26 septembrie 2014

Ponta susţine "căsătoriile" gay


Ponta: "Nu. Societatea românească nu e pregătită pentru aşa ceva, dar sunt pentru eliminarea discriminării. E un subiect care ar declanşa doar discuţii demagogico-populiste".

Aşadar, opţiunea este tactică, de moment ("nu vor bizonii, deocamdată"), şi nu una de principiu.


Scrisoare deschisă 

Adresată d-lui Victor Ponta, Prim-ministru și candidat la Președinția României,

Referitoare la definiția familiei și a căsătoriei 

Stimate domnule Victor Ponta,

Coaliţia pentru Familie și Constituție, organism informal reunind organizaţii non-guvernamentale care activează pentru apărarea familiei prin legile și Constituția țării, se declară îngrijorată de declaraţiile dumneavoastră recente cu privire la eventualitatea legiferării „căsătoriilor” între persoane de același sex.

Dvs. aţi afirmat că nu sunteți de acord cu o asemenea propunere pentru că „societatea nu este pregătită încă”. Din păcate, noi înţelegem din discursul dumneavoastră că această stare de fapt este doar temporară şi că cineva se ocupă ca, pe viitor, lucrurile să se schimbe.

Dorim să vă atragem atenţia, domnule Prim-ministru şi candidat la Preşedinţia ţării, că societatea „nu este pregătită încă” pentru că este aşezată încă pe principiile morale solide pe care s-a clădit Europa creştină şi civilizaţia modernă.

V-ați referit repetat, în mod pozitiv, la religiile majore ale lumii; cunoașteți, suntem siguri, că valorile fundamentale ale acestora sunt neschimbabile în timp. Viziunea Ortodoxiei, a Catolicismului, a Iudaismului etc. asupra familiei nu s-a modificat și nici nu se va putea modifica fără ca acestea să-și nege fundamentele.

Unele lucruri nu depind de exprimarea voinței populare sau de conjunctură. Suntem siguri că dacă, prin referendum, românii ar accepta reintroducerea pedepsei capitale, o susținere populară chiar covârșitoare nu ar face această măsură mai puțin nedreaptă.

Vă asigurăm că și noi ne opunem discriminării – însă căsătoria este o instituție specific heterosexuală, prin natura sa; de aceea, limitarea ei la cuplurile heterosexuale nu poate constitui un act de discriminare.

Ne permitem să vă solicităm, domnule Ponta – român, ortodox, familist – să respectaţi acest adevăr simplu: anume, că familia se întemeiază doar pe legătura specială între un bărbat și o femeie, uniți prin căsătorie. Doar familia autentică servește optim interesele generațiilor viitoare, ale națiunii și statului pe care v-ați angajat să le apărați.

Domnia voastră trebuie să ştie că nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism. Nu dorim să trăim într-o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”, de „genul neutru” şi în care se practică o pretinsă „căsătorie” indiferent de sex.

Păstrați nealterată identitatea naţională și spirituală a ţării unde aţi declarat că vreţi să trăiţi, domnule Prim-ministru, pentru a mai avea ce lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor noştri!

Pentru aceasta, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de a înscrie definiția corectă a familiei în Constituția României, pentru a o proteja în fața distrugerilor cauzate de viitoare conjuncturi politice sau sociale nefaste.

Semnează,

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: