26 septembrie 2014

Prescura şi Uniunea


Bogdan Mateciuc, 14 ianuarie 2007
Azi dimineaţă, la biserică:
- O prescură, vă rog.
Doamna de la pangar ia o prescură, rupe o pungă şi o bagă în pungă. Eu dau să-i spun "Nu la pachet, e pentru aici." O întreb:
- Ce faceţi cu punga aia?

- Pâi am intrat în UE şi le vindem în pungă. Aşa a spus părintele.
Am rămas perplex. De la pangar la altar, prescura se vinde acum în pungă unională. Ura! În Republica Babiloniană România, unionismul a învins la oraşe şi... pangare.
- Vă rog să-i spuneţi părintelui că a venit unu' şi a spus că el nu a intrat şi nu intră în UE.
Am scos prescura din pungă si i-am dat punga înapoi. Gândul m-a dus instantaneu la morţii ce nu mai pot fi vegheaţi în casă, pentru că nu e igienic. La sărutatul icoanelor, pentru că nu e igienic. La sărutatul moaştelor, pentru că nu e igienic. La binecuvântarea sodomiţilor, pentru că e modern, tolerant şi progresist.
Apoi mi-am amintit că acelaşi preot - care vine la slujba cu un Volkswagen ultimul răcnet, pe care îl parchează în curtea bisericii - în timpul strângerii de semnături pentru familia creştină, s-a temut să-i îndemne pe oameni să semneze. Probabil ca să nu supere Uniunea.

5 comentarii :

Riddick spunea...

PANGÁR, pangare, s. n. (Rar) Masă pe care se vând lumânările în biserică; p. ext. vânzare a lumânărilor în biserică; venit realizat de biserică din această vânzare. – Din ngr. pangári.

http://dexonline.ro/definitie/pangar

Anonim spunea...

Nu ma mira !
Cu un patriarch ca Ciobotea(http://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel), care i-ar face sa moara de ciuda pe cei mai inraiti internationalisti cominternisti, vecin de ''regiune''si, poate de ''idei'', prin nastere, cu Frunzaverde, totul se inscrie in normalitate.
Oricum, ue este un lagar care a deposit, de departe, prin dirijism, orice a existat vreodata in communism.
Poate numai raposatul tindea spre ceva similar cind ne indemna sa ne hranim sanatos etc. dar nu i-a reusit.
Eu ma intreb ce ar fi zis romanii daca Presedintele Ceausescu le-ar fi impus ce becuri sa puna in casa, ce aspirator si climatizor sa cumpere, ce continut de grasime sa aiba laptele, sa fie repartitoare la calorifere in toate apartamentele etc. etc.
Dar sa nu ne amarim degeaba !
Prostia se combate, uneori, cu fierul incins, iar cine scapa beneficiaza de mintea de apoi, ceilalti fiind liberi sa plateasca pretul prostiei !!!

Riddick spunea...

Cum ne aşternem, aşa dormim.

Anonim spunea...

Desigur ca este correct panseul !
Dar, totusi, pina cind ?
http://www.mediafax.ro/economic/conferinta-mediafax-federatie-ue-nu-vrea-sa-sprijine-agricultura-romaneasca-daca-s-ar-dezvolta-le-ar-crea-probleme-13351859

Riddick spunea...

Până acum n-am vazut fermieri/agricultori protestând în faţa Reprezentanţei Uniunii Europene în România, poate vor fi cândva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: