15 ianuarie 2015

Un nivel... rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor

Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege."  

Meritocraţia.ro: Musafirul (ne)poftit! Actualitatea românească 15.01.2015

8 comentarii :

Riddick spunea...


Musafirul (ne)poftit! Actualitatea romaneasca 15.01.2015

https://www.youtube.com/watch?v=kPrNnWzSv8Q

https://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos

Riddick spunea...


Rezonabil (rezonabilă), adjectiv
Sinonime: raţional, cumpănit, cuminte, cu judecată; acceptabil, potrivit, convenabil.

http://dex.dictoo.eu/index.php?cheie=rezonabil%3B&

REZONÁBIL, -Ă, rezonabili, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care are o judecată sau o comportare rațională; cu judecată; cumpănit, cuminte. ♦ (Despre acțiuni, fapte etc.) Care se menține în limitele normale, obișnuite; care nu are nimic ieșit din comun; fără exagerări; cumpătat. 2. (Despre prețuri) Care este corespunzător cu valoarea lucrului (de) cumpărat; potrivit, acceptabil; p. ext. accesibil. Prețuri rezonabile. -- Din fr. raisonnable.

http://dexonline.ro/definitie/rezonabil

Anonim G spunea...

Sa extindem putin,dincolo de semnificatia termenului ''rezonabil/rezonabila'' !
''Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor.''

Deci, solutia ar trebui sa ADUCA UN NIVEL REZONABIL DE GARANTARE A DREPTURILOR CETATENILOR !
Asta suna sumbru fiindca ar rezulta ca ACUM,CHIAR SI FARA LEGI ABUZIVE PRIVIND SUPRAVEGHEREA OAMENILOR, AMERICANII CONSIDERA CA NE AFLAM SUB, RPT. SUB ACEL NIVEL.
ADICA, DUPA MINTEA MEA, NOI NU SINTEM UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC, IN CARE DREPTURILE OMULUI SA FIE GARANTATE(nn si nu RESPECTATE, fiindca aici nici Dumnezeu nu ne poate spune cum e in realitate)CEL PUTIN la un nivel REZONABIL.
Eu nu stiu daca americanii au dreptate sau realitatea e alta, dar o analiza se impune, data fiind situatia interna si internationala.

Riddick spunea...


Nu, nu suntem un stat de drept, dar Nuland - cred eu - se referea la o legiferare pe acel domeniu făcută astfel încât să nu afecteze prea mult nivelul teoretic al drepturilor cetăţeneşti.

Crystal Clear spunea...

Iar mi-a dispărut un comentariu !

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama ce se întâmplă.

Dacă era similar cu cel de la Facebook pentru postarea asta pusă acolo, sunt de acord: meritocratia.ro nu e un site credibil("opoziţie dirijată/controlata"), dar anumite mesaje merită observate.

Crystal Clear spunea...

Spuneam că mie îmi sună această remarcă ca şi cum : "Gata, aveti democraţie suficientă. Tot ce-i mult nu-i bun "

Riddick spunea...

Da, poate fi dat drept o remarcă ironică (pentru cei "treziţi"), dar şi un avertisment pentru "şovaielnici" (= fricoşi): "până aici !".

Ironia, plasată ca atare pentru prima categorie, ca să nu se prindă şi să recepteze alte mesaje subliminale, adresate acestei categorii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: