17 noiembrie 2014

Delirul entuziast (7)


Biserica Ortodoxă Română are destui ierarhi "problematici", unul fiind chiar patriarhul Daniel Ciobotea, cu activităţi dubioase atât "pe vremea cealaltă" (regimul i-a permis să studieze în Vest), cât şi în zilele noastre, când s-a afirmat ca adept al ecumenismului şi ca europeist. De asemenea, BOR îi "cultivă" pe unii politicieni, recent decorându-l pe Andrei Tinu (PSD). Probabil şi pe alţii de la alte partide, anterior. "Sunt probleme" şi la componenţa Laicatului Ortodox, unde apar personaje controversate. Nu am observat un militantism constant şi activ al BOR împotriva acţiunilor şi propagandei dizolvante duse de Bruxelles şi de ong-urile Soros, după modelul bisericilor ortodoxe din Grecia şi Cipru. Doar când apare ceva ieşit din comun (mai) apar şi reacţiile.

Deci, critica la BOR îşi are rostul ei, însă de aici până la a considera Biserica a fi "o tumoare" este cale lungă. La aceste alegeri s-a folosit pretextul "specificităţii ardeleneşti" pentru a se lansa teze separatiste, şi s-a lansat un atac anti-identitar bazat pe atitudini politice reale ori imaginare ale unor preoţi şi ierarhi ortodocşi. Iată, de exemplu, pasaje din acest halucinant atac anti-identitar al cărui autor este Cristian Mureşan, "consultant" (= lobbyst), La arme (democratice) cetăţeni! Apăsaţi pe acceleraţie, bătălia pentru România abia acum începe.

Nici o schimbare majora in lumea moderna nu a venit direct din politic. Ea pleaca din think tank-uri, din grupuri pozitive de presiune, din fortele vii si nearondate politic ale unei societati. Priviti si luati aminte.
"Ong-izarea politicii", creditarea activiştilor din ong-uri ca voci legitime ale "demosului".
Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii. Comportamentul ei in campania electorala a socat prin intensitate, insa nu a fost o noutate. Intre noi fie vorba, dragi prelati, a te face frate de cruce electorala cu un partid de stanga inseamna a prea curvi (dezlegat). Asemenea struto-camile concepute in prag de alegeri numai pe meleagurile noastre se pot naste.
= România e defectă, popii fac ce vor ei. Ia să facem "noi" ordine.
Actuala BOR trebuie asadar combatuta cu aceeasi intensitate cu care se combate coruptia, nerespectarea drepturilor constitutionale si pradarea banului public. Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului. Profesorul din Buzau, Emil Moise (ce nume frumos!), care a invins binomul Stat-BOR si le-a dat in cap cu legea la Curtea Constitutionala e un exemplu de urmat. Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. Tineri ai acestei tari, urmariti si denuntati manevrele financiare, fiscale si inlesinirile de tot felul acordate bisericilor nu in schimbul vreunui loc in Rai, ci a unor marsave foloase Pamantesti. Preafericitilor, din doua una: ori va va bate Dumnezeu ori va va lua Dracu’, daca o tineti tot asa! Ma veti intreba ce m-a apucat sa asez Biserica pe lista cu plagile Romaniei? Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan.
Fără comentarii. Enunţă singur agenda "progresistă" (= anti-identitară). Erorile reale ori imaginare ale ierarhilor BOR sunt, evident, doar un pretext.
CNA este echvalentul laic al BOR. Daca exista o lupta care trebuie dusa in Romania urmatorilor ani, aceea este legata de curatarea spatiului media. CNA trebuie sa devina un DNA al audiovizualului. Nu Reporters sans frontieressau alte ONG-uri din afara vor putea schimba felul in care arata peisajul televiziunilor din tara. Jandarmul CNA va trebui restructurat din temelii ca sa devina pavaza impotriva manipularii si dezinformarii, la fel cum justitia e stavila impotriva coruptiei directe. Doar noi putem propune si impune prin presiune constanta schimbarea legii de functionare si organizarea institutiei dupa regulile elementare ale lumii civilizate. Antena 3 de astazi trebie sa primeasca la nivelul sanctiunilor ceea ce a primit patronul ei in justitie. Cu greu putem cuantifica Binele indus in societate prin resetarea televiziunilor. Miza e uriasa!
Da, miza e uriaşă: direcţionarea unică a propagandei (că A3 este o abjecţie nu cauţionează acest "principiu").
Ar mai fi multe: directia Vest, respectarea valorilor, alegerea graului de neghina, combaterea nationalismului optuz (sic !), boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia, promovarea intensa a succesului sanatos din orice domeniu…si ma opresc.
Câtă ipocrizie, să vorbeşti despre "valori" când îţi ataci identitar propria naţiune... "Direcţia Vest", adoptată necritic, desigur (chiar când este vorba despre socialistul Obama sau despre aberaţiile UEiste).
Vast program!…dar suntem multi, foarte multi. Habar nu avem cati electroni pozitivi zburda liberi pe campiile patriei. Ati vazut varful icebergului vineri seara pe strazile din Cluj (ce energie!), Bucuresti, Timisoara si alte zeci de orase din tara. Ati vazut diaspora luand gaze lacrimogene pentru un drept constitutional. Presedintele este un simbol. Unul puternic. Tine insa direct de noi sa articulam lumea si locul in care vrem sa traim.
Nu toţi cei mulţi ştiu la ce s-au asociat, dar şi când vor afla...

2 comentarii :

Riddick spunea...

Petre Guran, mult mai strident prin 2005, când Propaganda credea că se poate orice:

 http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/cine-este-personajul.html

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Leonard Orban, 2011: "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european."

Leonard Orban, 2011: "În momentul de faţă, interesul vital pentru România este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie să mergem, pentru că, altfel, dacă ne uităm pe hartă, Europa e un continent mic, în pierdere de viteză, cu o populaţie care îmbrătrâneşte, cu anumite avantaje, dar şi cu multe dezavantaje. Dacă europenii vor să menţină un anumit nivel de trai, un anumit standard de prosperitate, au nevoie de unitate. Altfel, vom deveni irelevanţi la nivel global, ceea ce înseamnă că standardul de viaţă, prosperitatea va scădea semnificativ, ne vom confrunta cu crize majore şi, până la urmă, nu vreau să avansez scenarii foarte dure, dar, în condiţiile în care această construcţie se va prăbuşi, cred că există riscul să ne întoarcem la situaţiile de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial".

 

Postări populare: