14 aprilie 2016

Măi, să fie ! A votat Macovei à contre-cœur !


Ieri s-a votat la "parlamentul european" o rezoluţie împotriva Poloniei şi a guvernului conservator polonez, care încearcă să mai facă ordine-n ţară după PPEiştii lui Tusk. Repertoriul uzual: "un risc pentru democrația constituțională", "un pericol pentru democrație, drepturile omului și statul de drept", "încălcări ale dreptului european și ale drepturilor fundamentale, inclusiv ale drepturilor femeilor", blabla.

Lista de vot cu europarlamentarii din România (click pe All Member States, apoi pe Romania). Culoarea verde arată voturile date conform directivei de vot a fiecărui eurogrup: la ALDE, PPE şi S&D - "pentru". La votul pe eurogrupuri, niciun naţionalist (ENF) n-a votat pentru, şi n-a votat contra niciun socialist (S&D), eurocomunist (GUE-NGL) sau ecologist (Greens/EFA); la conservatori (ECR) şi liberali (ALDE) a fost câte un singur vot invers faţă de directiva de grup.

pentru: Boştinaru, Buda, Cristea, Dăncilă, Grapini, Ivan, Marinescu, Moisă, Mureşan, Negrescu, Nica, Pavel, Preda, Stolojan, Sârbu, Sógor, Ţapardel, Tănăsescu, Winkler, Ţurcanu

Marinescu şi Pavel au semnat Manifestul Spinelli (care cheamă la crearea "Statelor Unite ale Europei"); Preda - "pe linie", ca de obicei.


împotrivă: Buşoi, Macovei, Ungureanu

Monica Macovei şi "partidul" său (M10) au fost primiţi în AECR, alianţă de partide... conservatoare. Acolo este şi partidul de guvernământ din Polonia (PiS). PPEistul Ungureanu mai are "momente" din astea, dar în rest se dă tot după eurofederalişti (în cazul lui, cei de la PPE).

abţinere: Diaconu, Frunzulică, Mănescu, Nicolai

Diaconu tocmai şi-a retras semnătura de pe manifestul Spinelli, iar Nicolai vrea să fie credibilă în România când "critică băsismul" (şi PnL); ambii, la ALDE.

nu au votat: Drăghici, Paşcu, Vălean, Weber, Rebega

Rebega este în eurogrupul naţionaliştilor (ENF, care a votat contra !), însă "are scăpări" (cam grave, aş zice). Nu-mi dau seama de ce n-a votat Weber (semnatară a Manifestului Spinelli). Paşcu (eurosocialist) este "analist militar" şi promotor al "parteneriatului strategic cu Polonia", deci aici avem o mutare tactică.

Concluzie generală: oligarhia RO tot zice despre "parteneriatul strategic România-Polonia", dar de fapt se referă la un parteneriat cu europeiştii polonezi, care recent au pierdut alegerile. De fapt, chiar acest "parteneriat" este o gogoriţă de inspiraţie euroatlantică.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: