23 ianuarie 2014

Deci vor să meargă înainte cu regionalizarea, chiar dacă va fi respinsă prin invalidarea referendumului


Dacă s-o mai organiza vreun referendum în 2014...

Adevărul :
Iohannis: „Cu regionalizarea deocamdată e moartă. Anul ăsta cred că nici nu se mai discută”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi la Sibiu că, în opinia sa, subiectul regionalizării nu va mai fi discutat în acest an, mai ales că e an electoral.

Iohannis a spus că, în opinia sa, „Cu regionalizarea deocamdată e moartă, tot”. Întrebat dacă regionalizarea nu se mai face, acesta a spus că „Anul ăsta cred că nici nu se mai discută”, mai ales că vorbim despre un an electoral. 

„Chiar sunt chestiuni care nu se pot discuta sub presiunea unor sesiuni de alegeri. Chiar nu e bine”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL. Klaus Iohannis este cel care a condus comisia de specialitate din PNL pe regionalizare. Comisia similară din cadrul PSD a fost condusă de vicepremierul Liviu Dragnea. Anul trecut, în ţară au fost organizate mai multe dezbateriu pe tema regionalizării, una dintre ele având loc la Sibiu.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: