14 ianuarie 2014

Ponta, muştruluit de "staff-ul român" al administraţiilor democrate din SUA


În zorul de a contracara propaganda băsistă, care susţine [*] că adjunctul secretarului de stat al SUA a venit "pentru a trage USL de urechi", Ponta a divulgat faptul că subiectul principal a fost unul confidenţial. Ori, dacă este confidenţial, nu trebuie nici măcar amintită existenţa acestuia. 
"Eu ştiam care este subiectul principal şi de ce doamna subsecretar Nuland vine la Bucureşti. Este un subiect important în relaţia România-SUA despre care am discutat şi la ultimul CSAT cu preşedintele Băsescu, cu şefii serviciilor, e un subiect care e nepublic, confidenţial şi despre care nu putem să dăm detalii în acest moment, însă asupra căruia domnul ministru Corlăţean este de departe cel mai îndrituit să spună punctul de vedere al Guvernului, un punct de vedere constructiv în relaţia româno-americană."
Ponta este muştruluit de Dorin Tudoran, un fost (poate şi actual ?) funcţionar al unor organizaţii asociate administraţiilor democrate [**] din SUA:
Maistorașul Ponta sare direct din avion în microfonul teleologic al dlui Mihai Gâdea spre a ne informa că, de fapt, vizita dnei Nuland a avut un cu totul alt scop decât cel anunțat de părțile română și americană. Că era vorba de o chestiune confidențială (secretă) care s-a discutat in CSAT.

Cu alte cuvinte, că la înalt nivel româno-american s-a copt și servit opiniei publice o vrăjeală în legătură cu vizita unei delegații conduse de un subsecretar de stat american și că el, băiat logodit cu adevărul, nu putea participa la o asemenea mascaradă.

Păi bine, măi, pioner cu coif de viking și boy scout cu șepcuță de Che Guevara, dacă e secret, de ce emiți mătăluță adevărul de la Antena 3? De ce îți plac contradicțiile în termeni, cum ar fi “adevărul și Antena 3″?

Cine să te mai ia în serios după o ispravă ca asta? Care cancelarie politică serioasă să-și mai asume riscul de a discuta cu mătăluță lucruri care nu se negociază pe marginea trotuarului?

Chiar crezi că discuții privind un subiect confidențial (secret) între doi parteneri strategici e același lucru ca o partidă de șpagat între stâlpul de telegraf Mihai Gâdea și morcovul de presă Mircea Badea, partidă comentată, în direct, de Mădălin Brățară de Aur?

Mătăluță, maistorașule, chiar ai înțeles că sau Dana Grecu, sau Victoria Nuland, tot un drac? Chiar n-ai auzit cum a intrat în legendă un ”critic literar” proletcultist care explica unei delegații sovietice că ”Blaga-Goga, analoga”?

[*] Ah, ce naivitate: să crezi că socialistul Obama ar deranja un alt guvern socialist, cel al USL !

[**] Adică ale Partidului Democrat; Tudoran a lucrat în perioada Administraţiei Clinton (printre altele) şi în Republica Moldova

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: