05 aprilie 2014

PnL despre blatul Ponta-Băsescu


Teodor Atanasiu, mai precis. Dar vorbind şi despre "fuziunea PnL-PDL", nu dă apă la moară propagandei PSD ?!
"Domnul Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă. E puţin cam târziu în decembrie, dar e bine şi atunci. Şi se gândeşte dintr-un motiv foarte practic şi pragmatic: PSD îl presează puternic, fiindcă foarte mulţi din aleşii locali, primari, preşedinţi de CJ riscă să se confrunte cu justiţia şi să piardă această confruntare. Şi îl presează pe domnul Ponta cu Legea amnistiei şi a graţierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege. Şi atunci, prins între ciocan şi nicovală, a cedat şi a zis: «Domnule, plec şi lăsaţi-mă în pace». Pentru mine e o surprindere că a cedat aşa, unilateral, fiindcă domnul Ponta avea o înţelegere cu Traian Băsescu să facă un joc mai larg împreună, în care ei se înjurau din oră în oră, de dimineaţa până seara, ca să ocupe spaţiul public, astfel încât să nu se mai vadă nimeni de ei şi să ajungă în decembrie unul preşedinte şi altul prim-ministru."
"Acum că domnul Ponta a cedat fiindcă PSD i-a spus: «Domnule, dacă nu se face ce cerem, adică Legea amnistiei şi a graţierii, du-te şi câştigă tu alegerile singur, fiindcă noi stăm acasă şi nu ieşim ca să vorbim cu oamenii să meargă la vot», în momentul acela domnul Ponta a cedat şi a spus: «Domnule, în decembrie mă întorc la familie. Am muncit destul în politică 13 ani, e vremea să mă întorc la familie». Domnul Ponta acum plăteşte exact ce a făcut. El a crezut că e şmecher când a scos PNL de la guvernare, a scos şi trei sferturi din PSD de la guvernare şi şi-a adus miniştri de casă, ai lui, personali. Nu PSD-işti, nu, prieteni, prietenii lui. Pe doamna de la Finanţe, pe domnii de la Energie, Justiţie. Când îţi faci jumătate de Guvern cu miniştri de casă, e normal să-ţi nemulţumeşti partidul şi e normal ca la un moment dat ăia să se răscoale."

8 comentarii :

Anonim spunea...

Cind citesc rindurile de mai jos am un sentimental ca retraiesc momentul fericit cind ''tapul'' ne-a anuntat ritos ca nu va mai candida fiindca ''l-a invins sistemul''(adica sistemul ala despre care se bate si acum cu caramida intr-un organ ca l-ar fi reformat, scapindu-l de comunisti, adica de colegii lui de parid care, nemernicii, nu s-au imbracat in blana de oaie de dreapta si nu au semnat angajamente in cel putin doua puncte cardinale).
Asadar, Ponta a primit ordin, ca si Milica, si nu-si permite sa nu-l exeute ca ii pun aia ceva in salariu....
Iar fanii lui vor crapa de furie, odata cu cel mai nociv partid(citeste gasca) din istoria acestei tari napastuite !!!

Riddick spunea...

Cu sau fără Ponta, PSD are limitări dacă va continua subordonarea faţă de UE, de Internaţionala Socialistă "şi nu numai".

Anonim spunea...

http://romanian.ruvr.ru/2014_04_05/Alegerile-europarlamentare-2014-sau-dialogul-surzilor-BucureSti-Bruxelles-4820/
Atrag atentia saupra urmatorului pasaj:
''Cu un potenţial la fel de exploziv, de conflicte economice, etnice şi religioase, „butoiul cu pulbere” din Balcani s-a rostogolit către Est, după exact 15 ani de la războiul din Iugoslavia. Criza profundă, generalizată, din Ucraina – politică, economică, socială şi interetnică – este abia la început de drum, experţii estimează că va dura cel puţin 10 ani, cea din Republica Moldova continuă din 1990-91, deocamdată în forme neviolente, ambele pot avea consecinţe imprevizibile, nemaiîntâlnite, mergând până la modificarea frontierelor României de după Al Doilea Război Mondial – peste 1.300 km de graniţe estice, cu Ucraina şi Rep. Moldova, cele mai lungi dintre toate statele UE – şi la reconfigurări demografice majore.''

Intrebare: apartenenta la UE si NATO ne va apara de ce zic rusii in articol ???!!!

Riddick spunea...

UE nu ne poate apăra DE NIMIC.

În Moldova va reieşi că majoritatea nu se consideră români, ci "moldoveni" (în mai va fi recensământ), nu vor unire cu România, iar la toamnă "partida UE" va pierde partida.

Materialul de la Vocea Rusiei e ambiguu, nu-mi dau seama dacă e vorba de pierderi de teritorii actuale ale României, sau nu.

Riddick spunea...

La toamnă sunt alegeri în Moldova. Comuniştii au în sondaje 47%, ceea ce se traduce în majoritate absolută (prag de minim 6%, deci se vor redistribui procente). Nu-i nicio tragedie, nici ăştia de acum nu-s pro-România, ci pro-UE. De-abia că n-o să mai fie nevoie să le dam gaze naturale prin conducta lăudată de Ponta & Băsescu.

Anonim spunea...

Autorul articolului din Vocea Rusiei , Radu Toma, este cetatean cu dubla cetatenie, romana si licuriceasca, aflat in treburi prin Tara(il gasiti pe dreapta paginii, mai jos un pic...http://cnsc-forta3.blogspot.ro/)
Ce zici, de unde cunoaste el ce va urma, de peste ''apa'', sau de la Soare Rasare ?!?!

Anonim spunea...

Gind la gind despre Rep. Moldova !

Riddick spunea...

Nu ştiu dacă Radu Toma e "autorizat" să dezvăluie ceva, sau doar lansează un zvon. Şi nu cred că ştie cineva ce se va întâmpla în evenimente care ar implica România. Că-s diverse planuri, aia e altceva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: