Tehnocraţi ! Când vă căraţi ?

26 septembrie 2014

Prescura şi UniuneaBogdan Mateciuc, 14 ianuarie 2007
Azi dimineaţă, la biserică:
- O prescură, vă rog.
Doamna de la pangar ia o prescură, rupe o pungă şi o bagă în pungă. Eu dau să-i spun "Nu la pachet, e pentru aici." O întreb:
- Ce faceţi cu punga aia?

- Pâi am intrat în UE şi le vindem în pungă. Aşa a spus părintele.
Am rămas perplex. De la pangar la altar, prescura se vinde acum în pungă unională. Ura! În Republica Babiloniană România, unionismul a învins la oraşe şi... pangare.
- Vă rog să-i spuneţi părintelui că a venit unu' şi a spus că el nu a intrat şi nu intră în UE.
Am scos prescura din pungă si i-am dat punga înapoi. Gândul m-a dus instantaneu la morţii ce nu mai pot fi vegheaţi în casă, pentru că nu e igienic. La sărutatul icoanelor, pentru că nu e igienic. La sărutatul moaştelor, pentru că nu e igienic. La binecuvântarea sodomiţilor, pentru că e modern, tolerant şi progresist.
Apoi mi-am amintit că acelaşi preot - care vine la slujba cu un Volkswagen ultimul răcnet, pe care îl parchează în curtea bisericii - în timpul strângerii de semnături pentru familia creştină, s-a temut să-i îndemne pe oameni să semneze. Probabil ca să nu supere Uniunea.

5 comentarii :

Riddick spunea...

PANGÁR, pangare, s. n. (Rar) Masă pe care se vând lumânările în biserică; p. ext. vânzare a lumânărilor în biserică; venit realizat de biserică din această vânzare. – Din ngr. pangári.

http://dexonline.ro/definitie/pangar

Anonim spunea...

Nu ma mira !
Cu un patriarch ca Ciobotea(http://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel), care i-ar face sa moara de ciuda pe cei mai inraiti internationalisti cominternisti, vecin de ''regiune''si, poate de ''idei'', prin nastere, cu Frunzaverde, totul se inscrie in normalitate.
Oricum, ue este un lagar care a deposit, de departe, prin dirijism, orice a existat vreodata in communism.
Poate numai raposatul tindea spre ceva similar cind ne indemna sa ne hranim sanatos etc. dar nu i-a reusit.
Eu ma intreb ce ar fi zis romanii daca Presedintele Ceausescu le-ar fi impus ce becuri sa puna in casa, ce aspirator si climatizor sa cumpere, ce continut de grasime sa aiba laptele, sa fie repartitoare la calorifere in toate apartamentele etc. etc.
Dar sa nu ne amarim degeaba !
Prostia se combate, uneori, cu fierul incins, iar cine scapa beneficiaza de mintea de apoi, ceilalti fiind liberi sa plateasca pretul prostiei !!!

Riddick spunea...

Cum ne aşternem, aşa dormim.

Anonim spunea...

Desigur ca este correct panseul !
Dar, totusi, pina cind ?
http://www.mediafax.ro/economic/conferinta-mediafax-federatie-ue-nu-vrea-sa-sprijine-agricultura-romaneasca-daca-s-ar-dezvolta-le-ar-crea-probleme-13351859

Riddick spunea...

Până acum n-am vazut fermieri/agricultori protestând în faţa Reprezentanţei Uniunii Europene în România, poate vor fi cândva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO:

Radu Carp, 2012: "Iar pentru a pune această întrebare în contextul României de azi, dincolo de problema naţională sau cea a păstrării Tradiţiei şi a religiei, nu cumva orice structură federală ar conveni unui stat care, oricum am lua-o, se află şi se va afla la periferia geografică a Europei ? O Românie parte a unui stat federal care să aibă aceeaşi pondere cu orice alt stat membru… ar fi sau nu în interesul naţional ? Ori este cumva în interesul naţional să menţinem aceeaşi elită birocratică necompetitivă care se auto-regenerează tocmai pentru că ne aflăm la periferie şi undele de şoc ale unui model mai eficient de organizare nu mai sunt aproape deloc resimţite ? Suveranitatea pe care unii dintre noi sunt gata să o apere cu preţul vieţii nu este nimic altceva decât un concept determinat istoric, născut pentru a legitima modelul statului centralizat împotriva unor ameninţări externe şi contestări interne".

Postări populare (nu P.P.E. !):