27 iulie 2014

Tőkés vrea o nouă Divizie Secuiască


Viktor Orbán n-a fost deloc inspirat când i-a asigurat lui Tőkés un loc eligibil pe lista FIDESZ la alegerile europarlamentare. "Îşi strică firma" sa şi a FIDESZ-ului în România, pentru un câştig iluzoriu. De-acum, calomniile UEiste lansate contra lor vor avea o anumită credibilitate în România. 

Tőkés are profilul tipic de agent provocator, şi nu sunt foarte sigur că lucrează doar pentru unguri sau pentru Ungaria. A participat la congresul PPE din 2012, ţinut la Bucureşti, şi a cerut de la tribună "un sistem de federalism" în România. Cu un an înainte, preşedintele UDMR insistase pe lângă preşedintele PPE să fie trecute în noul program al PPE susţinerea drepturilor colective ale minorităţilor şi autonomia, şi i se promisese ferm că "se va rezolva". În vara 2012 UDMR a încheiat un protocol "secret" cu USL. Băsescu l-a decorat pe Tőkés cu "Steaua României", iar Consiliul de Onoare al Ordinului "Steaua României" i-a cerut lui Băsescu să-i retragă decoraţia (în urma altor declaraţii stridente ale lui Tőkés). Însă Băsescu pretextează că "încă nu s-a dat soluţia definitivă" în cazul respectiv, Tőkés pierzând procesul deocamdată doar la prima instanţă (a contestat decizia de retragere a decoraţiei). Trebuie spus că este un act de ipocrizie din partea Consiliului (format, în majoritate, din membri de partid ai PSD şi din alte persoane favorabile PSD - care are protocol cu UDMR), iar din partea lui Băsescu un act de complicitate cu PSD, pe care-l ajută electoral.

Tőkés, perorând la Şcoala de Vară de la Tuşnad:  

”Acum trebuie să acţionăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime ! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Şi trebuie să spunem răspicat acest lucru şi în Parlamentul European, şi în toate capitalele europene!”

Despre Divizia Secuiască a lui Bela Kun se poate citi pe un forum militar:
Szekler division was apreciated by Romanian army in 1919 as being the core of Hungarian Red Army, as it was great in number (almost 12.000 combatants) and well armed and equiped. Romanian army enveloped it during 1919 spring offensive in order to avoid direct engagement with this division, the plan being to inactive this battle hardened division and put it out of Hungarian OOB. In late spring 1919 - early summer 1919 Szekler division capitulated after being encircled by Romanian army.
Alte informaţii despre Divizia Secuiască - aici şi aici.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cind dementul asta, sau oricine altcineva, spune Bela Kun, zice, de fapt, bolsevism, trotkism, communism.
Unii ar mai putea spune ca Bela K ar putea insemna si Moscova dar, sa nu uitam, in 1919 Rusia era victima pe care se experimenta,la scara mare, comunismul.
Aici poate fi diversiunea lui Tokes; sa actioneze ca si cum ar fi megafonul Moscovei, iar el, in realitate, sa execute ordinele altor forte, foarte probabil de peste.....mari si tari, mari iubitoare de gilceava in Europa si oriunde in Lume.

Riddick spunea...


... sau - de ce nu ? - "de peste uscaturi". ;-)

Anonim spunea...

Se poate si asa ! Doar sfera e....rotunda !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: