27 iulie 2014

Ignorarea ticăloasă

 
Mass-media a început să vorbească despre ele după mai multe zile de la începerea lor. Despre demonstraţiile de protest de la Cernăuţi şi din vestul Ucrainei, la care participă familiile soldaţilor mobilizaţi (mulţi dintre ei, români !), în urma pierderilor mari din luptele cu separatiştii şi împotriva practicii Kievului de a-i trimite în zona de război pe minoritari (deci, şi pe români !) într-o proporţie mult mai mare decât cea etnică. 


Despre proteste n-au pomenit nimic anumite siteuri (unele, oficiale) care mimează preocuparea faţă de Repmoldova şi românii din diasporă. Servilism greţos faţă de forţele care au destabilizat Ucraina şi dispreţ faţă de minoritatea românească de acolo. Băsescu: "Noi nu am recunoaşte niciun referendum al minorităţii româneşti din Ucraina, care ar cere alipirea la România".

MAE avertizase în legătură cu posibile "inconveniente" în traficul rutier din zona Cernăuţi (Ucraina) în urma unor "manifestaţii de protest", dar n-a catadicsit să spună şi despre fel de manifestaţii era vorba:
Atenționare de călătorie - Ucraina
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români cu privire la blocarea arterei de circulație E86, la intrarea în Cernăuți, începând cu data de 24 iulie 2014, ca urmare a unor manifestații de protest. 

În prezent,  au fost identificate rute alternative pentru sectoarele de drum blocate.

Ministerul Afacerilor externe recomandă cetățenilor români să manifeste prudență în ceea ce privește deplasările în  Ucraina, precum și să consulte web-site-ul www.mae.ro pentru informații actualizate cu privire la situația de securitate din zonă.
Căutare pe siteuri cu termenul Cernăuţi (tot nimic şi la termenii protest şi proteste):

 
La siteul MAE, nu apare nici măcar propriul comunicat "discret". Ştiri vechi, cea mai recentă este din 7 martie 2014.
 ---


La siteul Radio Europa Liberă (al guvernului SUA), ştire veche de o lună - 24 iunie. Altminteri, latră pro-UE şi pro-Kiev, şi de curând l-a adus în echipa de bloggeri pe Troţkimăneanu.
 ---


La Romanian Global News (oficină apărută pe vremea lui Adrian Năstase), ştirea cea mai nouă despre Cernăuţi este din 25 iulie, dar nu spune nimic despre proteste. Nici cea de dinainte, din 30 iunie. 
 ---


La AGERPRES (agenţia de presă oficială a României), apar doar comunicatul MAE şi citate din revista presei din 27 iulie 2014, care conţin ştiri despre proteste. Niciun reportaj propriu, niciun comunicat al vreunui politician sau al  vreunui partid, pe acest subiect.
---

La siteul Deschide.md din Repmoldova, cea mai nouă ştire despre Cernăuţi este veche, din 19 iunie. Este o oficină agresivă de propagandă pro-UE şi pro-Kiev, cu articole numeroase pro-Europuci.
 ---



Tot din Repmoldova este şi Timpul, şi nici aici "nu s-a auzit nimic" despre proteste. Oficină pro-UE şi pro-Băsescu.
 ---


La siteul PSD, cea mai noua ştire despre Cernăuţi este din 10 martie, din perioada când Bucureştiul a recunoscut regimul adus la putere de Europuci.
 ---

La PDL şi PnL, motoarele de căutare ale siteurilor au afişat zero rezultate.
 ---


Pe siteul Consulatului României de la Cernăuţi apare doar o avertizare despre evenimente violente, în legătură cu protestele EuroMaidanului. Textul (comunicat MAE din 20 februarie 2014) sugerează că vinovat pentru eventualele violenţe care ar afecta cetăţenii români aflaţi în tranzit prin Ucraina ar fi regimul de atunci, al lui Ianukovici.

9 comentarii :

Riddick spunea...


Proteste in Ostrita. Протести в Остриці 2014

https://www.youtube.com/watch?v=k_3QmXEcRls#t=20

https://www.youtube.com/channel/UCSsC1fcB8uj4Mc7wfQYLM0Q/videos

Simeone spunea...

http://deschide.md/ro/news/externe/3542/TRUPE-DE-COMANDO-ale-Armatei-Olandeze-vor-ATERIZA-la-HARKOV.htm

Simeone spunea...

Minciuna isi croieste drumuri calcand cu tupeu pe pamantul care nu-i apartine...

Riddick spunea...


Eu citisem o ştire cum că s-a convenit cu separatiştii ca un anumit număr (1000 în niciun caz) de militari olandezi ÎN CIVIL ŞI NEÎNARMAŢI să poată face securizarea zonei. Miroase urât treaba...

Anonim spunea...

E ca la inceputul anilor '90 cind Iliescu se ''infiora'' la ideea ca cineva ar fi sustinut unirea Rep.Moldova cu Patria mama.
Asa si acum !
In timpul asta Victor Orban isi afirma, pe toate caile si oriunde, sprijinul pentru ungurii de lui, inclusiv din Ucraina.
Asta e tradare de neam, statul roman neputind, in mod normal, sa fie intr-un asemenea defazaj cu Romanii.
De asemenea, sa ne reamintim si tratatul tradator incheiat de tapul nascut la Bender, cu Kiev-ul, numai ca sa intram in nato, de unde nu mai iesim decit cu picioarele inainte !
E bine sa afle toti romanii cum mimeaza statul roman grija fata de Romani, asa poate devin constienti de ceea ce ar trebui sa intreprinda !

Riddick spunea...


Dac-ar fi să spun adevărul, ar trebui executaţi câteva sute de politicieni şi moguli, alte câteva mii închişi, şi la toţi să le fie confiscate averile.

Riddick spunea...


... şi dizolvate actualele partide parlamentare. Guvern militar (naţional !) minim 15 ani.

Anonim spunea...

M-ai uns pe inima !!!

Riddick spunea...


Pâi, da ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: