţuţea: "Nu există dreptate legală în raport cu tâlharii. Corpul social are dăunători. Păi domnule, cu dăunătorii te lupţi, nu negociezi şi nici nu aştepţi să dispară."

ActiveNews:

Strigătul unui student

Lider al Ligii Studenților din Universitatea AI. I. Cuza, Silvian-Emanuel Man, a transmis un mesaj celor care vor să schimbe cu ceva această țară, care are nevoie de ajutorul nostru pentru a traversa aceste momente mai dificile.

”În fiecare zi când spui "mi-e frică", "nu mă bag" sau "nu este treaba mea" ești complice la sinuciderea sigură și rapidă a națiunii române.

E mișto să stai pe margine și să te poziționezi ca opinie pro sau contra și să îți dai cu părerea până nu mai poți. Dar uite-te în oglindă și recunoaște deschis că nu ai curajul să te angajezi într-o luptă directă nici măcar cu propriile tale neputințe!

Vorbim cu toții despre corupție ca despre ciuma care omoară acum țara, cu o nonșalanță cumplită, ca și cum nu am avea nimic de-a face cu dezvoltarea și oprirea acestui fenomen, pe care-l considerăm greșit a fi strict un apanaj al clasei politice.

Corupți suntem fiecare dintre noi atunci când închidem ochii în fața unui abuz și suntem cu atât mai vinovați dacă o facem din frică sau comoditate. Iar acest popor a ajuns bolnav și corupt până în măduva oaselor, căci ne-am obișnuit singuri atât de mult cu stimulii încât nu mai suntem în stare să răspundem la ei.

Când devenim noi înșine victima corupției, plecăm capul ca niște sclavi cuminți. Când vedem o victimă a corupției o lăsăm să se înece într-o mare de disperare, iar dacă încearcă să dea din mâini câtuși de puțin, îi dăm în cap acuzând-o că tulbură apele și că nu-i ca majoritatea.

În felul acesta, am susținut, am legitimat și am perpetuat o elită, o clasă conducătoare asupritoare, străină ca identitate și interese de poporul român, adică de cetățenii în slujba căruia ar trebui să lucreze.

 

Statul de drept și democrația sunt doar cuvinte frumoase transformate, din păcate, în mijoace perfide de legitimare a puterii asupra unui popor spălat pe creier care nu știe ce vrea cu adevărat și încotro se îndreaptă.

Ne plafonăm aiurea în niște rezultate care sunt departe de standardele generale care ar trebui atinse, mulțumindu-ne ca niște mujici cu firmiriturile care cad de la propria noastră masă, fără să vedem mai departe: că am putea mai mult și mai bine.

Nu luptăm niciodată până la capăt, ci doar până unde ne iese un câștig sau o poziție căldicică. Alergând cu toții după diplome, locuri de muncă, bani și interese mărunte ... vom rămâne fără țară!

De câte ori ai zis "lasă, că oricum nu se poate face nimic"? De câte ori ai închis ochii în fața unei încălcări clare a drepturilor tale sau ale altuia? De câte ori ai fi putut să ajuți pe cineva și nu ai făcut-o?

Îți este mai comod să te dai în lături, decât să fii om de ispravă, știu. Îți este frică? Atunci vei zice: "dă-l în mă'sa pe ăsta că e nebun, mă întorc la Farmville". Cu frica rămâi ca un câine jigărit care mănâncă din resturile stăpânului.

Îndrăznește! Că este mai bine să mori în luptă decât să mori de frică, în spatele frontului. Măcar luptând, ai șansa să trăiești! Pe când frica îți aduce o moarte sigură și odată cu ea contribui uciderea a tot ce îți este mai drag pe lume.

Nu o să-ți ia nimeni capul dacă vei fi un om corect și curajos. Dar până nu vom fi o generație întreagă de oameni corecți și curajoși istoria României va sta în loc. Și nimic, din păcate, nu se va schimba în țara aceasta!

Un lucru, din bătrâni, știu sigur: căcăcioșii nu se mântuiesc!”

23 de comentarii :

Anonim spunea...

Copilul asta nu prea e roman dupa nume !!!
Ca si ''capitanul''....
Mie incepe sa-mi fie cam sila de exhibitionisti de tapa astuia !!!
Sa dea lectii neamurilor lor, daca sint cretine, altii fiind capabili sa-si faca singuri analizele !!!
Parca brucan cind a crapat a lansat din borhanul sau pestilential sute si mii de alti tradatori ca el, spacialisti in a ne spune ce trebuie sa gindim si sa intelegem din ce se intimpla in jur !
Man si Emmanuel !!!
De ce nu Zelinschi ?!

Riddick spunea...

Man, poate fi transilvănean, ca nume de familie.

Cunosc un Emanuel şi este român-român. Zelinschi/Zelea(-Codreanu) a fost - în felul lui - patriot. Nicolae Steinhardt (evreu botezat, apoi călugăr ortodox), să nu fi fost el patriot doar fiindcă avea origine "necorespunzătoare" ?

Dacă Emanuel Man îndemna la pasivitate sau la resemnare, ziceam că mesajul e negativ. El zice să nu ne culcăm pe-o ureche, că nu vine nimeni să ne scoată din rahat.

Riddick spunea...

Mai sunt şi alte "nume dubioase":

Ilie vine de la Eli. Nume "biblic" (israelit).

Gabriel, Mihail, Dan/iel - nume israelite, de asemenea.

"Nume româneşti" ar trebui (?) să fie doar cele dacice sau romane, pe logica asta: Valeriu/s, Anton/ius, Burebista, etc.

Muad’dib spunea...

Corneliu Zelea Codreanu era român, numele de Zelinski este un „polecism”, dragă Anonim colportator și cetitor de wikipedii! Tălică cam cum te intitulezi, ca să’ți pot face o scurtă analiză? Poate Burebista, cum bine subliniază a noastră gazdă? Hi! Hi! Hi!
Dacă te’i osteni a’l citi pe Iorga, vei afla ce înseamnă acest cuvânt. Altfel, Iorga este nume de sorginte grecească, să nu fi fost nici el român, oare? Hi! Hi! Hi!
Emanuel este un alt nume al lui Iisus Hristos, profețit de către Isaia și înseamnă „cu noi este Dumnezeu”: „Iată, Fecioara va avea în pântece și va naște Fiu, și vor pune numele lui Emanuel” (Isaia, 7, 14)
Altfel, aici avem multiculturalitate organică milenară, ergo, e contraproductiv să ataci cu spume pe cineva doar pentru că nu ți se pare ție că sună românește. Limba română ne ține aici, de fapt, și tălică o cam trădezi, dacă mă uit mai bine...

Riddick spunea...

Ai dreptate, ce-a zis e "aiurea-n tramvai'.

Anonim spunea...

Am inteles !
Am pus degetul unde nu trebuie !
Scuzati !!!
Cu toate acestea, tot nu agreez ''sfaturi si indemnuri'' de la un Man Emmanuel !
Sau asta e Marian Munteanu 2 ?
Iar tu, MUAD'DIB, fa-ti tie analiza numelui si lasa-l pe al meu !
Eu nu atac, eu afirm, sau nu e voie, ca nu vrei tu ?!!!
Cel care ataca e domnul ''student'' si o face jegos!
Ca si tine !
De unde mama dracului stie el cine sta pe margine si cine nu sta ?
Asta e treaba lui, sa ''mobilizeze'' massele si SA DEA NOTE, ca la sedinta de la organizatia de baza a PCR ?
I-a trasat cineva aceasta sarcina ?
Sau asta face si cu studentii pe care ii conduce ?
S-ar putea ca afirmatiile respectivului sa intereseze anumite institutii ale Statului insarcinate cu apararea Constitutiei !!!
Asta pina nu apar atentatele prin gari si pe bulevarde !
Fiindca asa procedau in istorie unii ''parioti'', sau ''nationalisti'' din Romania !
Asta fiindca tot aminteai de Iorga !!!
Unii incep sa se joace cu focul, iar asta se pedepseste; inclusiv tentativa !
Ce zici MUAD'DIB, am scris suficient de corect in limba Romana ca pricepi si tu ?


Riddick spunea...

Muad'dib - nu-i "arab", e preluat pseudonimul din seria S.F. "Dune".

Nu mi se pare "atac": la români, nivelul de implicare REALĂ e foarte mic. Dovadă că intrăm în alegeri cu cam aceleaşi partide "principale". Suntem mai dezavantajaţi faţă de 2012, când măcar aveam PP-DD, pe care-l credeam altceva (16%, cât a luat PDL). Mai sunt câteva nou apărute, dar n-au avut timp pentru creştere.

Presupui incorect două lucruri: că ăla (E-S M) a îndemnat la violenţă, si că ar trebui să ne fie frică de a răsturna violent clica aflată la putere în România.

Anonim spunea...

Riddick !
Am inteles ca numele respectivului este un ''conspirativ'', indiferent de unde l-a luat !
Cit despre afirmatia ta ''Presupui incorect două lucruri: că ăla (E-S M) a îndemnat la violenţă, si că ar trebui să ne fie frică de a răsturna violent clica aflată la putere în România.'' nu vreau sa ma lansez in explicatii, dar ai inteles corect .
Asa ''presupun'', chiar daca tu spui ca o fac ''incorect''.
Nu agreeez violenta, de niciun fel, fiindca lucrurile ''deraiaza'' fara greseala !
Iar cind ''deraiaza'' nu se stie unde aluneca, ceea ce poate fi devastator acum, cind Romania ESTE SLABA !!!
Poate ne trezim cu un regim ''neocarlist'', cu un singur partid, cu un Parlament de carton si cu un guvern de pe masura !
Numai experimentul asta nu se facuse pe noi.
Eu prefer tratarea bolnavului, chiar daca dureaza mai mult si cere eforturi mai mari, decit ingroparea lui !
Stii ceva ?!
Noi ne disputam, desi sintem fundamental pe aceeasi baricada, iar altii, DE AIUREA, continua sa-si faca jocurile in colonie !!!
Sa dea Dumnezeu sa scapam intregi !!!
Seara buna si sfirsit de saptamina agreabil !



Anonim spunea...

http://www.gazetaromaneasca.com/observator/observator/prim-plan/viorel-boldis-poetul-diasporei-intra-in-politica-patriotismul-m-a-impins-sa-iau-aceasta-decizie.html

Riddick spunea...

La "starea actuală a naţiunii", nu văd resurse de refacere pe plan intern. Poate vor fi vreodată, dar s-ar putea să nu mai apucăm acea zi.

Poate evenimente externe majore ne-ar putea fi favorabile, cândva. Poate...

Numai bine !

Riddick spunea...

Referitor la linkul de la Gazeta Românească. E foarte bine că mai avem şi "altfel de partide", dar ar trebui mai degrabă o coalizare a forţelor patriotice. De ani buni se tot vorbeşte despre Lista Naţională, am înţeles că se înregistrează şi un partid cu numele ăsta.

Sunt prea multe orgolii în mediul naţionalist, şi destui infiltraţi şi impostori. Dar e foarte bine că intră naţionaliştii în politica activă şi nu se rezumă doar la comentarii şi blogging.

Nu au resurse, e clar. PP-DD a ajuns la 16% într-un an de la înfiinţare fiindcă exista televiziunea OTV. Trebuie eforturi dramatice pentru a intra în "mainstream", vor veni multe lovituri şi puţin ajutor.

Anonim spunea...

"Îndrăznește! Că este mai bine să mori în luptă decât să mori de frică, în spatele frontului. Măcar luptând, ai șansa să trăiești!" (Silvian-Emanuel Man)

Si cu ce lupti, pretenarule? Cu ce??? Cu Flower Power? Cu garoafe pe care le baga gagica-ta in tevile AKM-urilor statului in timp ce tu racnesti lozinci rimate tirindu-te vitejeste in genunchi in spatele ei???

Studentul moldovenesc striga degeaba. Poporul roman a fost dezarmat de Ana Pauker si bolsevicii ei si asa a ramas. Daca romanii nu ar fi renuntat la arme dupa 1944, comunismul nu s-ar fi putut instaura in Romania. O gashka de bolsevici psihopati inarmati nu ar fi fost capabili sa terorizeze un popor decenii la rind. Pina cind romanul nu isi va AFIRMA dreptul de a avea armele pe care EL SINGUR hotaraste ca vrea sa le aiba (la arme de foc ma refer, inclusiv la debarale, pivnite, grajduri etc. pline cu munitie), va continua sa duca o viata de SCLAV. De cind e lumea oamenii liberi au avut arme. De cind e lumea sclavilor li s-a interzis sa aiba arme. Exact asa e si azi. Cine renunta la arme, renunta la libertate si devine sclav.

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

Proverbe si zicatori:

1. "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." -- Thomas Jefferson

2. "If you see a snake, just kill it – don’t appoint a committee on snakes." -- Ross Perot

3. Situatia e proasta peste tot, nu doar in Romania. Cum zicea un fost combatant in Vietnam: "I first heard the phrase in Phnom Penh during the siege: “The situation is hopeless, but not critical.”

Nu va plingeti!

Ce v-ati face daca ati avea un presedinte care ar crede ca sta in puterea lui sa va acorde libertatea de a face pipi unde aveti chef, in functie de cum va simtiti pe moment (barbat sau femeie)?

http://www.theburningplatform.com/2016/05/20/coming-to-your-daughters-bathroom-in-the-near-future/

Americanii, perplecsi in fata psihopatului, au scos de la naftalina poze care spun mai mult decit o mie de cuvinte:
https://www.intellihub.com/wp-content/uploads/2015/01/859f5f0f8db3_sf_4.jpg
https://mackquigley.files.wordpress.com/2014/07/michelles-penis1.jpg?w=670

Cit de nebun a fost el, Ceausescu nu a atins astfel de culmi ale dementei.

Uitati-va la Detroit, uitati-va la Venezuela rafturilor goale si a oamenilor care alearga pe strazi dupa ciinii vagabonzi ca sa faca rost de carne pentru copii! Asta e viitorul iminent al USA (si, prin contagiune, al Canadei). Nu e exclus un intermezzo singeros cu parfum nord-corean.

Razboaiele si revolutiile sint absolut necesare ca sa-i readuca pe imbecilii din specia umana cu picioarele pe pamint. Cind, in urma eforturilor mai multor generatii, le merge prea bine, oamenii ajung sa se poarte exact ca aia din Sodoma si Gomora.

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

Nu l-am considerat niciodata pe Marian Munteanu un tip suficient de calificat incit sa il votez fie si pentru administrarea unei cantine muncitoresti. E mediocru si cam atit. Reactiile unor entitati anti-romanesti impotriva lui, atribuindu-i "periculoase" simpatii legionare, mi s-au parut simple exercitii de dresura pe "animalul romanesc". E nevoie, n'asa, sa i se reaminteasca din timp in timp romanului-sclav cine e stapinul, ca sa nu isi ia nasul la purtare.

Si ce daca ar avea simpatii legionare? De cind e interzis sa avem simpatii si antipatii? Cu ce au fost mai rai legionarii crestin-ortodocsi romani (care au guvernat citeva luni, mi se pare) decit comunistii evrei care ne-au terorizat decenii la rind parintii si bunicii si ne-au distrus ca popor folosindu-se de forta militara a URSS-ului?

Din pacate, atit el cit si figurantii aia inculti si primitivi din PNL au facut ciocu' mic si s-au ascuns sub gard, speriati de latraturile unor javre. Exact cum a reactionat "viteazul" Mugur Isarescu-FED dupa ce a fost tras de urechi de institutul weasel si de ambasadorul Klema din cauza unei medalii comemorative in amintirea unui guvernator BNR interbelic despre care aud ca, si asta, a zis ceva, a simpatizat cu cineva, dracu mai stie ce...

Ba, frate, da' se poate sa fim atit de blegi? Pai, Wernher von Braun a primit The National Medal of Science, o medalie decernata anual de presedintii SUA. A primit-o in 1975 pentru contributiile sale EXCEPTIONALE la programele Apollo, Skylab si Space Shuttle. "Von Braun had fallen ill with cancer before he could receive the medal from President Ford at the White House Ceremony and had to be hospitalized. It was thus decided that Vice President Rockefeller would present the medal to Von Braun at a hospital in Alexandria, Virginia on Monday or Tuesday, January 17th or 18th, 1977." In armata germana, Wernher von Braun fusese SS-Sturmbannführer (cred ca asta inseamna maior) si fusese decorat cu Kriegsverdienstkreuz (Crucea de Fier pentru non-combatanti) in 1943 si 1944. E acelasi Wernher von Braun care a construit rachetele V-2s cu care a plouat peste Londra si care, imediat dupa terminarea razboiului, a fost luat pe sus, impreuna cu inca 1500 de rachetisti germani, si dus in USA sa ii invete pe americani cum se construiesc chestiile astea.

Si M. Munteanu nu poate sa candideze la postul de primar al unui oras mizerabil din Balcani din cauza ca simpatiile lui nu sint in regula...

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Aia cu armele e pornită la nivel de UE. Mereu apare câte o directivă mai severă privind "regimul armelor (de foc)". Şi în România se înăspreşte "regimul", chiar şi al celor neletale. Abuzează un interlop, cum a fost cazul acum 2-3 ani la un mall, de s-a enervat unu' la case, la plată, i s-a părut lui că s-a băgat una în faţa lui. S-a certat, a înjurat, apoi a scos pistolul cu bile de cauciuc şi i-s tras în cap, scoţându-i un ochi. Pac ! legiuitorul a înăsprit "regimul".

Praştia cu bile metalice rămâne de bază, şi pentru cât face e destul de bună până în 25 m. ;-)

Riddick spunea...

Tudor Vladimirescu (nu Divizia de la 1944-45), Proclamaţia de la Padeş:

Cătră tot norodul omenesc din Bucureşti şi din celelalte oraşe şi sate ale Ţării Româneşti, multă sănătate!

Fraţilor lăcuitori ai Ţării Româneşti, veri de ce neam veţi fi! Nici o pravilă nu opreşte pe om de a întâmpina răul cu rău! Şarpele, când îţi iasă înainte, dai cu ciomagul de-l loveşti, ca să-ţi aperi viaţa, care mai de multe ori nu să primejduieşte din muşcarea lui! Dar pre bălaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre zic, atât cele bisăriceşti, cât şi cele politiceşti, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până când să le fim robi? Daca răul nu este primit lui Dumnezeu, stricătorii făcătorilor de rău bun lucru fac înaintea lui Dumnezeu! Că bun este Dumnezeu şi ca să ne asemănăm lui trebuie să facem bine! Iar acesta nu se face până nu să strică răul. Până nu vine iarna, primăvară nu se face! Au vrut Dumnezeu să se facă lumină? Aceia s-au făcut, după ce au lipsit întunericul! Vechilul lui Dumnezeu, prea puternicul nostru împărat, voieşte ca noi, ca nişte credincioşi ai lui, să trăim bine. Dar nu ne lasă răul, ce ni-l pun peste cap căpeteniile noastre! Veniţi dar, fraţilor, cu toţii, cu rău să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine! Şi să se aleagă din căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noştri şi cu noi dimpreună vor lucra binele, ca să le fie şi lor bine, precum ne sunt făgăduiţi!

Nu vă leneviți, ci siliți dă veniți în grabă cu toții; care veți avea arme, cu arme, iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și lănci; să vă faceți de grabă și să veniți unde veți auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele și folosul a toată țara. Şi ce vă vor povățui mai marii Adunării aceia să urmați și unde vă vor chema ei acolo să mergeți. Că ne ajunge, fraților, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat. Şi iar să știți că nimenea dintre noi nu este slobod [...], ca să să atingă macar de un graunți, de binele sau de casa vreunui neguțător, oroșan sau țăran sau de al vreunui lăcuitor, decât numai binele și averile cele rău agonisite ale tiranilor boieri să să jertfească: însă al cărora nu vor urma nouă – precum sunt făgăduiți – numai al acelora să să ia pentru folosul de obște!


Cam exagerase cu şerpii. Dar aşa era "folclorul". Doar nu era vorba despre şerpi cu clopoţei, sau cobre (ambii, mari). Dacă-s vipere sunt periculoşi, cei "de casă" nu-s veninoşi. Şi-n zona aia de Oltenie muntoasă-deluroasă-pietroasă, sunt destule vipere, chiar şi din specia "cu corn", mai mare.

Riddick spunea...

Sunt curios ce va fi după alegerile prezidenţiale din State (mai sunt simultan şi cele mid-term, care pun la bătaie 1/3 din locurile din Congres). Dacă iese Hillary Clinton, "ales-bules".

Anonim spunea...

Eu nu cred ca se mai poate face ceva, indiferent cine iese presedinte. Cifrele economico-financiare arata ingrozitor. Demografia inca si mai rau. Sint convins ca America dolarului de hirtie are zilele numarate. Soros a cumparat aur de miliarde de dolari acum citeva zile, Warren Buffett tocmai a scapat de un miliard de dolari cumparind actiuni Apple, chinezii fug si ei de dolar pe sestache, rusii sint cu mina pe presul pe care inca stau falnici americanii, gata sa il traga la momentul potrivit si nici alti vechi "prieteni" ai Americii, ca Germania si Japonia, nu dorm, asa cum ar putea crede cineva luindu-se dupa sforaiturile care se aud de 70 de ani dinspre ei. Si mai e Arabia Saudita, cea cu sula in coaste, cel mai mare creditor al guvernului american.

America trebuie mai intii sa se prabuseasca (cam la fel ca URSS), sa fie maturat tot establishmentul si apoi, cu putin noroc, sa preia puterea un grup de patrioti americani.

P.S.
Ah, ce plasa o sa ia "aliatii strategici" de prin Estul european cind o sa-i lase marele licurici cu ochii in soarele care apare, cum ii e obiceiul din vechime, tot de la rasarit.

Ba, ma doare capu'! Putin i-a zis-o lui Basescu cel putin o data (cind a fost nu stiu ce summit NATO la Bukale) sa isi ia Basarabia si pace buna. Si s-o lase mai moale cu americanii, ca aia au venit, o sa stea cit o sa stea si, la un moment dat, o sa plece. Iar rusii, asta e treaba cu geografia, tot acolo unde erau o sa fie.

Apoi, acum citiva ani, a mai zis-o o data, discutind cu presa: Rep. Moldova e un stat artificial. Pina la urma se va uni cu Romania.

Acum citeva zile, ambasadorul rusilor la Bucuresti iar a adus vorba, sugerind aproape explicit ca unirea nu ii incurca cu nimic.

Si ce fac marii politruci romani de Bukale in timpul asta?
1. Ii injura pe rusi ca la balamuk.
2. Nu misca un deget pentru integrarea Basarabiei.
3. Urmaresc cu atentie.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

În Basarabia nu vor unire, ba nici nu se declară majoritar români, ci "moldoveni". Rezultatele recensământului din mai 2014 (iaca 2 ani deja) sunt ţinute la secret, se promite pentru 2017 publicarea integrală. Cică ar fi cam 12% români declaraţi, de data asta (la cel din 2004, sub 3%).

Mi-e să nu dăm din lac în puţ, să ajungem în UE-A (Euro-Asiatică, lărgită cu Rusia):

http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/convergenta-globalistii-preseaza.html

Cică Putin ar începe o curăţire ("purge") a oligarhilor şi demnitarilor dubioşi (ca loialitate) din cercurile politico-financiare din Rusia, dar încă nu văd nimic semnificativ.

Oricum, - vorba chinezului - "vin vremuri interesante". ;-)

Muad’dib spunea...

Ziua bună!
Dragă Anonim, eu nu trebuie să’mi analizez numele, pentru că știu de unde vine. Am comentat, acid, recunosc, pentru că, folosindu-te de numele Emanuel, ai încercat să’l lovești pe Zelea Codreanu, fără să ai toate informațiile la dispoziție. Și în Ardeal s’a practicat maghiarizarea numelor românești, în diferite perioade istorice, astfel, Lupu devenind Farkas, Pop devenind Papp etc. Pe modelul ăsta, Pădureanu/Codreanu ar fi fost Erdos, în Ardeal, și nu Zelinski, ca în Galiția poloneză. Etimologia numelor e lucrare de filologie comparatistă, istorie, lingvistică etc., domenii care, de prea mult timp, sunt controlate de alogeni.
De ce m’am supărat? Pentru că mișcarea lui Corneliu Zelea Codreanu, a fost infiltrată, deturnată și aservită unor interese străine de țara noastră, așa cum se face cu toate inițiativele bune ce apar pe aici (vezi PPDD, dacă tot amintiți de el). Și nu doar pe aici, cum bine nuanțezi în comentariile tale. Asasinarea lui a netezit calea celor care au profitat de pe urma inițiativei sale. Să nu uităm faptul că legionarii din diaspora au fost folosiți de către serviciile aliate pentru operațiuni în spațiul estic, deoarece se știa că sunt anticomuniști viscerali, la fel cum bine aduci exemplul naziștilor folosiți în diferite programe americane și răsplătiți regește.
Ergo, cine a atacat „jegos”? Cine hotărăște care sunt patrioții și naționaliștii adevărați? Hi! Hi! Hi!
Închei cu cuvintele tale: „Sa dea Dumnezeu sa scapam intregi !!!” Și adaug:
Doamne ajută românii să se ajute singuri!

Riddick spunea...

Ziua bună !

Eh, sunt doi Anonimi, unul însă se semnează === TORLAND ===.

În Ucraina se reabilitează regimul lui Stepan Bandera (colaboraţionist pro-german, dar şi naţionalist ucrainean), şi Vestul închide ochii. În acelaşi timp, premier evreu (Groisman, după alt evreu, Iatseniuk), şi guvernator de provincie evreu (Kolomoisky). Ăsta al doilea e mafiot "global", ca să zic aşa.

Muad’dib spunea...

Da. Mulțumesc de semnalare, n’am fost atent.
Nu am urmărit situația din Ucraina, dar, legat de (im)posibila ameliorare a relației româno-ruso-maghiare, evrei și cadrul european, nu pot decât să vă dau un reper: „Despre traducere”, de Paul Ricoeur. E o cărticică de vreo 150 de pagini ce vorbește, printre altele, de ethosul european. Ideea e că, până la urmă, tot la o vorbă veche din bătrâni ne întoarcem: „Fiece pasăre pre limba ei piere...”, la fel de valabilă ca aceea cu „căcăcioșii care nu se mântuiesc”.
Evreii au și ei problemele lor, ca toți ceilalți. Ce nu trebuie să uităm, însă, e că Iisus s’a născut în sânul acestui popor iar Noul Testament e o expresie mai rafinată a celui Vechi. Că nu l’au recunoscut de Împărat, atunci când și-a făcut intrarea, călare pe un asin, când ei îl așteptau pe un bucefal, e problema lor majoră, care ne afectează și pe noi.
Frica, însă, nu e bună decât atunci când ne face să reflectăm asupra cauzelor ce o generează. Iaca: „Să nu mă tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desființării totale. Voi înfrunta frica. O voi lăsa să treaca peste mine, prin mine. Și, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi rămâne doar eu.”

Riddick spunea...

Da: "Fear is the mind killer" (Dune).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: