30 decembrie 2010

Orizont politic 2011 (Curentul)



Încă din 2005-2006 am sesizat două linii principale de atac (după 2009, acesta s-a intensificat): 

- lipirea etichetei de "partid corupt" pe PDL (cu largul concurs al unor mijloace media, bloguri şi jurnalişti aşa-zişi "portocalii" şi al sectei Soros din PDL, căreia aceeaşi media i-a atribuit calitatea de "vox Zeus");

- ideea decuplării lui Traian Băsescu de “intelectuali”;

George Roncea are un interesant articol în Curentul. Cu unele concluzii sunt de acord, cu altele nu, deşi anumite simptome le-am detectat deasemenea şi eu, dar nu am suficiente elemente pentru confirmare:

Ce va fi in 2011 - orizont politic

(fragmente; am accentuat pasajele semnificative)

 Liniile principale de forta ale confruntarii politice ale viitorului an ce anticipeaza o Romanie tensionata politic, sunt deja conturate. Cel mai important inamic este insa situatia de criza economica. Se mai adauga influentele externe – probabila ratare a Schenghen-ului si interferente legate de situatia politica din Moldova – in contextul asumarii de catre presedintele Basescu a temei Basarabiei ca tinta prioritara a politicii de vecinatate a Romaniei.

 Miza Chisinau este importanta deoarece axul politicii prezidentiale trece prin Republica Moldova , reprezentand un pariu special al lui Traian Basescu legat de Basarabia. Minoritatea filo-rusa asteapta cu sufletul la gura formarea unei coalitii PDM-PCRM care sa întoarca îndarat cursul istoriei. Evident Rusia sprijina crearea unei coalitii PD – PCRM si reorientarea politica a Republicii Moldova catre Rusia. De cealalta parte, majoritatea pro-occidentala îsi doreste reeditarea AIE care ar aduce Moldova mai aproape de Europa. Oricat ar parea de paradoxal, rusii iau în calcul ambele scenarii si spera sa iasa învingatori în toate situatiile, indiferent care dintre acestea va fi pus în aplicare. Variante pregatite din timp de Rusia se recombina cum vrea Moscova, deocamdata imbatabila pe teren comparativ cu tot agregatul intelighentiei operative romanesti – agregat reprezentat la noi prin patzachine penibile, scoase la pensie pe post de directoare de biblioteca, in timp ce rusii defileaza cu randunele (lastosca) care-si fac cuib pana’n baldachine ale consilierilor de varf ai Moldovei.


 Anul care vine va fi marcat de cateva batalii politice care vor defini raportul de forte de pe scena politica in care actorii principali sunt cam aceeasi. Anul 2011 va fi unul dominat de Crin Antonescu care va porni asaltul asupra Palatului Cotroceni si asupra PSD si PDL. Micutul lipovean s-a umflat ca broasca din fabula si din muzeograf de provincie se vede acum barosan la nivel national. Gonflarea sa artificiala si utilizarea sa pe post de bila de popice de Voiculescu si Vintu (cu acordul si binecuvantarea tutorelui sau legal, Dinu Patriciu, desigur) va fi principala distractie pe noul an a grupului de oligarhi care dirijeaza din spate frontul suspendarii, Front initiat si condus la nivel strategic de Ion Iliescu. Noua batalie pentru suspendarea presedintelui, anuntata recent de batrana sandrama comunista se va sprijini prioritar pe sustinerea din spate a lui Crin Antonescu, desemnat de clanul generalilor (Voiculescu etc) drept Lider, dupa ce l-au ras tuns si frezat.

Moartea lui Ion Iliescu va narui PSD-ul   

 Are loc deja debutul unei mari batalii în interiorul PSD pe care Ponta trebuie s-o castige daca vrea sa supravietuiasca la conducerea partidului. Problema lui e faptul ca din ce în ce mai multi lideri îl privesc cu neîncredere deoarece este ciclotimic si flamboiant in tampenie. Ponta va trebui sa decida daca cedeaza în fata lui Crin Antonescu si se pune PSD la dispozitia liberalilor sau daca PSD merge singur în alegeri. În 2011 va trebui sa dea un raspuns clar, altfel îsi pierde pozitia. Cel mai probabil oricum Ion Iliescu i-a pregatit farasul. Pe de alta parte daca Ion Iliescu moare in cursul acestui an, dupa cum s-a zvonit deja, ca urmare a acutizarii problemelor fiziologic ale batranului criminal, totul se va schimba pentru PSD. In ultima perioada starea sa precara de sanatate, atat trupeasca cat si mintala a devenit un subiect de preocupare politica majora deoarece disparitia lui Iliescu va atrage dupa sine implozia PSD, iar pe de alta parte, dupa cum a anuntat profetic generalul Stanculescu, din puscarie, moartea lui Iliescu va scoate Adevarul despre decembrie 1989 la iveala. Tensiunea unor asemenea informatii va bulversa intreaga societate romanesca, desi conform ultimelor sondaje deja jumatate din romani au inteles ca in 1989 nu a fost o revolutie ci o lovitura de stat moscovita care a propulsat un pion al KGB in fruntea tarii.

 Daca Iliescu crapa in prima jumatate a anului (paloarea sa cadaverica de la ultima emisiune la ProTv, sincopele in gandire, balbaiala si stropsire – simptome ce intereseaza neurologii, nu au scapat nici macar neofititilor d’apoi specialistilor) Traian Basescu va avea o lupta usoara de dus cu paraplegicii echipajului Vantu-Voiculescu-Patriciu (VVP). Va trebui oricum sa lupte dar pentru asta are nevoie de o majoritate parlamentara ca sa blocheze initiativele lui Crin Antonescu si va trebuie sa recastige simpatia publicului romanesc. 

“Ganditorii” si “strategii” liniei de atac   

 Deschiderea Liniei de atac la adresa presedintelui Basescu a avut loc de la Cluj, prin iesirea publica a profesorului Marga, actual corifeu la liberalismului stiintific,  dupa ce a slujit socialismul stiintific. Discursul lui Marga este interesant deoarece configureaza ideea decuplarii lui Basescu de “intelectuali”, Marga si Plesu urmand sa devina (sunt deja dar vor fi mai proeminenti) arhitecti ai discursului universitar si intelectual anti-Basescu. Presedintele reprezinta o ierarhie si deasemenea intrupeaza o functie sociala a valorilor astfel ca atacul la autoritate a trebui sa vine tot din partea unui segment cu autoritate si vizibilitate publica deoarece strategia lui Vantu cu RealitateaTV care improsca zi de zi flegme a esuat. Delegitimarea lui Basescu este o operatiune inceputa inca din 2007 si se va rafina in acest nou an cu suportul noului front al “intelectualilor”.
 
 Andrei Marga, rectorul al UBB a folosit tribuna aulei universitare pentru rafuiala sa politica la adresa regimului Basescu, la deschiderea din septembrie a anului universitar, in calitate si de vicepresedinte PNL si „ministru” în guvernul din umbra al lui Crin Antonescu. PNL este pregatit sa intre la guvernare, dupa Crin, care se viseaza presedinte si ii considera ca principali secondanti in executivul “sau” pe rectorul Universitatii “Babes-Bolyai”, Andrei Marga, pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, si pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Retelele para masonice implicate in lupta politica

 Liniile de influenta din spatele campului politic se vot intersecta mai ales prin curtea unui Plesu, sef de trib in garnizoana Patriciu, din ce in ce mai preocupat in anul ce vine de traseul in instanta al dosarului Rompetrol. Plesu are o pozitionare insemnata in actuala dispozitie de forte anti-Basescu. Trecutul sau conteaza la fel de mult ca si prezentul. Ani de-a randul, inainte de 1989, sub pulpana si acoperirea unor sectii ale CC-ului au fost selectionati viitori lideri ai sistemului, chiar dintre asa zisii contestatari, care urmau sa preia si sa disipeze energia reala si rezistenta antisistem pe care sociologii de la Stefan Gheorghiu o detectasera a fi in crestere, inclusiv ca factor politic, in societatea romaneasca. Aceasta este explicatia formarii si intretinerii tinerilor din grupul eteroclit in care se aflau un Sorin Dumitrescu, Mircea Dinescu, Alin Teodorescu, Nicolae Manolescu, Andrei Plesu personaje “lucrate” de Securitate dar care si lucrau cu securistii totodata la mai multe capete.

 Cea mai mare parte a acestei grupari chiar se afla acum in posturi de control. Nicolae Manolescu, un lider important al acestei grupari era proiectat sa ajunga presedinte. A ajuns Emil Constantinescu numai datorita unor ezitari ale lui Corneliu Coposu, care l-a preferat pe mai slugarnicul Emil.

 
O retea invizibila a fost instruita si sustinuta pentru a penetra la varf structurile statului. Membri ai acestei retele se afla (si) in preajma presedintelui, proveniti din bazinul de recrutare si lansare reprezentat de GDS, Dilema. Unul dintre acestia, Cristian Preda, a fost educat personal de Zoe Petre si lansat de Andrei Plesu in Dilema cu unul dintre cele mai josnice atacuri la adresa lui Eminescu. Baconski este tot un produs al lui Plesu si apartine aceluiasi Centru ideologic “invizibil”. Pepinierele de cadre ale Grupului pentru Dialog Social si Colegiului Noua Europa condus de Andrei Plesu - apartin unui grup de interese transpartinic care urmareste doar realizarea unor scopuri absconse in profitul acestei organizatii cu ramificatii multiple in toate structurile de stat.

 Conceptul Colegiului Invizibil este mai vechi si a fost doar resapat si reactualizat de strategii curentului ai carui membri au iesit din conservare, din “adormire”, in ultima perioada mai ales, deoarece au capatat suficienta putere pentru a se extinde de la stadiul de secta la cel de grupare care isi asuma controlul statal. Nici o institutie importanta din Romania nu a scapat membrilor gruparii. Colegiile Invizibile sunt o retea care se revendica de la Colegiile Miscarii Iluministe. In Anglia secolului 17 ar fi aparut primul Colegiu cu acest nume care dupa aceea a devenit Colegiu Regal ce avea ca scop declarat raspandirea cunostintelor despre natura – in opozitie cu cunoasterea promovata de propaganda fide (cunosterea prin credinta). Pe fond era o institutie anticlericala, anticrestina dar nu manifest, ce tinea de organizarea masonica specifica secolelor 18-19. Reteaua s-a extins a capatat autoritate si acopera tot continentul european.

 Reteaua la Bucuresti si Chisinau deopotriva   

 În Romania Colegiul Invizibil este „Noua Europa” al lui Plesu care trebuia sa poarte initial numele de Colegiu Invizibil, insa au renuntata la nume pentru ca s-a considerat ca ar starni prea multa suspiciune si mai degaraba ar atrage atentia, in Romania. Cu banii de la Rompetrol, pe filiera Patriciu s-a creat o Baza de recrutare si un Centru de coordonare a retelei de influenta, dezinformare si control. Fundatia Patriciu si Colegiul lui Plesu, are acces direct sau indirect la numeroase institutii – de la organizatii ale societatii civile la Academia Diplomatica, MAE, publicatii etc inclusiv in asa zisele cercetari ale Institutului lui Tismaneanu – zis Volodea SRL - gasim antenele Fundatiei Patriciu.

 O institutie de acelasi tip, in oglinda, a fost creata in aceeasi perioada si la Chisinau. Oleg Serebrian este fondatorul Colegiul Invizibil din Moldova importanta institutie de formare si recrutare. Nicolae Chirtoaca, ofiter GRU, este acela care conducea oficial Colegiul. "Colegiul Invizibil" din Moldova a plecat din start, initial ca o organizatie nonguvernamentala educationala, care reprezenta un program special al Fundatiei Soros pentru scoala superioara. Isi propunea, oficial, "formarea unei noi generatii de profesionisti in domeniul stiintelor politice, sociologice, psihologice si filosofice". Colegiul Invizibil din Moldova a fost lansat la 1 mai 1996 ca un program regional al Fundatiei Soros (nu al Fundatiei Soros-Moldova). Serebrian a administrat acest program care initial purta numele “Falanga” in perioada 1 mai 1996 – 1 septembrie 1997. A fost probabil unul din cele mai finantate proiecte lansate de Fundatia Soros in Moldova, la debut avea un buget de cinci sute mii dolari americani, ceea ce denota ca programului i s-a acordat o mare importanta. Scopul sau, dupa cuvintele fondatorului - “educarea unei noi elite politice si academice in Republica Moldova, selectarea si sprijinirea celor mai promitatori tineri de la institutiile de invatamint superior din Chisinau.

 
Ca si Fundatia Patriciu, organizatia de la Chisiau a devenit un centru de instruire universitara suplimentara pentru cei mai dotati studenti din domeniul stiintelor sociale din tara lansati in spatiul politic sau in campul societatii civile.

 Ideea e ca si la Bucuresti si la Chisinau, grupuri de forte convergente lucreaza pe obiective comune, pe bani de provenienta „estica”, „spalati” in vest, cica, in cadrul unui program de captare a fortei politice romanesti, pe cel putin o generatie. 

 Anul 2011 in sine este important ca reper al unui bilant politic si al unui mare semn de intrebare: daca dupa 20 de ani romanii sunt tot stupid people? – cum ne definea Silviu Brucan, tatal de suflet al criminalilor Iliescu si Roman dar si al retelelor GDS-istilor aburcati in tot felul de pozitii si functii, continuand munca komisarilor bolsevici de transformare in scarna a sufletului romanesc  - alchimie ilustrata de un Patapievici, vlastar al aceleiasi gasti tismaneano/brucaniene.

15 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In sfarsit mai pune inca cineva in scris lucrurile astea !

Ideea este ca toate cele scrise aici se puteau vedea cu ochiul liber,chiar si de catre un neprofesionist, ca mine.
Se simtea ca este ceva necurat . Acesta a fost motivul pentru care am inceput sa scotocesc pe internet, ca sa inteleg ceea ce se intampla.

Ofensiva pentru anul viitor a inceput deja puternic :
De vreo 3-4 zile au aparut panouri publicitare uriase pe DN1, intre Bucuresti si Ploiesti, pe ambele sensuri ( poate si mai departe, dar asta am vazut eu) care fac reclama in subsidiar la ziarul "Adevarul" dar in principal urmatoarelor "personalitati" ( care scriu articole politice in fiecare zi a saptamanii):
Andrei Plesu, Dinu Patriciu, Stelian Tanase, Radu Paraschivescu, Grigore Cartianu

Sa nu uitam ca DN1 va fi parcurs zilele acestea de mii de masini pline cu locuitori ai Bucurestiului care pleaca la munte si ca panourile vor fi intens vizualizate

Dinu Patriciu continua sa cheltuiasca sume imense pentru ofensiva care urmeaza impotriva lui Traian Basescu .
Sunt convinsa ca va fi un an greu

Riddick spunea...

Ideea este să le luăm gâţii, dacă se poate, din prima.

Riddick spunea...

Vine la B1TV şi limaxul ăla de Andrei Bădin (de la Antene), care face pe monarhistul, fiind acreditat o perioadă pe lângă aşa-zisa "familie regală".

Tot aşa s-a întâmplat şi la Cotidianul, de prin 2006-2007, infecţia a înaintat încet, dar sigur.

Se suceşte (iar) fratele G. Păunescu.

Crystal Clear spunea...

Este incredibil cum se repeta povestea cu Cotidianul, cu Realitatea, etc, etc...
Toti face televiziune numai pentru interese politice

10TV -inca n-o prind-proprietar e Prigoana junior.

Da, trebuie sa-i prindem cu cioara vopsita imediat .
Se organizeaza puternic si manipuleaza masele.Dinu Patriciu face terenuri de fotbal, ofera cadouri de sarbatori de la "Fundatie", etc, etc.

Ce pacat este ca antreneaza si oameni cinstiti, seriosi onorabili in lupta lor murdara !
Am intalnit recent pe la primaria noastra liberala oameni seriosi bine pregatiti profesional, cu experienta care trebuie sa stea cu portretul lui Crin Antonerscu pe pereti

Riddick spunea...

Nu mai există alibiuri.

De la anul începe războiul total.

Preda cică e de dreapta, cu Şuţu şi cu Tolontan în blogroll...

Şi eu mai ţin câţiva "vopsiţi", de la anul rad toate şulfele ...

Crystal Clear spunea...

Foarte bine ! :)

niku_elektriku spunea...

scoate'ma si pe mine, ca devin, pe zi ce trece, tot mai "boxit"

la anu' si "la multzi ani!", draga riddick!

Riddick spunea...

La Mulţi Ani !

Era vorba de unii care nu scriu pe aici, doar se uită. :)))

Leroux spunea...

Analiza se doreste a fi o paralela Damboviteana a celor publicate de Friedman la Stratfor. Multe aspecte relevate sunt absolut incitante intelectual, iar scenariul mortii lui Iliescu este realist si... atragator. Din nefericire autorul pare a avea niste vendette personale nerezolvate cu Volodea. Si uite asa, articolul se decredibilizeaza si declasifica prin contaminare cu o anumita parte a mafiei KGB-iste (cea care il vrea pe Tismaneanu terminat). Autorul pare ca reprezinta acele interese rusesti ale caror afaceri si importuri/ tranzit pe teritoriul Romaniei au finantat puternicul lobby anti-Schengen la nivelul minstrilor german si francez (deh, sunt si ei coruptibili).

Riddick spunea...

Fraţii Roncea nu-i prea "digeră" pe cei cu şorţuleţ ori etnia asimilată acestei categorii, dar sunt sceptic în privinţa intereselor ruseşti.

Anonim spunea...

B1Tv este un proiect mort. Cel care a semnat, ca director, actul de nastere al antenelor,tovarasul Oancea, va semna actul de deces al B1Tv si va decide vopsirea cadavrului in rosu.
Oricate flori i-ar pune la cap mortului, mirosul cadaveric al serviciilor va stramba nasul fin al telespectatorilor cu pretentii.

Riddick spunea...

Nu am crezut niciodată în proiectul B1TV.

Anonim spunea...

Riddick, eu am crezut in acest proiect, adica in B1Tv, si chiar m-am implicat in mod activ. Astfel, pe vremea cand aproape toata presa si televiziunile care contau pe piata media slujeau gruparii care si-l doreau pe Geoana presedinte, ei bine, B1Tv era o insula a presei care demasca coruptia si mafia transpartinica pusa in slujba proiectului GRIVCO. Nu a fost usor, dar tocmai din aceasta cauza mi-a placut sa ma implic. In momentul cand B1Tv a fost scos la taraba era firesc ca primul cumparator sa fie un slujbas al lui Felix. Este adevarat ca ma leaga amintiri frumoase de B1TV dar cum viata isi vede de cursul ei am gasit de cuviinta sa imi urmez echipa si sa punem de o noua televiziune 10TV.
Provocarea noastra este sa spargem embargoul presei de mogul facut de echipa celor 322 si sa ne impunem pe piata media cu un produs curat si de calitate.
La multi ani! 2011 tine cu tine :)

Riddick spunea...

La mulţi ani ! Şi mult succes !

Anonim spunea...

Multam asemenea, Riddick, si sa ramai asa cum te stiu, acid dar drept si critic dar obiectiv.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: