22 februarie 2016

Antena 3, ca nucleu al unui centru de putere alternativ ?


Cam forţată, definiţia. Totuşi, Varanul susţinea acum nişte ani că "PC apără interesele capitalului autohton". Cum s-o fi împăcând asta cu votarea tuturor aberaţiilor europeiste la parlament, dracu' ştie...

Cotidianul (Afacerea Voiculescu. O ipoteză):

Este limpede pentru orice observator neutru că Dan Voiculescu a avut parte de un proces inechitabil. Pe de altă parte, dacă am vrea să explicăm ceva din acest proces prin dorința de răzbunare a președintelui Băsescu am avea o ipoteză mult prea salbă.

Ipoteza mea este alta. Pe Voiculescu s-a răzbunat o instituție care s-a considerat trădată de fostul ei ”aliat”. Am pus în ghilimele aliat pentru că nu va putea nimeni să aducă probe că pușcăriașul de azi a fost, cândva, în trecut, ofițer de securitate, iar, mai apoi, a devenit un adversar al SRI.

Ipoteza mea completă sună așa: profesorul Voiculescu, devenit deja miliardar, a încercat să organizeze un serviciu de informații privat. Antena 3 era doar acoperirea acestui serviciu, în viziunea unor profesioniști.

După ce președintele Băsescu, prin CSAT, a dat mână liberă SRI să investigheze corupția (declarată a fi risc de securitate națională) și, mai ales, după ce CSAT a dat mână liberă SRI să considere justiția ”câmp tactic”, acești profesioniști aveau deja mână liberă să-i caute profesorului pricini de corupție, dar nu i-au găsit. Nu le mai rămânea decât varianta B: o înscenare judiciară.

O astfel de înscenare avea nevoie de colaborarea mai multor ofițeri acoperiți: un ministru care să facă plângere pentru un anume prejudiciu fictiv, alt ministru suficient de laș sau de acoperit ca să nu retragă plângerea, un procuror obedient din cauza propriilor sale acte de corupție, o judecătoare șantajabilă, coruptă sau ușor de cumpărat. Când toate condițiile de mai sus au fost îndeplinite, Voiculescu a primit ceea ce profesioniștii pe care i-a supărat au considerat meritat (10 ani de pușcărie). Surpriza (doar aparentă) a dispozitivului de încheiere a procesului ține de țintirea clară din sentință împotriva Antenei 3.

Băieții mai mult sau mai puțin deștepți de la Antena 3 au interpretat totul în cheie politică. SRI-ului îi convenea asta, iar pe Băsescu nu-l deranja prea tare.

Ceea ce acești băieți nu mai puteau înțelege (neavând cheia de siguranță națională a afacerii) era chestiunea privind recuperarea prejudiciului, care chestiune îi lăsa fără sedii pentru cele 5 posturi ale Antenelor. Nici măcar nu s-au mai străduit să înțeleagă cum poate fi executată, în mod retroactiv, o confiscare extinsă de avere. Legea extinderii confiscării curge, la noi, spre viitorul aplicării ei, abia din 2012. Dar lui Voiculescu i s-a aplicat ca și cum ea, legea, ar curge de dinainte de 2012. Nici măcar mai lucidul Ciuvică n-a observat acest abuz judecătoresc flagrant.

Văzând lucrurile numai în cheie politică, anteniștii lui Gâdea sunt obligați, acum, să considere că rămânerea lor fără sedii ar fi un atac la libertatea lor de exprimare. Ceea ce este o prostie clară ca lumina zilei, căci nu le-a interzis niciun judecător să-și amenajeze sedii noi și să emită în continuare.

Ciuvică (în aparență adevăratul șef al SRI-ului voiculescian) a găsit ceva: dovezi clare ale corupției judecătoarei care l-a condamnat pe Voiculescu, dovezi care vorbesc chiar despre fapte de corupție legate de procesul dintre Voiculescu și partea prejudiciată (Ministerul Agriculturii).

Ce avem aici, dacă ipoteza mea este adevărată? O imagine clară despre puterea de acțiune a SRI. O imagine groaznică despre ”puterea” de obediență a magistraților noștri de azi. O planificare strategică absolut strălucit condusă de SRI pentru eliminarea unui risc de securitate națională. [my ass, risc pentru oligarhia colonial-europeistă !]

Orice parte din întreg ai alege să-ți fie reper de interpretare, rămâi cu o groază de întrebări. Iată, dacă alegi, cum am făcut mai sus, reperul de risc de securitate națională, te vei întreba în cele din urmă: dacă Voiculescu devenise un Plathoniuc de România, nu era mai moral să-i însceneze ceva în care să nu fie compromisă justiția? Ce? – veți întreba. Uite, ce. Eu, dacă eram în locul generalilor SRI, aș fi infiltrat niște oameni în echipele de investigații de la Antene și, apoi, la un semnal, i-aș fi pus pe ei să-l dea în judecată pe Voiculescu pentru manipularea în interes privat a informațiilor de interes public.

Da, așa am fi făcut și noi dacă am fi avut altfel oameni – parcă-i aud răspunzând. Ceea ce deschide altă discuție: ce fel de profesioniști iau salarii babane, acolo, la SRI?

18 comentarii :

Anonim spunea...

O fi, n-o fi !
Dar faptul ca azi s-au reluat gindurile de regionalizare a Romaniei e mai important decit orice altceva !!!

Anonim spunea...

Cit de prosti sint romanii!

Uite un singur exemplu: Dan Tapalaga (pe hotnews: "Antena 3 despre voi, cei de pe net: cretini, imbecili, jivine viermanoase, putoi si drogati") braveaza, tremurind ca varga (a blocat si comentariile), in fata amenintarii avocatilor antenelor ca vor inainta o plangere impotriva lui la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii din cauza unui textulet usor bascalios cu titlul "Mic pamflet cu rugaciune - Multumim, Antena 3!" si se chinuie urit de tot sa intre in damage control, ba chiar ameninta, cam vag si nesigur pe el, cu un eventual contraatac-reclamatie la acelasi CNCD.

Fiind vizibil speriat de bullshitul aberant care e CNCD, se agata de cei de pe net (jigniti de Antena 3, zice el) ca inecatul de un pai, sperind probabil la o solidarizare, ceva acolo.

Eu il inteleg. Cu ce obraz se mai duce el la Ambasada USA sa i se traseze sarcini daca ia mustrare scrisa cu avertisment de la Politia Gindirii Corecte Politic? El care le dovedise partenerilor lui strategici de la ambasada ca e mai american, mai devotat cauzei (care o fi ea, nu conteaza, el e de acord a priori) si mai corect politic decit ei toti la un loc, y compris Monica Macovei + Liiceanu, Plesu si Patapievici.

Uite de ce ziceam eu ca romanii sint prosti:
1. CNCD e o porcarie totalitara, neomarxista, neconstitutionala, impusa din afara fara ca cineva (parlamentari, jurnalisti, elita lu' peste, CCR) sa fi ridicat macar o sprinceana, darmite vocea.

2. Cite articole au scris Tapalaga, antenistii si restul turmei impotriva infiintarii acestei aberatii? Cite articole au scris ulterior ca sa ceara desfiintarea CNCD? I-a durut undeva, fiindca isi imaginau ca porcaria asta e ca si cancerul: o chestie care li se intimpla altora. Sau ca si riscul sa iti intre un musulman in casa ta din Europa si sa iti ia gitul.

Ei, cu ocazia asta, dupa ce va fi tirit in fata inchizitiei CNCD, pus sa plateasca o amenda, obligat sa prezinte scuze si umilit public, poate va intelege si Tapalaga ce a vrut sa zica Postelnicu atunci cind a zis: "Am fost un dobitoc!". Si daca va continua sa faca acelasi gen de jurnalism si sa fie dobitoc, eu ii doresc sa aiba si experienta aia finala cu un musulman (din sutele de mii care vor fi adusi in Romania si pentru ca el a tacut si in privinta asta - a fost platit sa taca si i-a convenit ghiseftul). Si daca se va intimpla sa fie acolo si amicul lui, dobitocul Vlad Mixich, cu atit mai bine. Sa-l decapiteze si pe ala!

3. Antenistii (jurnalisti) se reclama cu Tapalaga (jurnalist) la CNCD, dusmanul lor comun si al nostru, al tuturor, in loc sa se coalizeze si sa lupte pentru desfiintarea lui, acuzatia, de un infantilism dement, constind in faptul ca si unii si ceilalti au folosit cuvinte presupus ofensatoare, discriminatoare (dar asta vor decide inchizitorii, ca doar ei stiu ce e bine, ce e rau, ce e permis, ce e interzis) pentru care, intr-o lume normala, fara CNCD, nu te-ar lua nimeni la intrebari.

4. Rezumat:
- "Doamna, Costica l-a injurat pe Floricel!".
- "Da' el a inceput, doamna, si o data a vorbit urit si de dumneavoastra, a zis ca sinteti baba.".
- etc.

Astia sint adulti care se reclama ca niste copii de gradinita?

Romani prosti, asta sint. Care incearca sa-si faca rau unii altora turnindu-se reciproc la dusmanul lor comun.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Pâi da !

De-aia am pus şi "?" la titlu. "When you have to shoot, shoot, don't talk" (Tuco / "The Good, The Bad and the ugly") -
https://www.youtube.com/watch?v=jYGRIGwR7Uo

Adică, "tu, USL" ai aproape 80% din parlament (2012, cu PP-DD, declarat tot partid anti-austeritate) şi nu faci praf maşinăria "lui Băsescu" (= a Sistemului UE-SUA-NWO) ci te ţii de bancuri (coabitare, reînvestire Kovesi, continuat austeritatea...).

#FAKERS

Riddick spunea...

"Avea 80%"

... şi acum îi schimbă "tehnocraţii" prefecţii (PSD-ului), în an electoral

... şi PSD nu bagă moţiune de cenzură...


http://www.enational.ro/news/politica/dragnea-latra-dar-nu-musca-523738.html/


#BLAT

Anonim spunea...

Cititi si ''amuzati-va'' si voi !!!
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ambasada-Olandei-la-Bucuresti-sustine-construirea-de-cluburi-pentru-studentii-homosexuali-in-universitatile-din-Romania-130384
Auzi ce zicea cineva: Olanda VREA PORTUL CONSTANTA LA SCHIMB CU ACCEPTUL CA ROMANIA SA FIE PRIMITA IN SHENGEN, ADICA IN CE NU MAI EXISTA !!!
Si nimeni nu popularizeaza aceasta actiune ostila a unui stat care se da aliat si partener !
Pai sa nu le rupi tibiile oriunde ii prinzi, fara deosebire de orientarea sexuala ?!
Olandezii astia se amesteca de mult timp in mod brutal in treburile interne ale Romaniei !!!
E timpul sa reactionam !!!

Riddick spunea...

... Iar BOR face penitenţă publică pentru robia ţiganilor (reală, de până la 1856; majoritatea erau pe moşiile Bisericii).

Bun, înţeleg placa memorială pusă împreună cu europarlamentarul (PSD/S&D, etnic ţigan) Damian Drăghici, dar ce să caute acolo ambasadorul american (Klemm) şi să afirme că

"Romii care au ajuns în Valahia și Moldova în a doua jumătate a secolului al XIV-lea au avut parte de o primire crudă. În următorii 500 de ani, ei au fost ținuți în robie. Au fost cumpărați, vânduți, schimbați, familiile le-au fost destrămate, iar propriile vieți erau mereu la mila stăpânilor lor. Printre stăpâni s-a numărat Biserica Ortodoxă Română, care a folosit romii ca muncitori pe pământuri ale bisericii, precum cele de aici, ale acestei renumite mânăstiri".

Fiindcă:

1) Ţiganii n-au fost capturaţi şi aduşi în Ţările Româneşti, de moldoveni sau de munteni (sau chiar de ardeleni/unguri/saşi) - ci de turci, ei fiind DEJA robi când au ajuns aici.
2) Nu cred c-o duceau mai bine ca robi la turci decât ca robi la creştini.
3) Creştinii înşisi erau şi ei aproape robi (şerbi, iobagi) - ţăranii săraci, şi asta până aproape de 1800 (un domnitor fanariot a desfiinţat iobăgia, cam la acelaşi moment cu desfiinţarea ei în Transilvania, după răscoala lui Horia, Cloşca şi Crişan).

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Reactii-VIRULENTE-dupa-declaratiile-lui-Hans-Klemm-despre-statutul-romilor-in-Tarile-Romane-Iti-trebuie-tupeu-sa-vorbesti-de-Romania-secolului-XIV-cand-in-SUA-oamenii-erau-tratati-mai-rau-ca-animalele-si-in-secolul-XIX-130386

S-a mai zis de "cererea" olandeză pentru Portul Constanţa, ba parcă chiar Băsescu a făcut-o anul trecut (mersi, după ce era pe cale să dea portul, în mandatul lui "MRU"). Cioloş s-a declarat recent "nemulţumit de volumul mic de investitii de la Portul Constanţa" (cum ar veni, "bate şaua").

Iar ambasadoarea Olandei este de origine croată şi o militantă LGBT, a făcut presiuni şi în Croaţia (ca ambasador acolo) pentru "nediscriminare", până au legalizat ăia "căsătoriile" homo.

Ce naiba "reacţie" când n-avem partide patriotice-n parlament (sub acest aspect, suntem ciuca Europei).

Riddick spunea...

"placă memorială + Klemm":

http://www.activenews.ro/stiri-social/Ambasadorul-SUA-Hans-Klemm-la-Manastirea-Tismana-Romii-care-au-ajuns-in-Valahia-si-Moldova-in-secolul-XIV-au-avut-parte-de-o-primire-cruda.-Printre-stapanii-lor-s-a-numarat-si-Biserica-Ortodoxa-Romana-130345

Anonim spunea...

Look who's talking!

Cunoasteti povestile propagandistice care circula despre furia rasiala a lui Hitler cind l-a vazut pe Jesse Owens invingator la 100m plat la J.O. din 1936, Berlin. Adevarul e cu totul altul.

Jesse Owens: “Hitler didn't snub me—it was [FDR] who snubbed me. The president didn't even send me a telegram.” - quoted in Triumph, a book about the 1936 Olympics by Jeremy Schaap

Owens himself will confirm that the “snub” story is a hoax, stating in 1936:
"When I passed the Chancellor, he arose, waved his hand at me, and I waved back. I think the writers showed bad taste in criticizing the man of the hour in Germany [Hitler]."

Years later, in his autobiography, Owens again clarifies:
"Hitler didn't snub me -it was FDR who snubbed me. The president didn’t even send me a telegram."

As mai adauga ca, in 1936, negrul Jesse Owens putea sa intre in orice restaurant sau loc public din Berlin sau de altundeva din Germania si era servit ca orice localnic, ceea ce la el acasa, in Chicago, ar fi fost inimaginabil.

Exemplu:
An African-American man drinking at a "colored" drinking fountain in a streetcar terminal in Oklahoma City, 1939:
https://en.wikipedia.org/wiki/Racial_segregation_in_the_United_States#/media/File:%22Colored%22_drinking_fountain_from_mid-20th_century_with_african-american_drinking.jpg

Alt exemplu:
December 1955 in Montgomery, Alabama, Rosa Parks refused to be moved to the back of a bus for a white passenger. Parks' act of defiance became an important symbol of the modern Civil Rights Movement and Parks became an international icon of resistance to racial segregation.

Alt exemplu din Suedia cea frumos progresista:
Compulsory sterilisation in Sweden (Swedish: Tvångssterilisering i Sverige) occurred between 1934 and 2012. The objectives of the programme included racial purity, public health, reducing public expenditure and reduction of antisocial behaviour. Forced sterilisation was considered an important tool in the country's crime prevention programme.

According to the 2000 governmental report, 21,000 were estimated to have been forcibly sterilised, 6,000 were coerced into a 'voluntary' sterilisation while the nature of a further 4,000 cases could not be determined.

https://en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilisation_in_Sweden

Am văzut o fotografie a Casei Albe deasupra căreia stă scris: CONSTRUCTED BY AND STAFFED WITH SLAVE LABOR. Iar dedesubt: SHOULD WE TEAR IT DOWN?

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

“The most effective way to destroy people is to deny and obliterate their own understanding of their history.” -- George Orwell

"The telling of history is largely an exercise in guilt transference. Public perceptions of good guys and bad guys are shaped as much by what is taught as by what is omitted." (Adica: Istoria e in mare masura un exercitiu de transfer al vinovatiei. Perceptia publica asupra baietilor buni si a baietilor rai e modelata intr-o masura la fel de mare de ceea ce e spus ca si de ceea ce e omis.)

http://www.takimag.com/article/why_does_hollywood_ignore_white_slavery_jim_goad/print

Acuzatiile de azi pentru fenomenul sclaviei de acum citeva sute de ani sint niste mizerii. Si albii au fost sclavi, nu doar negrii si tiganii, cum scrie in cartile de istorie. Echivalentul sclavului de acum citeva sute de ani e salariatul indatorat la banci pe 20-30 de ani ca sa aiba un acoperis deasupra capului, hrana, imbracaminte si incaltaminte. E mai liber omul zilelor noastre decit sclavul de altadata sa rupa lanturile si sa se proclame independent? Ma tem ca era mai liber si mai putin stresat sclavul decit salariatul de azi.

De pe net:

Tiganii au ajuns in Europa alungati din Egipt. Prima mentiune: 1378, Grecia. In 1416 sint deja la Brasov, in 1418 la Hamburg si in 1427 la Paris. Intr-un ziar parizian sint descrisi ca zdrentarosi si se noteaza ca, la solicitarea Bisericii, sint alungati din oras din cauza ca se indeletniceau cu cititul in palma si ghicitul norocului.

Tiganii au fost expulzati din regiunea Meissen, Germania, in 1416, din Lucerne in 1471, din Milano in 1493, din Franta in 1504, din Catalonia in 1512, din Suedia in 1525, din Anglia in 1530 si din Danemarca in 1536. In 1510, orice tigan gasit in Elvetia era omorit, legi similare fiind date in Anglia in 1554 si Danemarca in 1598, in timp ce Portugalia a inceput deportarea tiganilor in coloniile sale in 1538.

Ecaterina cea Mare a Rusiei i-a declarat pe tigani "sclavi ai coroanei" si i-a tinut in afara unor anumite parti ale capitalei. In timpul asta, tiganul Stefan Razvan devine Voievod al Moldovei (Ştefan Răzvan (died December 1595) was a Rom from the historical Romanian state of Wallachia, who became the Voivode (Prince) of Moldavia (between 24 April 1595 and August 1595).)

In 1758, Maria Theresa a Austriei a demarat un program de asimilare a tiganilor. Guvernul le-a construit baraci permanente pentru a inlocui corturile mobile, le-a interzis sa calatoreasca si li s-au luat copiii cu forta pentru a fi crescuti de ne-tigani. In 1894, majoritatea tiganilor inregistrati la recensamintul national maghiar erau sedentari. In 1830, copiii tiganilor din Nordhausen au fost luati de la familiile lor pentru a fi crescuti de germani. Rusia, Polonia, Bulgaria si Sebia au dat legi care interziceau nomadismul.

In 1538 avem prima legislatie anti-tigani in Moravia si Bohemia. Trei ani mai tirziu, tiganii erau alungati din Praga. In 1545, Dieta din Augsburg a declarat ca "oricine omoara un tigan nu va fi vinovat de nici o crima". Frenezia omorurilor in masa care a rezultat a determinat guvernul sa interzica innecarea femeilor si copiilor tigani. In 1710, Joseph I a ordonat ca toti barbatii tigani sa fie spinzurati fara judecata, in timp ce femeile si copiii sa fie deportati. In plus, trebuia sa li se taie urechea dreapta in Bohemia si cea stinga celor din Moravia.

In 1530, Anglia interzicea tiganilor accesul in tara si le cerea celor traind in Anglia sa plece in 16 zile. Cei care nu s-au supus au fost executati.

In 1660, Louis XVI le interzice tiganilor rezidenta in Franta.
In 1685, Portugalia deporteaza tiganii in Brazilia.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

... Sau cazul cântăreţei de jazz Bessie Smith (negresă), care a murit (1937) în urma rănilor dintr-un accident auto, şi fiindcă n-a fost dusă decât la un spital "pentru negri" (probabil mai departe de locul accidentului, şi cu o dotare precară):

Bessie Smith was taken to Clarksdale's G. T. Thomas Afro-American Hospital, where her right arm was amputated. She died that morning without regaining consciousness. After Smith's death, an often repeated but now discredited story emerged about the circumstances; namely, that she had died as a result of having been refused admission to a "whites only" hospital in Clarksdale. Jazz writer/producer John Hammond gave this account in an article in the November 1937 issue of Down Beat magazine. The circumstances of Smith's death and the rumor promoted by Hammond formed the basis for Edward Albee's 1959 one-act play The Death of Bessie Smith.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bessie_Smith#Death

Riddick spunea...

Eh... cu Ştefan Răzvan, o fi fost "a house negro". A murit nasol (tras în ţeapă), dar nu din motivaţii rasiale ci politice - era considerat "uzurpator al tronului".

Totuşi, turcii au avut un rol în răspândirea lor - fie prin "graniţe deschise", fie luîndu-i după ei ca robi (şi-n cazul unor bătălii cu sfârşit nefavorabil lor, ţiganii rămâneau la urmă).

De asemenea, se pare că rolul de gâde (călău) pe la curţile domneşti era "alocat" ţiganilor (mai ales de prin sec. XVI).

Riddick spunea...

Şi, da - era sclavie albă, mai ales pe plantaţiile de trestie de zahăr (Jamaica, Antilele Olandeze, Guyana/ele, etc).

Anonim spunea...

http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=645317&title=spune-nu-regionalizarii-guvernul-ciolos-soros-vrea-sa-regionalizeze-romania-ca-prim-pas-pentru-o-europa-federala-atentie-procesul-de-regionalizare-are-loc-peste-tot-in-ue-noile-regiuni-sunt-viitoare-gubernii-ale-unei-europe-federale-

Riddick spunea...

Vor comasarea judeţelor, şi denumirea regiunii tot "judeţ". Ca să nu umble la Constituţie pe tema asta, de frică să nu pice de tot referendumul, şi odată cu el restul modificărilor pe care le-ar dori ei trecute acolo.

Treaba e că judeţele vor avea deja organe alese, şi aflate la început de mandat. Va fi mai greu, iese scandal.

Crystal Clear spunea...

Foarte mişto postare!
Felicitări !

Riddick spunea...

Mulţam ! Da', "amară"... ;-)

Anonim spunea...

''BOMBĂ de la Inspecția Judiciară: Doi procurorii au dat, altor state, informații secrete

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16:28/26.02.2016
breaking
UPDATE: Conform unor informații, unul dintre procurori este Emilian Eva, cel care a fost arestat și cel care a instrumentat celebrul Dosar ICA, în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doi procurori, după ce aceştia au pus la dispoziţia autorităţilor dintr-un alt stat, în afara cadrului legal, acte de urmărire penală confidenţiale din dosare.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide dacă îi va sancţiona pe cei doi.

Faţă de primul procuror, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea pentru nerespectarea secretului deliberării sau confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi al altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. lit. j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în aceea că a pus la dispoziţia autorităţilor dintr-un alt stat, în afara cadrului legal, acte de urmărire penală confidenţiale.

De asemenea, procurorul nu a respectat dispoziţiile ori deciziile cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori alte obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m) din Legea nr. 303/2004, prin aceea că a emis un ordin prin care a dispus redistribuirea unor dosare penale cu încălcarea dispoziţiilor legale.

În plus, procurorul în cauză şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit. t) din Legea nr. 303/2004, constând în aceea că a semnat, alături de procurorul de caz, acte procedurale prin care autorităţile unui alt stat au fost informate despre anchetele aflate în derulare în două dosare penale şi a pus la dispoziţia acestora, în afara cadrului legal, acte încheiate în cursul urmăririi penale din aceste cauze.

În cazul celui de-al doilea procuror (suspendat din funcţie), Inspecţia Judiciară a reţinut două abateri de exercitare a funcţiei cu rea-credinţă, prevăzute de art. 99 lit. t) din Legea nr. 303/2004, constând în aceea că: a informat, întocmit şi semnat, alături de prim-procurorul unităţii, acte procedurale şi a pus la dispoziţia autorităţilor dintr-un alt stat, în afara cadrului legal, acte de urmărire penală în scopul declanşării unor investigaţii penale proprii; a redactat şi semnat în nume propriu, cu încălcarea prevederilor legale, mai multe acorduri privind constituirea unor echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare din alt stat.

Totodată, procurorul nu a respectat secretul deliberării sau confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi al altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. lit. j) din Legea nr. 303/2004, constând în aceea că a pus la dispoziţia autorităţilor dintr-un alt stat, în afara cadrului legal, acte de urmărire penală confidenţiale.


Sursa :stiripesurse.ro

NB
Deci:
- procurorul din cazul ''telepatia'' e tradator ;
- judecatoarea care a condamnat in cazul ''telepatia'' a luat bani de la Ministerul Agriculturii, parte in proces.
Intrebarea ar fi: procesul asta ramine asa sau se reia intreaga problema ???

Riddick spunea...

Sunt FOARTE SURPRINS că s-a pornit investigația "pe spionaj", probabil va urma mușamalizarea, dar la costuri mari și la vedere.

Voiculescu e clar c-a fost favorizat, să nu fim ipocriți. Dar și procesul lui - dirijat politic, nu exclusiv motivat de " recuperarea prejudiciului".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: