20 martie 2014

Simularea divergenţelorAntonescu zice că PnL îşi menţine disponibilitatea de a vota revizuirea Constituţiei, şi pasează problema la PSD. Atenţie la falsa opoziţie: coaliţia din jurul PSD nu are decât 60,17% (voturile primite de guvernul Ponta 3); pentru revizuire sunt necesare minim 2/3 (66,67%). Tăriceanu nu crede că revizuirea va avea loc anul acesta. Probabil că se aşteaptă intrarea în vigoare a cvorumului de 30% - oligarhia nu-şi permite un eşec al al referendumului regionalizării (ambalat ca "referendum pentru revizuirea Constituţiei").
"Proiectul pare a nu mai fi actual din cauza legii referendumului. În Parlament, PNL este gata să voteze acest proiect aşa cum l-am gândit şi discutat în Comisia de revizuire, ţinând cont de acele observaţii imperative ale CCR pe care trebuie să le respectăm."

"Tot ce am lucrat acolo împreună cu cei din PSD, dar şi cu colegii de la celelalte partide, inclusiv din Opoziţie, proiectul aşa cum a ieşit el, eu mi-l asum în continuare, că este din ce mai puţin probabil să avem prezenţa pe care un referendum o reclamă pentru ca această Constituţie să intre în vigoare, că eventual se va mai organiza sau nu referendumul, chestiunea aceasta nu o ştiu că nu mai ţine de mine."

"O să mai am, probabil, o discuţie cu primul ministru, în calitatea sa de preşedinte al PSD, şi cu ceilalţi lideri ai majorităţii ca să vedem dacă doresc sau nu să facem un referendum, pentru că dacă doresc să mai facem un referendum intrăm într-un anumit calendar, dacă nu, nu." 

2 comentarii :

Anonim spunea...

Nu stiu cum joaca ei teatrul asta prost, dar vad ca fac toate exibitiile sa traga de timp si sa se uite CRIMA pe care voiau sa o faca si de la care i-a deturnat frica sa nu-i linseze poporul asta prostit peste orice limita dar care vede ce se intimpla la granite de Nord.
Orice belea ar veni peste noi din vecini ar pune in pericol fizic, real, pe toti dementii astia care spun ca ne conduc si noi ii credem, in nemernicia noastra !
Am discutat odata, cu un cunoscut parlamentar, venit sa-si refaca manichiura la o frizerie.
M-a pus dracului sa aduc in discutie tema''modul de productie''(adica baza structurarii politico-economice a unei societati).
Cind, stupoare maxima: ipochimenu' nu stia nici termenul, nicidecum sa mai stie laturile acestuia, ce contin fiecare, cum se intercondictioneaza etc.
Si belitul asta zice ca ne face legi SI AZI IN PARLAMENT !!!
Si are mereu manichiura ''la zi'' !
Ia spune, este ca ai tras o injuratura neaosa ?
Daca am ghicit, vin si eu citeva ture !

Riddick spunea...

Tăcem, parc'am tăcea de veacuri
Ca nişte funduri vechi de lacuri.
Tăcem ca spinii şi tăciunii.
Tăcem ca lama de custură,
Tăcem mereu, tăcem din gură.

Radu Gyr

http://www.crestinortodox.ro/poezie-ortodoxa/radu-gyr/radu-gyr-tacem-gura-71386.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):