Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

13 aprilie 2016

Clonarea mediului politic, oligarhia modificată genetic


Cu lozinci anti-corupție, PR și acțiuni în forță ale "organelor” se înlătură o clasă politică mai degrabă coruptă dar din care puteau răsări vagi pusee de independență și politici naționale, și se înlocuiește cu una mai degrabă obedientă care va înghiți pe nemestecate orice sugestii primite de la Marea Poartă de la Bruxelles, idealul lor în viață și carieră.
ActiveNews:

Un efect pervers al agitației binomului DNA-SRI

[...]  Eradicarea sau măcar diminuarea percepției legate de corupție pe termen lung nu prea se produce dacă te focalizezi doar pe corupți iar corupătorul, local sau străin, e trecut cu vederea. Or, n-am văzut dosare în care, de exemplu, mari lanțuri de retail să fie acuzate că au mituit autorități locale în activitatea de autorizare, găsirea unui sediu în buricul târgului, politica pe care o au faţă de producătorii locali. Companii de utilități care să fi obținut tarife preferențiale, mult peste costurile implicate? "Cointeresarea” decidenților români pentru obținerea de contracte avantajoase la înnoirea parcurilor auto, IT, etc?

Apoi, care este portretul-robot al parlamentarului sau baronului local vânat acum de binom? Îmbogățit repede, influent, perceput ca un centru local de putere... Genul de personaj care a ajuns la un grad de stabilitate care-i permite să nu mai fie ușor de influențat prin mită, poate doar șantajat... Practic, baronii din politica românească au ajuns prin furt la independența pe care o avere dobândită cinstit înainte de mandat le-ar fi asigurat-o cu vârf și îndesat (numai că votul cenzitar nu se mai practică iar averea personală a fost până de curând un handicap în alegeri nu un atuu). Binomul SRI-DNA face deci curățenie printre aceste personaje potente din politică eliberând locul pentru... Cine vine însă din spate?

Oameni săraci și cinstiți gata să se pună în slujba celor mulți? Mă îndoiesc că asta va fi motivația principală a celor care vânează funcții politice acum. Cred că vor veni din spate carieriștii care vor poziții în Parlamentul European, foarte bine retribuite, viitorii experți și comisari europeni (vezi Cioloș), obedienți față de structurile spre care tind sau de unde vin vremelnic în administrația locală, considerate "lumea bună”.

Cu lozinci anti-corupție, PR și acțiuni în forță ale "organelor” se înlătură o clasă politică mai degrabă coruptă dar din care puteau răsări vagi pusee de independență și politici naționale, și se înlocuiește cu una mai degrabă obedientă care va înghiți pe nemestecate orice sugestii primite de la Marea Poartă de la Bruxelles, idealul lor în viață și carieră. Reducerea decalajului de venituri între România și media europeană va fi considerată mai departe un atentat la competivitate deși suntem o țară preponderent de consum, înarmarea cu tehnică de lupta second-hand la costuri de prima mână va fi privită că o bună oportunitate pentru securitatea națională și zonală uitând că avem restante mari la sănătate și învățământ și oricum nu ne creștem prea mult șansele dacă reducem cu câteva procente un decalaj ca de la cer la pământ raportat la dotările principalului inamic....

4 comentarii :

Simeone spunea...

Ce a comentat un om...

In anii '46-'60 eram campioni la lupta impotriva ''burghezo-mosierimii'' !
Purtatorii majoritari ai stindardului acelei ''lupte'' erau , aproape toti, alogeni , oamenii Moscovei staliniste, in timp ce victimele definitive erau, in majoritate, Romani.
Vedeti vreo asemanare cu vremutile actuale( nu spun ''noastre'' fiindca nu ma simt ca apartinindu-le) ?!

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-efect-pervers-al-agitatiei-binomului-DNA-SRI-132147

Riddick spunea...

E același pattern, bineînțeles.

Simeone spunea...

Difera doar culoarea vopselei.

Presa din colonia RoMania...

"UE va vâna firmele care ascund banii în paradisuri fiscale"
http://adevarul.ro/news/eveniment/povestea-luxemburg-leaks-fratele-vitreg-scandalului-panama-papers-1_570e78675ab6550cb8f32ba0/index.html


In realitate...
"The proposed EU legislation on 'Trade Secrets Protection' creates excessive secrecy rights for businesses."
http://www.theecologist.org/blogs_and_comments/commentators/2987557/under_eu_trade_secrets_directive_no_more_panama_papers.html


Riddick spunea...

Protecţia e pentru cei "agreaţi". Incomozii şi neafiliaţii nu intră în "program".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):