Pe măsură ce se apropie "inaugurarea" lui Trump, şobolănimea propagandei RO este tot mai plouată şi îşi ascunde tot mai greu ostilitatea faţă de el. Asta arată ceva foarte important: "centrul lor de comandă" nu este în zona guvernamentală SUA (acum, acolo "se întâmplă ceva").

17 noiembrie 2014

The writing was on the wallUn articol apărut încă de acum 11 luni la o oficină a aripii PSD-iniţiaţi îl dădea pierzător pe Ponta.

Totul era minunat…

Totul era atât de minunat. Sondaje peste sondaje în care Crin Antonescu scade. O mână de ajutor din partea acestuia care fie nu înțelege ce i se întâmplă, fie înțelege dar nu-i pasă și s-a resemnat că va trebui să se mulțumească doar cu amintirea interimatului din timpul „loviturii de stat”. Rar a fost văzut o prestație atât de lamentabilă a unui candidat la președinție, încât singura analogie care îmi vine în minte este acel celebru „Lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor”.

Planul, devenit din ce în ce mai transparent, era ca, la un moment dat, în funcție și de scorul PNL la europarlamentare, PSD să propună înlocuirea candidatului USL la președinție cu noua stea a politicii românești, Ponta Victor Viorel. PNL avea de ales între „my way or the highway”. Iar dacă PNL scotea sub scorul PD, era oricum out.

Marți, însă, stelele s-au aliniat împotrivă. Nu accept isteria generală cu „lovitura de stat”, „superimunitate”. În ce s-a întâmplat acolo sunt și lucruri care ar fi fost corecte. Dar este vorba de impresia generală. Ceea ce nu au înțeles cei de la USL este că acel 70% nu era pentru ei, ci era un masiv vot al unor oameni enervați în primul rând de un mod de a face politică. Orice primar deștept știe că secretul menținerii în funcție este „să facă ceva”. Pe lângă averea proprie. O stradă asfaltată, un loc de joacă pentru copii, panseluțe pe străzi. Ceva care să vede.

PD nu a dat niciodată nimic. A aburit poporul cu anticorupția în vreme de Elena Udrea sifona la vedere bani europeni fără ca DNA să se apropie măcar de personalitatea ei. Chiar acum după ce presa a documentat unul din cazurile flagrante, „Gala Bute”, se face că nu pricepe. Președintele tăia salariile bugetarilor în vreme ce fetele sale, una o arde pe bani europeni la Bruxelles după niște alegeri cu cântec, cealaltă este un notar profitabil cu apartament de un milion de euro de la Popoviciu și acum, cu un credit de la CEC. Căci, nu-i așa, toți notarii din București au afaceri de milioane de euro. Răsvan Popescu, fostul șef al CNA era hărțuit de ANI pentru că în timpul mandatului său s-a finalizat un film la care scrisese scenariul, dar n-are nici o treabă când președintele îl sună pe ministrul de Finanțe să nu cumva să-l schimbe pe președintele CEC care îi dăduse fică-sii un credit.

USL a venit la putere promițând o reparație. Până acum, însă, a continuat fără probleme aceleași mizerii. Legi dedicate pentru anumite firme, sprijin pentru corporații împotriva propriilor cetățeni, austeritate la greu. Iar acum, „lovitura de stat”, cum îi spune cucul. Cred că este punctul de cotitură. Momentul de la care nici măcar „morții lui Dragnea” nu-l vor mai salva pe Victor Viorel Ponta, indiferent împotriva cui va candida. Cu cât așteptările sunt mai mari, cu atât valul de furie de după este mai mare. Or, un val de 70% va fi greu de potolit cu obișnuitele găleți cu ulei și zahăr.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Îl citisem la momentul apariţiei şi am avut pe loc senzaţia că cineva ori nu-l vrea pe Ponta, ori nu crede în şansele lui.

Anonim spunea...

Romania a fost ciuruita !
Am fost vinduti din nou !
Vinzatorul e acelasi, iar cumparatorul e partenerul primului comparator !!
Vom avea regionalizare mai repede decit credeam si, apoi, sfirsitul celui de-al doilea stat trianonic !!!

Riddick spunea...

Aha, şi dacă ieşea Ponta "eram salvaţi" ?!

Partenerul primului cumpărător fiind Germania, înţeleg. Da, aici cam aşa este.

Vom avea ceea ce vom permite să se întâmple. După cum tot ce s-a întâmplat până acum a fost cu voia noastră, din moment ce am votat mereu (alternativ) aceleaşi partide şi nu am creat unele noi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):