Anti-Maidan

20 martie 2014

Simularea divergenţelorAntonescu zice că PnL îşi menţine disponibilitatea de a vota revizuirea Constituţiei, şi pasează problema la PSD. Atenţie la falsa opoziţie: coaliţia din jurul PSD nu are decât 60,17% (voturile primite de guvernul Ponta 3); pentru revizuire sunt necesare minim 2/3 (66,67%). Tăriceanu nu crede că revizuirea va avea loc anul acesta. Probabil că se aşteaptă intrarea în vigoare a cvorumului de 30% - oligarhia nu-şi permite un eşec al al referendumului regionalizării (ambalat ca "referendum pentru revizuirea Constituţiei").
"Proiectul pare a nu mai fi actual din cauza legii referendumului. În Parlament, PNL este gata să voteze acest proiect aşa cum l-am gândit şi discutat în Comisia de revizuire, ţinând cont de acele observaţii imperative ale CCR pe care trebuie să le respectăm."

"Tot ce am lucrat acolo împreună cu cei din PSD, dar şi cu colegii de la celelalte partide, inclusiv din Opoziţie, proiectul aşa cum a ieşit el, eu mi-l asum în continuare, că este din ce mai puţin probabil să avem prezenţa pe care un referendum o reclamă pentru ca această Constituţie să intre în vigoare, că eventual se va mai organiza sau nu referendumul, chestiunea aceasta nu o ştiu că nu mai ţine de mine."

"O să mai am, probabil, o discuţie cu primul ministru, în calitatea sa de preşedinte al PSD, şi cu ceilalţi lideri ai majorităţii ca să vedem dacă doresc sau nu să facem un referendum, pentru că dacă doresc să mai facem un referendum intrăm într-un anumit calendar, dacă nu, nu." 

2 comentarii :

Anonim spunea...

Nu stiu cum joaca ei teatrul asta prost, dar vad ca fac toate exibitiile sa traga de timp si sa se uite CRIMA pe care voiau sa o faca si de la care i-a deturnat frica sa nu-i linseze poporul asta prostit peste orice limita dar care vede ce se intimpla la granite de Nord.
Orice belea ar veni peste noi din vecini ar pune in pericol fizic, real, pe toti dementii astia care spun ca ne conduc si noi ii credem, in nemernicia noastra !
Am discutat odata, cu un cunoscut parlamentar, venit sa-si refaca manichiura la o frizerie.
M-a pus dracului sa aduc in discutie tema''modul de productie''(adica baza structurarii politico-economice a unei societati).
Cind, stupoare maxima: ipochimenu' nu stia nici termenul, nicidecum sa mai stie laturile acestuia, ce contin fiecare, cum se intercondictioneaza etc.
Si belitul asta zice ca ne face legi SI AZI IN PARLAMENT !!!
Si are mereu manichiura ''la zi'' !
Ia spune, este ca ai tras o injuratura neaosa ?
Daca am ghicit, vin si eu citeva ture !

Riddick spunea...

Tăcem, parc'am tăcea de veacuri
Ca nişte funduri vechi de lacuri.
Tăcem ca spinii şi tăciunii.
Tăcem ca lama de custură,
Tăcem mereu, tăcem din gură.

Radu Gyr

http://www.crestinortodox.ro/poezie-ortodoxa/radu-gyr/radu-gyr-tacem-gura-71386.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Cioroianu, 2009 ("Şi totuşi, Europa unită există – deşi nu toţi europenii votează"): Într-o Uniune Europeană ce întârzie să-şi legifereze unitatea (din moment ce Tratatul de la Lisabona nu este ratificat de toate statele membre), într-o Uniune care nu are încă o politică externă comună şi nici o politică de securitate energetică (vezi diferenţele mari dintre state comunitare precum Italia, Germania, România sau Lituania în privinţa relaţiilor lor cu Rusia, de exemplu), într-o Uniune al cărui „euro-parlament” de la Bruxelles & Strasbourg nu prea se ştie cu ce se ocupă, lipsa unui entuziasm comunitar nu poate surprinde. În anul 2007, cu ocazia unei vizite a lui H.G. Pöttering (preşedintele Parlamentului European) în România, în numele MAE român am organizat un prânz în onoarea oaspetelui – la care au fost invitaţi mulţi dintre politicienii exponenţiali ai tuturor partidelor noastre parlamentare. Cu toţii i-am povestit dlui Pöttering cât de unanimă a fost dorinţa românilor de a adera la Uniune şi cât de mult ne-am bucurat, de la mic la mare. Zâmbind, acesta ne-a spus că nu e convins că această unanimitate ar trebui să ne entuziasmeze – cu atât mai mult cu cât nimeni nu poate garanta cât de reală era ea. Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu – a spus, în rezumat, invitatul nostru. Şi cred că acest raţionament era corect. Poate o să-l înţelegem mai bine în următorii ani, în care e foarte posibil să apară şi la noi curente (politice sau intelectuale) care să pună problema în termeni mai tranşanţi: ce aduce Uniunea Europeană unui stat ca România? Beneficiile sunt mai mari decât constrângerile? Avantajele sunt superioare concesiilor? Personal, cred că răspunsul la astfel de întrebări este cert pozitiv. Dar nu exclud eventualitatea ca unii români să nu vadă lucrurile astfel – şi, mă tem, numărul lor va fi, în următorul deceniu, în creştere".

Postări populare (nu P.P.E. !):