17 noiembrie 2014

Delirul entuziast (7)


Biserica Ortodoxă Română are destui ierarhi "problematici", unul fiind chiar patriarhul Daniel Ciobotea, cu activităţi dubioase atât "pe vremea cealaltă" (regimul i-a permis să studieze în Vest), cât şi în zilele noastre, când s-a afirmat ca adept al ecumenismului şi ca europeist. De asemenea, BOR îi "cultivă" pe unii politicieni, recent decorându-l pe Andrei Tinu (PSD). Probabil şi pe alţii de la alte partide, anterior. "Sunt probleme" şi la componenţa Laicatului Ortodox, unde apar personaje controversate. Nu am observat un militantism constant şi activ al BOR împotriva acţiunilor şi propagandei dizolvante duse de Bruxelles şi de ong-urile Soros, după modelul bisericilor ortodoxe din Grecia şi Cipru. Doar când apare ceva ieşit din comun (mai) apar şi reacţiile.

Deci, critica la BOR îşi are rostul ei, însă de aici până la a considera Biserica a fi "o tumoare" este cale lungă. La aceste alegeri s-a folosit pretextul "specificităţii ardeleneşti" pentru a se lansa teze separatiste, şi s-a lansat un atac anti-identitar bazat pe atitudini politice reale ori imaginare ale unor preoţi şi ierarhi ortodocşi. Iată, de exemplu, pasaje din acest halucinant atac anti-identitar al cărui autor este Cristian Mureşan, "consultant" (= lobbyst), La arme (democratice) cetăţeni! Apăsaţi pe acceleraţie, bătălia pentru România abia acum începe.

Nici o schimbare majora in lumea moderna nu a venit direct din politic. Ea pleaca din think tank-uri, din grupuri pozitive de presiune, din fortele vii si nearondate politic ale unei societati. Priviti si luati aminte.
"Ong-izarea politicii", creditarea activiştilor din ong-uri ca voci legitime ale "demosului".
Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii. Comportamentul ei in campania electorala a socat prin intensitate, insa nu a fost o noutate. Intre noi fie vorba, dragi prelati, a te face frate de cruce electorala cu un partid de stanga inseamna a prea curvi (dezlegat). Asemenea struto-camile concepute in prag de alegeri numai pe meleagurile noastre se pot naste.
= România e defectă, popii fac ce vor ei. Ia să facem "noi" ordine.
Actuala BOR trebuie asadar combatuta cu aceeasi intensitate cu care se combate coruptia, nerespectarea drepturilor constitutionale si pradarea banului public. Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului. Profesorul din Buzau, Emil Moise (ce nume frumos!), care a invins binomul Stat-BOR si le-a dat in cap cu legea la Curtea Constitutionala e un exemplu de urmat. Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. Tineri ai acestei tari, urmariti si denuntati manevrele financiare, fiscale si inlesinirile de tot felul acordate bisericilor nu in schimbul vreunui loc in Rai, ci a unor marsave foloase Pamantesti. Preafericitilor, din doua una: ori va va bate Dumnezeu ori va va lua Dracu’, daca o tineti tot asa! Ma veti intreba ce m-a apucat sa asez Biserica pe lista cu plagile Romaniei? Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan.
Fără comentarii. Enunţă singur agenda "progresistă" (= anti-identitară). Erorile reale ori imaginare ale ierarhilor BOR sunt, evident, doar un pretext.
CNA este echvalentul laic al BOR. Daca exista o lupta care trebuie dusa in Romania urmatorilor ani, aceea este legata de curatarea spatiului media. CNA trebuie sa devina un DNA al audiovizualului. Nu Reporters sans frontieressau alte ONG-uri din afara vor putea schimba felul in care arata peisajul televiziunilor din tara. Jandarmul CNA va trebui restructurat din temelii ca sa devina pavaza impotriva manipularii si dezinformarii, la fel cum justitia e stavila impotriva coruptiei directe. Doar noi putem propune si impune prin presiune constanta schimbarea legii de functionare si organizarea institutiei dupa regulile elementare ale lumii civilizate. Antena 3 de astazi trebie sa primeasca la nivelul sanctiunilor ceea ce a primit patronul ei in justitie. Cu greu putem cuantifica Binele indus in societate prin resetarea televiziunilor. Miza e uriasa!
Da, miza e uriaşă: direcţionarea unică a propagandei (că A3 este o abjecţie nu cauţionează acest "principiu").
Ar mai fi multe: directia Vest, respectarea valorilor, alegerea graului de neghina, combaterea nationalismului optuz (sic !), boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia, promovarea intensa a succesului sanatos din orice domeniu…si ma opresc.
Câtă ipocrizie, să vorbeşti despre "valori" când îţi ataci identitar propria naţiune... "Direcţia Vest", adoptată necritic, desigur (chiar când este vorba despre socialistul Obama sau despre aberaţiile UEiste).
Vast program!…dar suntem multi, foarte multi. Habar nu avem cati electroni pozitivi zburda liberi pe campiile patriei. Ati vazut varful icebergului vineri seara pe strazile din Cluj (ce energie!), Bucuresti, Timisoara si alte zeci de orase din tara. Ati vazut diaspora luand gaze lacrimogene pentru un drept constitutional. Presedintele este un simbol. Unul puternic. Tine insa direct de noi sa articulam lumea si locul in care vrem sa traim.
Nu toţi cei mulţi ştiu la ce s-au asociat, dar şi când vor afla...

2 comentarii :

Riddick spunea...

Petre Guran, mult mai strident prin 2005, când Propaganda credea că se poate orice:

 http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/cine-este-personajul.html

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: