27 iulie 2014

Ignorarea ticăloasă

 
Mass-media a început să vorbească despre ele după mai multe zile de la începerea lor. Despre demonstraţiile de protest de la Cernăuţi şi din vestul Ucrainei, la care participă familiile soldaţilor mobilizaţi (mulţi dintre ei, români !), în urma pierderilor mari din luptele cu separatiştii şi împotriva practicii Kievului de a-i trimite în zona de război pe minoritari (deci, şi pe români !) într-o proporţie mult mai mare decât cea etnică. 


Despre proteste n-au pomenit nimic anumite siteuri (unele, oficiale) care mimează preocuparea faţă de Repmoldova şi românii din diasporă. Servilism greţos faţă de forţele care au destabilizat Ucraina şi dispreţ faţă de minoritatea românească de acolo. Băsescu: "Noi nu am recunoaşte niciun referendum al minorităţii româneşti din Ucraina, care ar cere alipirea la România".

MAE avertizase în legătură cu posibile "inconveniente" în traficul rutier din zona Cernăuţi (Ucraina) în urma unor "manifestaţii de protest", dar n-a catadicsit să spună şi despre fel de manifestaţii era vorba:
Atenționare de călătorie - Ucraina
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români cu privire la blocarea arterei de circulație E86, la intrarea în Cernăuți, începând cu data de 24 iulie 2014, ca urmare a unor manifestații de protest. 

În prezent,  au fost identificate rute alternative pentru sectoarele de drum blocate.

Ministerul Afacerilor externe recomandă cetățenilor români să manifeste prudență în ceea ce privește deplasările în  Ucraina, precum și să consulte web-site-ul www.mae.ro pentru informații actualizate cu privire la situația de securitate din zonă.
Căutare pe siteuri cu termenul Cernăuţi (tot nimic şi la termenii protest şi proteste):

 
La siteul MAE, nu apare nici măcar propriul comunicat "discret". Ştiri vechi, cea mai recentă este din 7 martie 2014.
 ---


La siteul Radio Europa Liberă (al guvernului SUA), ştire veche de o lună - 24 iunie. Altminteri, latră pro-UE şi pro-Kiev, şi de curând l-a adus în echipa de bloggeri pe Troţkimăneanu.
 ---


La Romanian Global News (oficină apărută pe vremea lui Adrian Năstase), ştirea cea mai nouă despre Cernăuţi este din 25 iulie, dar nu spune nimic despre proteste. Nici cea de dinainte, din 30 iunie. 
 ---


La AGERPRES (agenţia de presă oficială a României), apar doar comunicatul MAE şi citate din revista presei din 27 iulie 2014, care conţin ştiri despre proteste. Niciun reportaj propriu, niciun comunicat al vreunui politician sau al  vreunui partid, pe acest subiect.
---

La siteul Deschide.md din Repmoldova, cea mai nouă ştire despre Cernăuţi este veche, din 19 iunie. Este o oficină agresivă de propagandă pro-UE şi pro-Kiev, cu articole numeroase pro-Europuci.
 ---



Tot din Repmoldova este şi Timpul, şi nici aici "nu s-a auzit nimic" despre proteste. Oficină pro-UE şi pro-Băsescu.
 ---


La siteul PSD, cea mai noua ştire despre Cernăuţi este din 10 martie, din perioada când Bucureştiul a recunoscut regimul adus la putere de Europuci.
 ---

La PDL şi PnL, motoarele de căutare ale siteurilor au afişat zero rezultate.
 ---


Pe siteul Consulatului României de la Cernăuţi apare doar o avertizare despre evenimente violente, în legătură cu protestele EuroMaidanului. Textul (comunicat MAE din 20 februarie 2014) sugerează că vinovat pentru eventualele violenţe care ar afecta cetăţenii români aflaţi în tranzit prin Ucraina ar fi regimul de atunci, al lui Ianukovici.

9 comentarii :

Riddick spunea...


Proteste in Ostrita. Протести в Остриці 2014

https://www.youtube.com/watch?v=k_3QmXEcRls#t=20

https://www.youtube.com/channel/UCSsC1fcB8uj4Mc7wfQYLM0Q/videos

Simeone spunea...

http://deschide.md/ro/news/externe/3542/TRUPE-DE-COMANDO-ale-Armatei-Olandeze-vor-ATERIZA-la-HARKOV.htm

Simeone spunea...

Minciuna isi croieste drumuri calcand cu tupeu pe pamantul care nu-i apartine...

Riddick spunea...


Eu citisem o ştire cum că s-a convenit cu separatiştii ca un anumit număr (1000 în niciun caz) de militari olandezi ÎN CIVIL ŞI NEÎNARMAŢI să poată face securizarea zonei. Miroase urât treaba...

Anonim spunea...

E ca la inceputul anilor '90 cind Iliescu se ''infiora'' la ideea ca cineva ar fi sustinut unirea Rep.Moldova cu Patria mama.
Asa si acum !
In timpul asta Victor Orban isi afirma, pe toate caile si oriunde, sprijinul pentru ungurii de lui, inclusiv din Ucraina.
Asta e tradare de neam, statul roman neputind, in mod normal, sa fie intr-un asemenea defazaj cu Romanii.
De asemenea, sa ne reamintim si tratatul tradator incheiat de tapul nascut la Bender, cu Kiev-ul, numai ca sa intram in nato, de unde nu mai iesim decit cu picioarele inainte !
E bine sa afle toti romanii cum mimeaza statul roman grija fata de Romani, asa poate devin constienti de ceea ce ar trebui sa intreprinda !

Riddick spunea...


Dac-ar fi să spun adevărul, ar trebui executaţi câteva sute de politicieni şi moguli, alte câteva mii închişi, şi la toţi să le fie confiscate averile.

Riddick spunea...


... şi dizolvate actualele partide parlamentare. Guvern militar (naţional !) minim 15 ani.

Anonim spunea...

M-ai uns pe inima !!!

Riddick spunea...


Pâi, da ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: