23 noiembrie 2014

Nu va dura mult până la primul semn că a minţit


Iohannis declara în scris la PRO TV: "Voi fi preşedintele care în orice întreprinde va avea în vedere numai interesul României". 

Nu-l cred. L-am crezut pe EuroBăse-n 2004 când zicea "au venit să-şi ia tainul", iar peste şapte ani făcea afirmaţia "Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu" (el fiind pentru, evident ! pentru desfiinţarea statelor naţionale, deci şi a României).

Vorbeşte atât despre schimbare de guvern, cât şi despre revizuirea Constituţiei (adică, despre regionalizare). Despre "consens" pentru "un plan pe termen lung", şi nimic despre revenirea la pragul normal de validare a referendumurilor, cel de 50% (acum este modificat - 30%). În state precum Polonia, unde există opoziţie reală (partidul lui Jaroslaw Kaczynski) nu se pot reuni 2/3 din parlament pentru revizuirea Constituţiei (şi trecerea la euro, în cazul Poloniei). Aici se ceartă la tembelizor şi cooperează deplin la parlament.

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu cred.
Din cauza asta nu l-am votat.
Vom trai si vom vedea

Riddick spunea...

Eu oricum nu mai pun ştampila pe PnL din principiu, pot să se dea şi huţa cu lampa.

Anonim spunea...

Eu am prin casa o legitimatie PNL ratacita cu numarul de PATRUSUTE SI CEVA. Prin '91 toamna a venit la o sedinta un batrin detinut de la PNT si s-a ridicat dupa ce s-au fact (cartile) alegerile si a spus in gura mare. FRATILOR SECURISTI NE-AU DESFIINTAT. Nu am inteles pe moment ce a vrut sa spuna ca mai apoi sa vad cum urca in erarhia partidului fosti mei sefi cu carnet ROSU(PCR) in buzunar. A mai trecut ceva timp si s-a spart BUBOIU in PNL. Dincolo au intrat la (pseudo)GUVERNARE dupa moarte lui COPOSU. FACATURA a umbrei tenebroase a MASONERIEI. Si ca sa inchei capitolu PNL ce ziceti de PRIM(REVOLUTIONAR SI LIBERAL) petre roman. A carui vrabiuta a solfegiat linga balconul meu. Fiind vecini de bloc. Vrabiuta lui locuind la ap. 16 eu la 17. Si ca sa revin la IOHANISUL NOSTRU am gasit bibliograhia lui aici http://www.napocanews.ro/2009/10/klaus-iohannis-un-mason-spre-palatul-victoria.html. Banuiam ca e papusa nu si SEF IN LOJA.

Riddick spunea...

În '91 au intrat în guvernul Stolojan (al FSN-ului).

Partide de cacao.

Anonim G(de la Gogu) spunea...

Daca deschideti link-ul de mai jos si cititi , macar, subtitlurile, s-ar putea sa va imbogatiti bagajul de informatii pe problema !!!
Repet: macar subtitlurile !!!!

http://gandeste.org/general/filiera-germana-construirea-unui-lider-marioneta-klaus-iohannis/47843

Va intelege, oare, vreodata, ''votantul'' roman ce a facut(daca nu cumva s-a aplicat ce spunea Stalin despre alegeri) ???

Riddick spunea...

Gogu, era "mat" pentru România oricum, oricine ieşea dintre cei doi.

Autorul nu e neutru (Dan Tomozei, rezident în China/expat, care lucrează pentru China Radio International; e şi agent SIE, desigur).

Octavian Goga, 1916 (la prăbuşirea frontului şi retragerea guvernului în Moldova):

„Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei.

Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti.

Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.

Crystal Clear spunea...

Să votezi un străin...

Lucrul ăsta nu s-a întâmplat până acum...( de când m-am născut ).

O DEZAMAGIRE mai mare nu puteam să am !

Eu speram ca lumea să nu vina la vot..

Era singura alternativă onorabilă

Riddick spunea...

Da, boicotul era singura cale. Din ce văd prin jurul meu, lumea nu e convinsă de Iohannis, doar a votat anti Ponta şi-atât. "Poate-o fi mai bine de-acum" (aud asta din 22 decembrie 1989...).

I-au întărâtat mass-media (ăia pro-Ponta nu-şi pot justifica în mod coerent opţiunea, se blochează când îi întreb; pentru orice eventualitate, le spun dinainte - real ! - că n-am votat la turul doi deloc, şi la turul unu cu Funar).

Crystal Clear spunea...

Ce campanie pur şi simplu grotescă a fost in diaspora...

Eu sunt convinsă că a fost fraudă la numărare..

Am încercat să caut un articol ( inca nu-l l-am găsit) despre afirmatii ale liderilor UE ,imediat pe 17-11-14 cum că alegerea lui Iohannis a fost cel mai pozitiv moment al UE, în 2014...

Riddick spunea...

Nu avea rost la diaspora, ăia se cam ştie cum votează, şi n-au fost chiar foarte mulţi.

Cristian Pîrvulescu: "Majoritatea analiştilor au spus că nu afectează cu nimic votul pentru că există un consens general în ceea ce priveşte religia în România şi, în special, Biserica Ortodoxă. Ei bine, nu a funcţionat. O parte dintre tinerii care au ieşit să voteze, au ieşit şi din cauza asta. Pentru că îşi doresc un stat laic. Vom avea un preşedinte luteran care va stabiliza statul laic cum n-a făcut-o nimeni până acum în România. Biserica va trebui să facă faţă acestei realităţi şi va trebui să se poziţioneze altfel faţă de autorităţile statului decât a făcut-o pană acum. Avem cea mai mare victorie din Europa. A unei viziuni supranaţionale, proeuropene."

Riddick spunea...

http://www.antena3.ro/romania/politologul-cristian-parvulescu-la-dincolo-de-stiri-avem-cea-mai-mare-victorie-din-europa-a-unei-274584.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: