15 ianuarie 2015

Un nivel... rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor

Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege."  

Meritocraţia.ro: Musafirul (ne)poftit! Actualitatea românească 15.01.2015

8 comentarii :

Riddick spunea...


Musafirul (ne)poftit! Actualitatea romaneasca 15.01.2015

https://www.youtube.com/watch?v=kPrNnWzSv8Q

https://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos

Riddick spunea...


Rezonabil (rezonabilă), adjectiv
Sinonime: raţional, cumpănit, cuminte, cu judecată; acceptabil, potrivit, convenabil.

http://dex.dictoo.eu/index.php?cheie=rezonabil%3B&

REZONÁBIL, -Ă, rezonabili, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care are o judecată sau o comportare rațională; cu judecată; cumpănit, cuminte. ♦ (Despre acțiuni, fapte etc.) Care se menține în limitele normale, obișnuite; care nu are nimic ieșit din comun; fără exagerări; cumpătat. 2. (Despre prețuri) Care este corespunzător cu valoarea lucrului (de) cumpărat; potrivit, acceptabil; p. ext. accesibil. Prețuri rezonabile. -- Din fr. raisonnable.

http://dexonline.ro/definitie/rezonabil

Anonim G spunea...

Sa extindem putin,dincolo de semnificatia termenului ''rezonabil/rezonabila'' !
''Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor.''

Deci, solutia ar trebui sa ADUCA UN NIVEL REZONABIL DE GARANTARE A DREPTURILOR CETATENILOR !
Asta suna sumbru fiindca ar rezulta ca ACUM,CHIAR SI FARA LEGI ABUZIVE PRIVIND SUPRAVEGHEREA OAMENILOR, AMERICANII CONSIDERA CA NE AFLAM SUB, RPT. SUB ACEL NIVEL.
ADICA, DUPA MINTEA MEA, NOI NU SINTEM UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC, IN CARE DREPTURILE OMULUI SA FIE GARANTATE(nn si nu RESPECTATE, fiindca aici nici Dumnezeu nu ne poate spune cum e in realitate)CEL PUTIN la un nivel REZONABIL.
Eu nu stiu daca americanii au dreptate sau realitatea e alta, dar o analiza se impune, data fiind situatia interna si internationala.

Riddick spunea...


Nu, nu suntem un stat de drept, dar Nuland - cred eu - se referea la o legiferare pe acel domeniu făcută astfel încât să nu afecteze prea mult nivelul teoretic al drepturilor cetăţeneşti.

Crystal Clear spunea...

Iar mi-a dispărut un comentariu !

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama ce se întâmplă.

Dacă era similar cu cel de la Facebook pentru postarea asta pusă acolo, sunt de acord: meritocratia.ro nu e un site credibil("opoziţie dirijată/controlata"), dar anumite mesaje merită observate.

Crystal Clear spunea...

Spuneam că mie îmi sună această remarcă ca şi cum : "Gata, aveti democraţie suficientă. Tot ce-i mult nu-i bun "

Riddick spunea...

Da, poate fi dat drept o remarcă ironică (pentru cei "treziţi"), dar şi un avertisment pentru "şovaielnici" (= fricoşi): "până aici !".

Ironia, plasată ca atare pentru prima categorie, ca să nu se prindă şi să recepteze alte mesaje subliminale, adresate acestei categorii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: