Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

25 ianuarie 2014

Omisiuni esenţialeCirculă o ştire despre eventualele reformulări sau eliminări din lista de propuneri privind revizuirea Constituţiei, care ar fi reieşit în urma consultării Comisiei de la Veneţia (care îsi va comunica poziţia în mod oficial prin luna martie) şi a Consiliului Legislativ. Mă mir că s-a pus (şi-i bine că s-a pus !) problema renunţării la introducerea menţionării apartenenţei la UE, dar se cere şi renunţarea la adăugarea privitoare la apartenenţa României la NATO.

Rămân însă omisiuni esenţiale, pericole care trebuie înlăturate prin boicotarea referendumului constituţional şi prin împiedicarea falsificării sale:

- regionalizarea (Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe, judeţe şi regiuni.)

- atacul identitar prin drapelul naţional, spre a se evidenţia actuala stemă, care induce subliminal percepţia de stat federal, prin fragmentarea blazonului acvilei (Drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu); alt atac identitar care ar rămâne este menţionarea "Casei Regale" în Articolul 1, deşi România este republică

- rămân suprareprezentate minorităţile naţionale, cu atât mai mult cu cât numărul deputaţilor se reduce la 300 (Numărul deputaţilor nu poate fi mai mare de 300. La acest număr se adaugă reprezentanţii minorităţilor naţionale)

- subordonarea BNR către UE, nu către alte autorităţi din România; practic, devine un guvern paralel (În exercitarea prerogativelor sale, Banca Naţională a României nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului. În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro)

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Inacceptabil !

Riddick spunea...

Singura soluţie este boicotarea referendumului.

Crystal Clear spunea...

Da, nu-i altă soluţie

Anonim spunea...

E o gluma ???
Caci, daca nu e, atunci musai sa ne facem ''maidanezi'' !!!
Cum adica ''(În exercitarea prerogativelor sale, Banca Naţională a României nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului. În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro)'' ?!?!

Daca astfel de aspect, in legatura cu care nu mai vreau sa caut cuvinte pentru a le califica, NU VOR FI POPULARIZATE SI EXPLICATE CORESPUNZATOR, ROMANII VOR VOTA LA GRAMADA !!!
Apoi va veni iadul, dar va fi prea tirziu !!!

Riddick spunea...

Apare textual, aici:

118. După art.137 se introduce un articol nou, art.137.1, cu următoarea denumire şi următorul cuprins:

'Moneda naţională şi banca centrală

(1) Banca Naţională a României este banca centrală a statului român, autoritate publică autonomă, ale cărei prerogative, administrare şi funcţionare se reglementează prin lege, în conformitate cu normele de drept internaţional care decurg din tratatele la care România este parte.

(2) În exercitarea prerogativelor sale, Banca Naţională a României nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului.

(3) Banca centrală are dreptul să emită însemne monetare pe teritoriul României.

(4) În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa:

a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană

b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro.'

http://riddickro.blogspot.ro/2013/06/proiectul-de-revizuire-varianta.html

Anonim spunea...

Iata de ce imi este frica MARE de ce va urma; priviti ce cer ''ROMANII'' ASTIA DIN ORASUL EROU !!!
http://www.dcnews.ro/2014/01/revolta-la-universitatea-din-timisoara-petre-tutea-nu-poate-deveni-nume-de-strada-ce-se-reproseaza-filosofului/
Articolul ar trebui preluat, integral, de toate blogurile si preasa de orice fel, ca sa stie Romanii cine le trage presul de sub picioare de 25 de ani.
Ce trebuie sa mai zicem ???
Cred ca trebuie sa ''facem'' fiindca nu mai este vreme de asteptat !!!

Riddick spunea...

Or fi dintre cei care au vrut şi eliminarea lui Radu Golban de la UVT (unul dintre ei a primit bursă Soros la CEU şi a lucrat şi mai lucrează pentru instituţii din Germania).

Anonim spunea...

Care or fi extremistii ?
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_25/Balul-Vienez-al-nationalistilor-a-provocat-revolte-in-centrul-capitalei-austriece-7691/

Riddick spunea...

Cei 6000. Da' eu mi-aş fi adus şi trupa mea, măcar 2-3000. ;-)

Anonim spunea...

Unde e graba mare se poate si asa !!!
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_25/In-orasul-Lvov-din-Ucraina-a-fost-creat-primul-guvern-local-alternativ-4804/
Ce aer de 1917, ce aer de instituire a sovietelor, ce aer de revolutie !!!!
Cea din 1917 a fost ''implementata'' de ne-rusi platiti de prusaci si licurici !
Cea de acum e la fel ???
NIMIC NOU SUB SOARE !!!

Riddick spunea...

Eu am impresia ca atât Ianukovici cât şi premierul joacă contra Ucrainei, prea multe concesii:


Ianukovici a propus opoziţiei posturi în Guvern

http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_26/Ianukovici-a-propus-opozitiei-posturi-in-Guvern-0153/


Sau, poate că nu ?


MAI al Ucrainei: Manifestanţii din centrul Kievului vor fi consideraţi extremişti

http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_25/MAI-al-Ucrainei-Manifestantii-din-centrul-Kievului-vor-fi-considerati-extremiSti-9551/


Opoziţia ucraineană: Ianukovici se pregăteşte să decreteze starea de urgenţă

http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_25/Opozitia-ucraineana-Ianukovici-se-pregateSte-sa-decreteze-starea-de-urgenta-9520/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):