14 aprilie 2016

Măi, să fie ! A votat Macovei à contre-cœur !


Ieri s-a votat la "parlamentul european" o rezoluţie împotriva Poloniei şi a guvernului conservator polonez, care încearcă să mai facă ordine-n ţară după PPEiştii lui Tusk. Repertoriul uzual: "un risc pentru democrația constituțională", "un pericol pentru democrație, drepturile omului și statul de drept", "încălcări ale dreptului european și ale drepturilor fundamentale, inclusiv ale drepturilor femeilor", blabla.

Lista de vot cu europarlamentarii din România (click pe All Member States, apoi pe Romania). Culoarea verde arată voturile date conform directivei de vot a fiecărui eurogrup: la ALDE, PPE şi S&D - "pentru". La votul pe eurogrupuri, niciun naţionalist (ENF) n-a votat pentru, şi n-a votat contra niciun socialist (S&D), eurocomunist (GUE-NGL) sau ecologist (Greens/EFA); la conservatori (ECR) şi liberali (ALDE) a fost câte un singur vot invers faţă de directiva de grup.

pentru: Boştinaru, Buda, Cristea, Dăncilă, Grapini, Ivan, Marinescu, Moisă, Mureşan, Negrescu, Nica, Pavel, Preda, Stolojan, Sârbu, Sógor, Ţapardel, Tănăsescu, Winkler, Ţurcanu

Marinescu şi Pavel au semnat Manifestul Spinelli (care cheamă la crearea "Statelor Unite ale Europei"); Preda - "pe linie", ca de obicei.


împotrivă: Buşoi, Macovei, Ungureanu

Monica Macovei şi "partidul" său (M10) au fost primiţi în AECR, alianţă de partide... conservatoare. Acolo este şi partidul de guvernământ din Polonia (PiS). PPEistul Ungureanu mai are "momente" din astea, dar în rest se dă tot după eurofederalişti (în cazul lui, cei de la PPE).

abţinere: Diaconu, Frunzulică, Mănescu, Nicolai

Diaconu tocmai şi-a retras semnătura de pe manifestul Spinelli, iar Nicolai vrea să fie credibilă în România când "critică băsismul" (şi PnL); ambii, la ALDE.

nu au votat: Drăghici, Paşcu, Vălean, Weber, Rebega

Rebega este în eurogrupul naţionaliştilor (ENF, care a votat contra !), însă "are scăpări" (cam grave, aş zice). Nu-mi dau seama de ce n-a votat Weber (semnatară a Manifestului Spinelli). Paşcu (eurosocialist) este "analist militar" şi promotor al "parteneriatului strategic cu Polonia", deci aici avem o mutare tactică.

Concluzie generală: oligarhia RO tot zice despre "parteneriatul strategic România-Polonia", dar de fapt se referă la un parteneriat cu europeiştii polonezi, care recent au pierdut alegerile. De fapt, chiar acest "parteneriat" este o gogoriţă de inspiraţie euroatlantică.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: